12 Comments

Συγχαρητήρια! Εξαιρετικό άρθρο! Ο Λάνθιμος, μασονάκι κ αυτός. Προσκυνημένος κ τούτος, όπως όλοι εξάλλου. Προϊδεάζουν το φιλοθεάμον κοινό, για τα τραγικά, που βιώνουμε, που έπονται, είναι μέλος κ αυτός της σατανικής ελίτ, που μας ελέγχει κ μας καθοδηγεί. Οι δυστοπικές ταινιες του, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να αφιερώσω χρόνο από τη ζωή μου να τις παρακολουθήσω, μού προκαλούν φρίκη μόνο στην ανάγνωση της υπόθεσης. Μαριονέτα της νέας εποχής. Εξάλλου, όποια ταινία του Hollywood έχω παρακολουθήσει, όλες έχουν φανερά κ υποσυνείδητα μηνύματα της δαιμονικής ελίτ, που το ορίζει..

Expand full comment

Καλησπέρα σας.

Για άλλη μια φορά εξαιρετική προσέγγιση μιας κατάστασης, η οποία "προφητικά" θα έλεγε κανείς, μάς παρουσίασε καλλιτεχνικά κάποιος..... που πληρώθηκε με χρήματα αναγνωρισιμότητα και βραβεία για να το κάνει.

Είχα την ατυχία ή την τύχη να δω τον κυνόδοντα πρίν 20 χρόνια.

Δεν είδα όμως ποτέ τις άλλες 2 γιατί θεώρησα ότι πρέπει να προστατεύσω τον νου μου (όσο διαθέτω) από αυτές τις αθλιότητες, μιας και τότε ούτε μου πέρναγε από το μυαλό ότι αυτό λέγεται τέχνη και σε τι αποσκοπεί.

Ειλικρινά σε όλη την διάρκεια του κυνόδοντα δεν καταλάβαινα γιατί δεν κλείνω την τηλεόραση......Ίσως γιατί η αποστροφή που μου δημιουργούσε όλο αυτό που έβλεπα, με έκανε να ελπίζω στην αποκατάσταση της αλήθειας ή σε ένα εκδικητικό τέλος.

Πολλές φορές στην διάρκεια των εγκλεισμών θυμήθηκα αυτό που είχα δει κάποτε (κυνόδοντα) και φυσικά συνδύασα ταινία και lockdown.

Το πρόβλημα για εμένα είναι το, τι είναι αυτό που προκαλεί στον άνθρωπο να επιλέγει την δήθεν ασφάλεια που μπορεί να του τάξουν Ανισορροποι Απατεώνες με αντάλλαγμα την ελευθερία του.

Ο φόβος?

Μα ο φόβος της δήθεν ασφάλειας, είναι πολύ μεγαλύτερος βλέποντας τα πρόσωπα αυτών που την υπόσχεται......πόσο μάλλον ακούγοντας τα σχέδια υλοποίησης της.

Λυπάμαι τους ανθρώπους που ήπιαν από το "τρελό νερό" και χάσανε την λογική τους, τους κοιτάζω απορημένη και με οίκτο πλέον, ακόμα και αν αυτοί είναι οι γονείς μου και τα αδέρφια μου.

Είχαν όλο το χρονικό περιθώριο και όλες τις αποδείξεις μπροστά στα μάτια τους.

Δεν έχω σκοπό να παραδώσω στα παιδιά μου την ζωή του κυνόδοντα και θα παλέψω γι αυτό.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι δυστυχώς πολύ άσχημα, μίας και οι Έλληνες αποφάσισαν να ξεχάσουν οτιδήποτε τους θυμίζει μεγάλους Έλληνες ( Ιπποκράτη, Ασκληπιό, μέγα Αλέξανδρο, μεγάλη Αικατερίνη, Πλάτωνα, Σωκράτη, Κολοκοτρώνη, Αθανάσιο Διάκο, Παπαφλέσσα......) και έγιναν θαυμαστές του Νοστράδαμου, του Νίτσε, του Χίτλερ, του Στάλιν, του Μαρξ και ένα σωρό άλλων ψυχασθένων, που αν και σχιζοφρενεις επιβλήθηκαν προσωρινά.

Στην Ευρώπη τα πράγματα κινούνται ραγδαία προς την σωστή κατεύθυνση, άσχετα αν αυτό δεν μαθαίνεται εδώ.

Οι Ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι να στείλουν όλους αυτούς τους σατανιστές στο πυρ το εξώτερο και θα το κάνουν.

Μπορεί οι Έλληνες μα μην έχουν έντονη συμμετοχή στην απελευθέρωση αλλά να σας πώ και κάτι?

Ας κάνουν κάτι και οι Ευρωπαίοι μια φορά στην ιστορία αυτού του κόσμου.

Οι Έλληνες σταμάτησαν με αίμα τον 2ο ΠΠ.......... αυτή την φορά ας το κάνουν οι Ευρωπαίοι, για να μπορούν να καμαρώνουν επιτέλους για τον τίτλο τους.

Να σας έχει ο Θεός καλά!!!!!

και να κοιτάτε πάντα ψηλά.

Expand full comment

Δε μιλάω, πια, για τπτ. Μόνο, κάνω τον σταυρό μου για υγεία σε όλους τους και κουνάω το κεφάλι μου στεναχωρημένα όταν ακούω για προβλήματα που εμφάνισαν μετά τους μπολιασμούς τους. Και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να τους βρει.

Εξαιρετική η τοποθέτηση σας.

Expand full comment

Μου αρέσουν οι ταινίες και πριν την νέα κανονικότητα πήγαινα τακτικά κινηματογράφο,ωστόσο στο σπίτι δεν παρακολουθούσα συχνά ταινίες.Στις αρχές 1ο ή 2ο εγκλεισμό δεν θυμάμαι ακριβώς έψαξα να δω κάποια σύγχρονη ελληνική ταινία,και βρίσκω μια η οποία ήταν 100% επίκαιρη,λέγεται ΠΑΝδημία γυρισμένη το 2015 με πρωταγωνιστές Πιατά Πελεργίνη,Στην αρχή παρουσιάζεται ο Πελεργίνης ως δημοσιογράφος οπού αυτά που λέει μοιάζουν σε μεγάλο ποσοστό με αυτά που λένε οι Α.Ρ.Δ στγν τηλέοραση,γενικά η ταινία έχει ένα ακαθόριστο περιεχόμενο δείχνει μια κοινωνία όπου δεν είσαι ασφαλής να βγεις έξω από το σπίτι σου γιατί μαστίζει η εγκληματικότα και το κερασάκι στην τούρτα?Ο Πιατάς είναι τηλεπαρουσιάστης σε ένα ζωντανό πρόγραμμα το οποίο προβάλλεται στην τηλεόραση αλλά παράλληλα το παρακολουθεί κοινό σε θέατρο (χυτήριο) ο οποίος συμβουλεύει το κοινό που τον ακούει να προσποιείται ότι είναι άρρωστο για να αντιμετωπίσει ομοιοπαθητικά την πανδημία,Οι τελευταίες σκηνές δείχνουν το κοινό που παρακολουθεί να προσποιείται ότι έχει σπασμούς και βήχα,

Expand full comment

Υπάρχει και η ελληνική ταινία "Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό" που προβλήθηκε το καλοκαίρι του 2020 και έχει και αυτή να κάνει με ιούς, εμβόλια, ιχνηλάτηση επαφών κλπ.

https://www.youtube.com/watch?v=6uWxg279Gt0

Expand full comment

Απ'ότι καταλαβαίνω το τρέιλερ ίσως παρουσιάζει την την τωρινή κατάσταση,δηλαδή που πεθαίνει κόσμος έτσι ξαφνικά από τα εμβόλια και ίσως το αποδώσουν σε νέο ιό,δηλαδή έχουμε πάλι μια πανδημία,ένας άγνωστος ιός που δεν μπορούμε να τον βρούμε και είναι υπεύθυνος για ο θάνατο νέων και υγιών ανθρώπων.

Expand full comment

Στο παρόν πολύ διαφωτιστικό άρθρο περί των λανθιμικών κινηματογραφικών ομοιοτήτων με πτυχές της υγειοναζιστικής διαχείρισης του κορονοϊού θα προσέθετα ότι και το τέλος της ταινίας "Κυνόδοντας" αποτελεί κατά κάποιο τρόπο απόχρωση της αυτοθυσίας την οποία έσπευσαν να επιδείξουν εκατοντάδες συμπολίτες μας προσερχόμενοι στα εμβολιαστικά κέντρα. Όπως η ηρωίδα τελεί μια βίαιη και βλαπτική πράξη προς τον εαυτό της για να κερδίσει την πολυπόθητη και ανεκτίμητη ελευθερία της και την έξοδό της από την παρατεταμένη παραμονή στο πατρικό της, έτσι και μια μερίδα πολιτών πρόταξαν το μπράτσο τους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουν την ζωή τους πίσω, σύμφωνα και με τα λόγια καρμπόν που χρησιμοποιούσαν οι απανταχού παγκόσμιες κυβερνητικές μαριονέτες και οι υπο-μαριονέτες τους. Το ίδιο τέλος, βασισμένο στην έννοια του ότι "η αγάπη θέλει θυσίες", παρατηρείται και στην ταινία "Αστακός" όπου πάλι ο βασικός ήρωας τελεί μια πράξη αυτοτραυματισμού ώστε να εξισωθεί πλήρως η κατάσταση της υγείας του με εκείνη της γυναίκας που αγαπά. Κατά μία έννοια το ίδιο φαινόμενο οδήγησε πολλούς συνανθρώπους μας στην αυτοθυσιαστική πράξη του αμφίβολου αυτού εμβολιασμού με γνώμονα το συναίσθημα προστασίας προς τους οικείους τους μεταξύ των άλλων λόγων. Φρονώ ότι αυτό το συναίσθημα δεν θα έπρεπε να υποτιμηθεί στην συνείδησή μας. Εκτός από τον φόβο, η αγάπη αποτελεί τον δεύτερο μείζονα λόγο για τον οποίο κινητοποιείται η ανθρώπινη φύση προς πάσα κατεύθυνση και υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

Expand full comment

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Με τη διαφορά πως, ο αυτοτραυματισμός της κόρης στην ταινία, προέκυψε αυθόρμητα, απο την εσωτερική ανάγκη της για ελευθερία και κόντρα στα “θέλω” του δεσποτικού πατέρα. Αντίθετα, στην πραγματική ζωή, η αυτοθυσία επιβλήθηκε με βίαιο τρόπο απο την παγκόσμια πατερναλιστική ελίτ.

Expand full comment

Φυσικά και επιβλήθηκε με βίαιο τρόπο η αυτοθυσία στην πραγματική δυστοπία εκτός κινηματογραφικών καρέ. Αλλά η βία της ήταν στοχοπροσηλωμένη προς όσους ήταν ανεπίδεκτοι νουθετήσεων. Πρώτα ήρθαν "με το καλό" σαν τον καλό αστυνομικό φέρνοντας δώρα *απόπειρες δωροδοκίας με προνόμια και megabyte* σαν τους Δαναούς. Κάπου στο κάδρο διαφάνηκε και ο συναισθηματικός εκβιασμός τύπου "αν αγαπάς τον πλησίον/γιαγιά/ μαμά σου θα σηκώσεις το μανίκι σου" που λόγω τιμής μου θυμίζει μια πολύ συγκλονιστική φράση από έτερη ταινία, όχι λανθιμική. ("Τις σκότωσε με την αγάπη που είχαν η μια για την άλλη"- Τζον Κόφι στο "Πράσινο μίλι"). Κι όταν κάποιοι από εμάς δεν καλοπιάστηκαν από τα "γλυκά" κελεύσματα της κυβέρνησης, μεταμορφώθηκε η ηγεσία στην κακιά μάγισσα του παραμυθιού εξαντλώντας πάνω μας όση κεκαλυμμένη βιαιότητα μπορούσε.

Expand full comment

Να προσθέσω οτι μια μερίδα κόσμου εμβολιάστηκε γιατί θεώρησε οτι η πιο ασφαλής επιλογή είναι να κάνει αυτό που κάνουν οι πολλοί, λειτούργησε δηλαδή κομφορμιστικά. Ο ψυχολόγος Μίλγκραμ του γνωστού πειράματος έχει γράψει οτι ο κομφορμισμός αποτελεί αντίδραση σε σιωπηρή εντολή και έτσι το άτομο πιστεύει οτι συμμορφώθηκε με τη θέληση του στις εκάστοτε επιταγές. Η υπακοή αποτελεί συμμόρφωση σε ρητή εντολή και το άτομο τείνει να αναγνωρίζει οτι αναγκάστηκε να υπακούσει (“δεν ήθελα αλλά με ανάγκασαν”). Φαίνεται οτι η παγκόσμια ελίτ χρησιμοποιεί στα αρχικά στάδια κάθε καινοτομίας που θέλει να επιβάλλει τον κομφορμισμό. Όταν σχηματιστεί η κρίσιμη μάζα που ακολουθεί την καινοτομία, για τους "ανεπίδεκτους" επιβάλλουν την υπακοή.

Expand full comment

ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΙΠΟΜΕΝΑ!!!

ΑΛΛΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΟΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΝΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ!!!!!

ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΛΕΓΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΕΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ!!!!

ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ "ΔΙΑΝΟΙΑ", ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΛΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!!!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΣΕ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ! Ε!!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΥΣΧΙΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ!!!(ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ Η velia krini)

ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΔΑΝ Η ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΙΔΑΝ!!!

ΘΕΛΕΙ ΣΘΕΝΟΣ!! ΠΟΣΟΙ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ?ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ "LOBSTER" KAI TO OSKAR!!!!

META ΟΣΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΔΑΝ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΑΚΟΥΛΤΟΥΡΙΤΟΥΣ!!!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ?

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ!!!

ΓΕΝΙΚΑ! Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!

Expand full comment