4 Comments

Επειδή αυτοί που κινούν τα νήματα ό,τι και να γίνει το εκμεταλλεύονται προς το συμφέρον τους, πιστεύω ότι σύντομα θα αναδειχθεί η «ανάγκη» να παρακολουθούνται οι άνθρωποι - για τα τρένα δεν ξέρω... - ηλεκτρονικά ώστε να γνωρίζουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει π..χ. σε ένα μεταφορικό μέσο έτσι ώστε σε περίπτωση δυστυχήματος να γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση νεκρών κι αγνοουμένων.

Έτσι ο επόμενος πρωθυπουργός, εκτιμώ πως θα καλέσει τον κ. Πιερρακάκη που θα παραμείνει με οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση, να «λύσει» αυτό το πρόβλημα.

Η τελευταία επίδειξη του κ. Πιερρακάκη με τον κ. Βασιλάκη της Aegean που μας έδειξαν πως μπορεί να γίνει γρήγορα το check in σε ένα αεροπλάνο με ηλεκτρονικά μέσα είναι προπομπός.

Θα προλάβουν;

Ο Θεός ξέρει...

Φίλιππος

Expand full comment

Ήξερα κάποιες μέρες πριν λάβει χώρα το "δικό μας" σιδηροδρομικό δυστύχημα ότι θα είχαμε κάτι ανάλογο με το Οχάιο. Ο λόγος δεν έγκειται στο ότι είμαι η Κασσάνδρα, αλλά στο ότι ο τίτλος του δεύτερου πονήματος του Κύριου καθηγητή είναι άρρηκτα δεμένος με το "τώρα" μας- κι αν δεν αλλάξει κάτι στο εγγύς μέλλον- με το "πάντα" μας. Τα τρομο-κράτη είναι καταφανώς συντονισμένα, οπότε εννοείται ότι θα είχαμε κάτι ανάλογο με το Οχάιο. Το μόνο μη προβλέψιμο στοιχείο ήταν σαφώς ο "φόρος αίματος" στο συγκεκριμένο τόπο, που έρχεται να δεχτεί αυτή την ιδιότυπη "σπονδή" 20 ακριβώς χρόνια μετά από το δυστύχημα των μαθητών. Αν παρατηρήσει κανείς, όταν συνέβη το δυστύχημα στην περιοχή East Palestine, δεν σχολιάστηκε τόσο πολύ από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Έμοιαζε σχεδόν να μην μας αγγίζει το ζήτημα που προέκυψε στην Δύση. Κάποιος βέβαια πιο πονηρεμένος από εμένα θα έλεγε ότι η Ελλάδα προσπάθησε να κρατήσει τον θόρυβο γύρω από το Οχάιο όσο πιο χαμηλά γινόταν ώστε να μην υπάρξει συσχετισμός με ό,τι θα συνέβαινε σε εμάς μετά. Μπορεί να εκφράζω βέβαια κι ανοησίες, μπορεί και όχι. Όσο για τον προγνωστικό προγραμματισμό, πέραν των ταινιών που φέρνουν στον κεντρικό άξονα της ταινίας πράγματα σχετικά με τρένα, υπάρχει και ταινία που εισάγει το σιδηροδρομικό στοιχείο ως πρωτογενές κίνητρο ενασχόλησης του πρωταγωνιστή της με το σινεμά. Αναφέρομαι στην ταινία "The Fabelmans", τελευταίο ημι- αυτοβιογραφικό πόνημα του Steven Spielberg που βγήκε στις ελληνικές αίθουσες περί τον Νοέμβριο του 2022, κατά την οποία ο νεαρός πρωταγωνιστής, συγκλονισμένος από μια σκηνή ταινίας που είδε στο σινεμά και περιελάμβανε δυστύχημα μεταξύ τρένου και αμαξιού, αναδημιουργεί με πιστή ακρίβεια την εν λόγω σκηνή στο σπίτι του με αντίγραφο τρένου και την κινηματογραφεί με 8mm κάμερα, σε μια προσπάθεια πιθανών να κατανοήσει το τρομακτικό γεγονός της σύγκρουσης.

Expand full comment

Τα Τέμπη και ο Τύμβος….

Στην κοιλάδα των Τεμπών, ή αλλιώς κοιλάδα των νεκρών, ή του θανάτου, όπως λέγεται, (εξάλλου και ο Τύμβος αυτό σημαίνει), στάλθηκε ο Απόλλωνας, όταν εξορίστηκε από τον Όλυμπο, για να εξαγνιστεί από την δολοφονία του γιου της Γης του Πύθωνα. Εκεί είναι που ερωτεύτηκε ο Θεός την κόρη του Πηνειού Δάφνη, μέχρι που η όμορφη κοπέλα "εξαϋλώθηκε" και μεταμορφώθηκε στο γνωστό μας φυτό την Δάφνη.

Πως συνδέεται το μέρος με την εξαΰλωση; Γιατί οι άτυχοι επιβάτες της αμαξοστοιχίας εξαϋλώθηκαν;

Expand full comment