10 Comments

Ὁ Πέτσας δέν μᾶς εἶπε κάτι καινούργιο. Ὡς ἐκπρόσωπος τοῦ Ἀντιχρίστου, τόν ὁποῖον ἡ θρησκευτική καί ἡ πολιτική ἐξουσία φέρνουν ὁλοταχῶς, γνωρίζει ὅτι ὅσοι δέν προσκυνήσουν τό «θηρίον τῆς Ἀποκαλύψεως» θά ἐξοντωθοῦν οἰκονομικῶς, κοινωνικῶς καί ἐν τέλει φυσικῶς. Αὐτά εἶναι γνωστά ἀπό τίς Γραφές καί τούς Πατέρες. Αὐτό πού ὁ ἴδιος καί οἱ ὁμόφρονές του δέν ἔχουν καταλάβει εἶναι ὅτι μετά τόν Ἀντίχριστον ἔρχεται ὁ Χριστός διά νά πάρῃ μαζί Του εἰς τὀν Παράδεισον ὅσους δέν προσκυνήσουν τό «θηρίον» καί νά παραδώσῃ εἰς τήν αἰωνίαν Κόλασιν ὅσους προσκυνήσουν.

Expand full comment

Όταν τά περιθώρια τής λογικοφανούς ερμηνείας καί δικαιολογήσεως (εκ μέρων τών αισχρών προπαγανδιστών) έχουν όχι απλώς στενέψει αλλά εκλείψει (πλειστάκις έχει γίνει αυτό...) τότε οι κυνικές τους ομολογίες είναι η μόνη τους επιλογή: "Σκλάβε, ή δούλευε γιά νά ζούμε εμείς πλουσιοπαρόχως ή πέθανε, άλλη επιλογή ΔΕΝ σού δίνουμε"! Καί όπως περιτράνως απεδείχθη οι ευτυχισμένοι σκλάβοι "προσαρμόζονται".

Expand full comment

Όταν το φυσικό αέριο συναντά τον Δαρβίνο και η φτώχεια βαφτίζεται «άρνηση προσαρμογής»..........Άρα, μήπως τελικά η άρνηση προσαρμογής σε παράλογες ή εξοντωτικές (κοινωνικά, οικονομικά, ηθικά) για τον λαό απαιτήσεις είναι εντέλει η πλέον κατάλληλη προσαρμογή προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβίωσή του;............A Ψ Ο Γ Ο !!!!!!! ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ..............ΜΑ ΟΛΑ.............

Expand full comment

Πολύ ωραίο άρθρο, και πολύ εύστοχα τα ερωτήματα που θέτει.

Επειδή την ηγεσία των κοινωνιών τα τελευταία χρόνια έχουν αναλάβει άνθωποι με χαρακτηριστικά serial bullies,

κι επειδή έτυχε να έχω τέτοια εμπειρία στον επαγγελματικό μου χωρο κατά το παρελθόν,

θα μεταφέρω την εμπειρία που αποκόμισα:

Απειλές του τύπου "ή συμμορφώνεσαι ή πεθαίνεις" στοχεύουν ξεκάθαρα στον υποβιβασμό και τον αφανισμό του "θύματος" από τον "θύτη".

Όσα "θύματα" αρνούνται να συμμορφωθούν και επιλεξουν την ηρωική έξοδο από το κακοποιητικό περιβάλλον, κερδίζουν 3 σημαντικά πραγματα: (1) την ψυχική και πνευματική τους υγεία, (2) την αξιοπρέπειά τους, και (3) τη ζωή τους (εδώ κυριολεκτώ).

Όσα πάλι "θύματα" από φόβο ή από άρνηση εγκατάλειψης των ανέσεών τους, επιλέξουν την οδό της συμμόρφωσης, αργά ή γρήγορα μαραζώνουν και πεθαίνουν ψυχικά και σωματικά, αφού εχουν διαπιστώσει ότι η συμμόρφωσή τους δεν τούς προσέφερε τίποτα παραπάνω από μια μικρή παράταση στον ψυχικό βασανισμό από τον "θύτη".

Με άλλα λογια, με τους ηγετες που μπλέξαμε (και που υπηρετούν τον αντ@χριστο) είναι σιγουρο ότι θα υποφέρουμε.

Όσο νωριτερα το καταλάβουμε και φυγουμε από τα γρανάζια του αντ@χρίστου και των αντίθεων κυβερνήσεων, τόσο μικρότερη θα ειναι η ταλαιπωρία μας και τόσο περισσότερη αξιοπρέπεια θα έχουμε κερδίσει.

Όσοι μείνουν πίσω (δεχόμενοι να "προσαρμοστούν" με συνεχείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, αποδεχομενοι στο τελος να ζουν από ψιχουλα τυπου pass), να ξέρουν πως τελικα ΚΑΝΕΙΣ δεν θα επιβιώσει, γιατί αυτος ειναι ο στοχος της νεας ταξης τεράτων. Δεν τους ενδιαφερει να επιβιώσει ο πιο "προσαρμοστικός". Τους ενδιαφέρει να επιβιώσει ο πιο "κλόουν", ο πιο "σαλτιμπάγκος", ο πιο έτοιμος στο σήκω-σήκω-κάτσε-κάτσε, κι αυτό, για όσο ΕΚΕΙΝΟΙ τον χρειάζονται.

Αυτά...

Expand full comment

> ή συμμορφώνεσαι ή πεθαίνεις

Για το εμβόλιο στο είπαν αυτό ε;

Τα σκεφτόμουν και εγώ αυτά και κατέληξα στα ίδια συμπεράσματα με εσένα πάνω κάτω. Βέβαια η όλη ιστορία με τα εμβόλια και τους άκρως επικίνδυνους περιορισμούς πριν τα εμβόλια με βοήθησαν το καταλάβω. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να είναι ελεύθερος ώστε να ακολουθάει την δική του κριτική σκέψη. Αν δεν το κάνει αυτό, καταλήγει στον αφανισμό του. Ο άνθρωπος δεν έχει άλλο εργαλείο επιβίωσης πέρα από την ικανότητά του να σκέφτεται. Πρέπει να είναι ελεύθερος λοιπόν να εκτελεί τις σκέψεις του. Όταν κόβεις την ελευθερία σε έναν άνθρωπο να ακολουθάει την δική του κρίση, είναι σαν να κόβεις τα φτερά από ένα πουλί. Το πουλί μπορεί να επιβιώσει χωρίς φτερά, αλλά αυτή η εμπειρία του θα απέχει πάρα πολύ από το τι πραγματικά είναι η ζωή ενός πουλιού.

Και αυτό το κατάλαβα ακούγοντας τη φράση «ελευθερία ή θάνατος» φέτος στην εθνική επέτειο. Όταν λέμε «ελευθερία η θάνατος» νομίζουμε πως εκφράζουμε μια πρόθεση. Αλλά δεν είναι έτσι· είναι συνθήκη· χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει ζωή. Οι Έλληνες επαναστάτες δεν πήρα τα όπλα επειδή προτιμούσαν να πεθάνουν από το να μην είναι ελεύθεροι, πήραν τα όπλα επειδή ξέραν ότι θα μαραζώσουν και θα πεθάνουν αν δεν απελευθερωθούν.

Βέβαια δεν είμαι πολύ διαβασμένος ως προς την Ελληνική ιστορία, οπότε μπορεί να λέω μαλακίες.

Expand full comment

Πολύ όμορφες οι σκεψεις σας, ουτε κι εγω ειμαι πολύ διαβασμενη στα της ιστορίας, αλλά μου αρεσαν όσα διαβασα :) Πολύ όμορφοι οι συλλογισμοι σας για την ελευθερια, έτσι ακριβως ειναι. Καλο ξημερωμα :)

Expand full comment

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΥΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΗΛ ΧΩΡΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ Η ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΩΖΕΤΕ!!! ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΛ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ!

ΑΡΑ ΤΙ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Η ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΗ?

ΓΙΑΤΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ(ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!

ΔΕΝ ΠΛΑΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!!!

ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑΡΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΠΕΣΑΜΕ!!!

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΑΣ!!!

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ!!!!!

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ!!!!

Expand full comment
Sep 28, 2022·edited Sep 28, 2022

φαντάζομαι ότι εμπίπτει στη ζητούμενη "προσαρμογή" και "το κόψιμο της μοναχοφαγιάς μπας και καταφέρει να βγάλει ζωή πέρα και κανάς άλλος συνάνθρωπος"..., σωστά;

Expand full comment

"BLACKOUT"

https://sflix.se/watch-tv/watch-blackout-hd-82225.8572300

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ 2021

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ!!!

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ! ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!! (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ)

ΥΓ η γλώσσα είναι τα γερμανικά και οι υπότιτλοι στα αγγλικά!!!( α!!!! ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ!!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ!!! ΤΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΜΕ ΟΛΑ)

Expand full comment