9 Comments

Τα μεγάλα κέντρα εξουσίας, που δίνουν τις κατευθυντήριες εντολές διεθνώς, παρουσιάζουν ανά περιόδους έναν ''επικίνδυνο εχθρό'' ώστε να κρατούν τον κόσμο φοβισμένο με στόχο να περάσουν τα άρρωστα σχέδιά τους. Οι φοβισμένοι πολίτες-παιδιά καταλήγουν να ζουν μέσα σ'ένα κακοποιητικό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι εξουσιαστές-γονείς γι αυτούς, ψάχνοντας μια διέξοδο διαφυγής. Στο θεατρικό έργο ΄΄Ο Μαξιλαρένιος'' του Μάρτιν Μακ ντόνα ένας απ'τους πρωταγωνιστές διηγείται μία ζοφερή παιδική ιστορία. Ο Μαξιλαρένιος, είναι ένας άνθρωπος φτιαγμένος από μαξιλάρια και έχει ως αποστολή ή ιερό καθήκον όπως πιστεύει, να πλησιάσει τα παιδιά που ζουν μέσα στον φόβο και την αγωνία, εξαιτίας της κακοποιητικής συμπεριφοράς των γονιών τους ώστε να τους προσφέρει την λύση που θα τα λυτρώσει από το μαρτύριό τους. Έτσι αυτό που προτείνει ως καλύτερη λύση είναι να δώσουν τέλος στην ζωή τους μία ώρα αρχύτερα από το να συνεχίσουν να ζουν μια φριχτή ζωή, που έτσι κι αλλιώς θα καταλήξει σ'ενα φριχτό τέλος. Αυτό όμως πρέπει να φαίνεται ως ατύχημα και όχι ως αυτοκτονία, ώστε οι γονείς να μπορούν να συμβιβαστούν πιο εύκολα με την απώλεια ενός μικρού παιδιού, πράγμα οξύμωρο αφού οι γονείς έχουν ήδη φροντίσει να γίνει κόλαση η ζωή του παιδιού ώστε να τους πάρει ο πόνος και για τον χαμό του. Ίσως ο ΄΄Αόρατος μαριονετίστας'' έχει πάρει τον ρόλο του Μαξιλαρένιου που παρουσιάζει στους φοβισμένους πολίτες-παιδιά την καλύτερη λύση ως διέξοδο διαφυγής των δεινών τους αλλά στην ουσία τους οδηγεί χωρίς να το συνειδητοποιούν στην αυτοκτονία τους.

Expand full comment

Απίστευτο!!!

Expand full comment

https://sflix.se/tv/watch-alex-rider-hd-61626

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ALEX RIDER ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΟΡΑΤΑ ΚΕΝΤΡΑ (ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΙ6 ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ)

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΚΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ

ΠΟΥ ΤΑ ΚΛΟΝΟΠΟΙΟΥΝ!!

ΚΑΙ ΣΕ 2 ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΜΙΑ ΑΤΑΚΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΝΜ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ!!!

ΣΕ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ!!!

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ!!

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΗΡΘΑΝ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ(ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ) ΑΓΕΛΑΣΤΗ!! ΡΟΜΠΟΤ!!! ΚΛΟΝΟΣ??? ΝΑΖΙ???? Ο ΜΗΣΤΟΤΑΚΗΣ!!! Ο ΤΡΙΝΤΟ!!ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ!! Ο ΜΑΚΡΟΝ!!! ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!

ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ Ο ΜΑΣΣΩΝΟΣ!! ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!!1

ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΝΩΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ!!

ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΛΕΣ ΕΣΥ !!ΑΝΤΕ ΚΑΛΕ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ!! ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!! ΑΥΤΑ!!!

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΛΑ!!!!

ΠΧ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ (ΠΑΠΟΥΤΣΙ-ΜΕΓΑΛΟ) ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟ-ΣΩΤΗΡΙΟ-ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ!!!

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ!!!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΜΑΡΙΝΕΣ- ΜΑΡΙΝΟΥΣ!!!

Expand full comment

Ασύλληπτο, βεβαίως, είναι το μέγεθος της μωρίας που χαρακτηρίζει έναν πολιτικό ηγέτη, ο οποίος δεν έχει καμία αναστολή να μιλήσει στους πολίτες με μια παρομοίωση που υποτιμά πλήρως την νοημοσύνη τους, υποδηλώνοντας ότι ο ηγέτης αυτός μεταχειρίζεται τον λαό του σαν βρεφοποιημένη αγέλη.>>ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΩΡΙΑ ΑΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΥΦΛΩΣΗ=ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ=ΒΛΑΚΕΙΑ=ΑΛΑΖΟΝΙΑ,,,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,,Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, Η Ο ΟΠΟΙΟΣ(ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ) ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΗΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΑΟΥ,,ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ...ΗΓΟΥΜΑΙ,, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΔΗΓΩ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ,,ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΛΑ,,ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ,,ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ,,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ,,ΑΡΚΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ,,ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΛΥΣΕΙΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ,,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ,,,ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΖΩΗ....=Ν.Τ.Π....ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ,, ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΞΑΓΕΙ,,,ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΝ ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΕ,ΤΟΝ ΥΠΟΓΕΙΟ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ...ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ, Ο ΗΓΕΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ,, ΝΑΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ,ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,ΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ,,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΙΑΣΩ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ...ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΔΩ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ...Ο πρόεδρος της έδρας Αναστάσιος Πολυζωίδης καλεί τον κατηγορούµενο να εγερθεί και να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο.

Πρόεδρος δικαστηρίου: Πώς ονοµάζεσαι;

Κατηγορούµενος: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Πρόεδρος: Πόθεν κατάγεσαι;

Κατηγορούµενος: Από το Λιµποβίσι της Καρύταινας.

Πρόεδρος: Πόσων ετών είσαι;

Κατηγορούµενος: Εξήντα τεσσάρων. Γεννήθηκα το 1770, τρεις του Απρίλη.

Πρόεδρος δικαστηρίου: Τι επάγγελµα κάνεις;

Κατηγορούµενος: Στρατιωτικός. Κρατάω 49 χρόνους στο χέρι το σουλντάδο (σ.σ.: ντουφέκι) και πολεµώ για την πατρίδα. Το ακροατήριο ανατριχιάζει στα λόγια του εθνικού ήρωα. Αργότερα θα προσθέσει πως «πολεµούσα νύχτα-µέρα για την πατρίδα. Πείνασα, δίψασα, δεν κοιµήθηκα µια ζωή. Είδα τους συγγενείς µου να πεθαίνουν, τ’ αδέρφια µου να τυραννιούνται και τα παιδιά µου να ξεψυχάνε µπροστά µου. Μα δεν δείλιασα. Πίστευα πως ο Θεός είχε βάλει την υπογραφή του για τη λευτεριά µας και πως δεν θα την έπαιρνε πίσω».

Αρνείται τις κατηγορίες........ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ,,ΔΕΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ,,,,ΣΥ ΕΙΠΑΣ...ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ,,ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΣΤΑΥΡΩΝΕΙ,,ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ,,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ,,,ΜΕ Μ Ι Α Υ Π Ο Σ Χ Ε Σ Η ..ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΟΙΩΘΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ ΜΑΣ,,,,ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ,,,,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΙΣΧΥΕΙ,,,,,,ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ=ΦΟΒΕΡΟΝ ΤΟ ΕΜΠΕΣΕΙΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΘΕΟΥ ΖΩΝΤΟΣ......ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΟΛΑ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΧΩΡΙΣΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΑΡΕΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ,,,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ,,ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΓΗΣ,,,ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΡΙΣΘΗ, ΩΣ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΚ ΘΕΟΥ....ΚΥΡΙΕ ΒΑΘΙΩΤΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ,,ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ,,ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ,, ΚΑΙ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ,, ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟ- ΚΑΙ ΒΙΟ-ΚΤΟΝΙΕΣ ΓΕΝΙΚΑ,,,ΤΩΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ......ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ,,,ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,,,Η ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ.......ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ,,Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ....(ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ)

Expand full comment

Τα περιστέρια στην τελευταία φωτογραφία θυμίζουν τον πίνακα του Édouard Manet «Le balcon», 1868-69.

Expand full comment

Πέστα Χρυσόστομε

Expand full comment

Θα 'ρθω κι εγώ τώρα λίγο προβοκατόρικα και θα πω για τη θλίψη που μου δημιουργεί η εικόνα πολλών εκκλησιών με τις σειρές τα καρφιά που έχουν τοποθετήσει για τον ίδιο σκοπό, στον εξωτερικό τους χώρο, πάνω σε κάθε μικρό επίπεδο όπου θα μπορούσαν να καθήσουν περιστέρια...

Expand full comment

Παρα πολυ ωραιο κειμενο!!μακαρι να το διαβαζαν και οι ενοικοι του κυνοβουλιου θα ειχαν πολλα να μαθουν .

Expand full comment
deletedJul 17, 2022·edited Jul 17, 2022
Comment deleted
Expand full comment

Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σας και γλαφυρά δοσμένη, ιδίως καθώς από λέξεις κλειδιά αυτής αναγνωρίζω την εποχή και τις παρόμοιες εικόνες ενός κατά τα φαινόμενα συνομηλίκου..

Expand full comment