23 Comments

Επί 2,5 χρόνια ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, καί τό πιό μικρό του κομμάτι, τό μόνο που έκανε ήταν πώς θά επιβάλλη τά δηλητήρια καί τά φίμωτρα! Τά πάντα έχουν διαλυθεί. δέν ξέρει κανείς τί του ξημερώνει.Οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ τού πολιτικού συστήματος, διαχρονικώς...

Ως πρός τήν αναφορά στό Μάτι: θυμηθήτε τά ποσοστά που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στίς έκλογές που έγιναν μετά τήν συμφορά (ασχέτως άν έχασε).Τό φαινόμενο θά επαναληφθή ως πρός τήν ΝΔ καί τώρα! Σ' έναν διεφθαρμένο λαό που ξεδίνει στά Διονυσιακά καρναβάλια, που φοράει μουρόπανα καί στόν ύπνο του, δέν αξίζει τίποτε καλλίτερο .

Expand full comment

Κατ εμε θα πρεπει να ερευνηθει το γεωγραφικό σημειο των τεμπων και την συσχετιση του με την ιστορια, αστερισμους κλπ. Δειχνει να γινονται θυσιες με καποιο τροπο σε αυτο το σημειο

Expand full comment

Όλα θα παιχτούν στις εκλογές όταν οι ώριμοι ψηφοφόροι, ξαναψηφίσουν τα ίδια με διαφορετικούς συνδυασμούς.

Expand full comment

Συγχαρητήρια, Κωνσταντίνε, έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Είμαστε τόσο αηδιασμένοι, δεν αντέχω κ δεν τολμώ ούτε να τους αντικρίζω! Με ένα πράγμα όμως απορώ: πώς γίνεται να εμφανίζεται ο σατανάς κ να μην τον παίρνουν με τις πέτρες; Αν τον έβλεπα μπροστά μου.. Πόση ανοχή πια αυτός ο ταλαίπωρος λαός; Γιατί δεν τον στέλνουν στον … ; Κ τους λοιπούς 299; Τι στο καλό συμβαίνει στα κεφάλια τους; Δεν αντέχω άλλο να τους παρακολουθώ άπραγους κ αμέτοχους. Ντρέπομαι για λογαριασμό όλων των Ελλήνων. Κ κάτι τελευταίο: τίνος φαεινή ιδέα ήταν το Ελληνικό να μεταφραστεί σε Hellenic, με τη λέξη hell να πρωτοστατεί ; Το Ellenic δεν τους ικανοποιούσε ; Φρίττω κ οργίζομαι..

Expand full comment

ΤΟ "Η" ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝΟΥ ΔΗΛ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΑΣΙΑ . ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!! ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!!!

ΤΟΤΕ ΔΕΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ ΕΙΧΕ 27 ΓΡΑΜΜΑΤΑ!!!

ΨΑΞΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ 3 ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΗΖΟΜΕΝΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ!!!! Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ!!!

Expand full comment

Θα μπορούσαν να το παραλείψουν παρ’ όλα αυτά. Παίζουν το σατανικό παιχνίδι τους ακόμη κ με τις λέξεις!Πρόκειται για προσκυνημένα ερπετά, δαιμονισμένες μαριονέτες, κ αυτό πρέπει να διαδίδεται παντού και πάντα!

Expand full comment

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Expand full comment

Μου "αρέσει' που οι περισσότεροι ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους (μικρούς ή/και μεγάλους, μαύρους, λευκούς, πράσινους, κόκκινους, μπλε...κλπ)

Μήπως θα ήταν ωφέλιμο να αναλογιστούμε, επι τέλους ότι φταίμε όλοι μας ως κοινωνία;

Μήπως κρυβόμαστε - ως κοινωνία, πάντα - πίσω από τον δάκτυλον μας;

Μήπως θα ήταν καλλίτερο να σταματήσουμε να λέμε "εγώ την δουλειά μου κάνω", "εγώ εντολές εκτελούσα", "εγώ τί φταίω;", "φταίει το κράτος";

Μήπως, να αναλογιστούμε από ποιούς απαρτίζεται ένα κράτος; Μία κρατική μηχανή;

Expand full comment

ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΥΤΟ!!!!

ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΙΑ - ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ!!!!

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙ?

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ!!!!

ΜΕΤΑΝΟΙΙΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ.....

Expand full comment

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Expand full comment

Μια κυβέρνηση η οποία έχει γραμμένη στα παλιά της τα παπούτσια ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που μεταφέρει καθημερινά χιλιάδες πολίτες, ήταν δυνατόν να πείσει ότι ενδιαφέρεται για την προστασία της υγείας και της ζωής τους από τον κορωνοϊό; Στην Ελλάδα είχαμε την μεγάλη ευκαιρία να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πόσο παλιάτσοι είναι όλοι οι πολιτικοί που αναλαμβάνουν να κυβερνήσουν, κι όμως, ως χαυνοπολίτες, πετάξαμε αυτήν την ευκαιρία στον κάλαθο των αχρήστων!>>>>>ΜΙΑ ΠΑΡΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,,,ΕΝΑ ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ,,,,ΜΟΝΟ Μ ΕΝΑ ΘΕΊ΄ΚΟ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ,,,,ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ,,,,ΚΙ ΕΜΕΙΣ,,,,ΟΟΟΣΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ,,,,ΘΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ......ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ,,,,ΑΛΛΟ ΑΓΑΘΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΒΛΑΚΑΣ,,,,,ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΓΑΘΟΣ ΚΙ ΕΝ ΤΑΥΤΩ ΔΙΚΑΙΟΣ.....ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ......ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΒΑΘΙΩΤΗ......ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΤΕ.....Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ-ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΟ--ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ....

Expand full comment

Τι χαρακτηρίζει συνήθως τα επικίνδυνα διαταραγμένα άτομα; Η σύγχυση ταυτότητας, η στρεβλή αυτοεικόνα, η αποσύνδεση από τους ανθρώπους και τις καταστάσεις, η έλλειψη ενσυναίσθησης, η σκόπιμη χειραγώγηση, η παντελής έλλειψη τύψεων και ενοχών για τις συνέπειες των πράξεών τους, κ.λπ. Τι περιμένετε από αυτούς; Απλά θα ξεδιπλώσουν την εκδικητικότητα και τον σαδισμό τους. Δεν χαμηλώνει το βλέμμα κατά παραγγελία παρά μόνο αυθόρμητα, όταν το σκιάζει η ντροπή, η ταπείνωση, η συντριβή. Η ψυχή τους είναι η ευθεία γραμμή στο μόνιτορ του θανάτου. Εκεί οδεύει η κοινωνία μας όταν εξαναγκάζεται στην συνεχόμενη καταστροφή και υποβάλλεται στο αμβλύ συναίσθημα. Αρρωσταίνουμε βαριά αναμένοντας το τέλος, που αναπόφευκτα έρχεται.

Expand full comment

ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΤΕ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ!!!

Expand full comment

Το νεοσύστατο κράτος της Πατρίδας μας απαρτίζεται από την αρχή της "ανεξαρτησίας του" μέχρι και σήμερα από μυημένες ελεγχόμενες πειθήνιες "ποδίτσες" ορκισμένες ψυχή και σε σώμα στον εξαποδίτη και αυτό δεν αλλάζει .. Τα δε κατευθυνόμενα "πολιτικά πιόνια εξουσίας" ΟΛΩΝ των αποχρώσεων που το απαρτίζουνε, δέχονται αμετάκλητα οδηγίες-εντολές από το παγκόσμιο πυραμιδοειδές ιερατείο που ελέγχει δυστυχώς την υφήλιο Αυτό λοιπόν το παγόσμιο ιερατείο κάθε 50 με 70 χρόνια ρίχνει την Ανθρωπότητα στη κιμαδομηχανή, συνήθως με παγκόσμιους πολέμους, οικονομικές επισιτιστικές κρίσεις, υπακούοντας πιστά στον παραπάνω εξαποδίτη.

Ο τελευταίος με την τεχνολογική ψηφιοποίηση των πάντων θέλει ν' αρπάξει και τις ψυχές μας με την μετανθρώπιση του ανθρώπινου είδους μέσω της τεχνητής νοημοσύνης που βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Expand full comment

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!

ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ!!!!

ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ!!!!

ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕΙΡΑ LIAISON (ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ) ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ ΓΚΡΙΝ!!!

ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ 2 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 2 ΤΡΕΝΩΝ , ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ!!!!!(25:30ΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ)

ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ!!!

ΔΗΛ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΕς ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!(ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ!!!)

ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΧΑΚΑΡΙΣΤΙΚΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!! ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝ!!!

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΛΟΣΟΙ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!

ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ "ΒΥΖΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ"ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΜΩΡΑ!!!!

ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ,ΘΑ ΡΥΜΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΠΡΩΤΑ!!!

ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ!!!!

ΕΝΑ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!!ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ!!!ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ!!!!

ΕΧΩ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΧΑΡΙΤΙ ΚΥΡΙΟΥ!!ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ!!! ΜΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΛΑΟΣ!!!

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!!!

ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ????

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΚ ΡΑΨΑΝΗΣ!!!! ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ!!!! ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΘΕΤΕ!!!

(ΤΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ)

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΕΒΑΙΑ!!!! ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΗΣ!!!

Expand full comment

Πολύ ορθή η ανάλυση σας! Σε σχέση με την ονοματοθεσία ο Πλάτων στον "ΚΡΑΤΥΛΟΣ Η ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΟΡΘΟΤΗΤΟΣ" είναι πιο κοντά στην ελληνική ανάποδη σκέψη.

Σας ευχαριστώ!

Expand full comment

ναι, είναι!

Expand full comment

Υπάρχει και μια ακόμη ομοιότητα της υγειονομικής τυραννίας με την καταστροφή των ελληνικών σιδηροδρόμων. Στα πλαίσια της υγειονομικής τυραννίας τα κανάλια έκαναν πλύση εγκεφάλου με τα καθημερινά “κρούσματα” για να διακιολογήσουν προειλημμένες αποφάσεις για μέτρα όπως λοκντάουν, αποκλεισμοί των ανεμβολίαστων κλπ. Με παρόμοιο τρόπο, την περίοδο 2007-2010 όπως ίσως πολλοί θα θυμούνται, τα κανάλια έκαναν καθημερινή πλύση εγκεφάλου με τα εκατομμύρια που χάνει ο ΟΣΕ κάθε μέρα για να δικαιολογηθεί πάλι, η προειλημμένη απόφαση κλεισίματος του μεγαλύτερου μέρους του δικτύου και σταδιακής διάλυσης του υπόλοιπου. Πράγματι, το 2010 έκλεισε όλο το δίκτυο της Πελοποννήσου, με αφορμή πάλι ένα δυστύχημα και ξεκίνησε η σταδιακή διάλυση, με τη μέθοδο του βραστού βατράχου, και του υπόλοιπου δικτύου, για να φτάσουμε στην τωρινή τραγωδία. Οι δημοσιογράφοι των καναλιών, τώρα, με ύφος 10 εισαγγελέων αναζητούν ευθύνες και υποδύονται οτι πέφτουν απο τα σύννεφα μαθαίνοντας πχ οτι δε λειτουργούσε η σηματοδότηση και η μηχανοδηγοί αναγκάζονταν να προχωρούν με κόκκινα φανάρια.

Expand full comment

Ερωτηση : Δεν αποτελεί αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας η ονομασία γκρης Κ Γραικοί ; Κανεις δεν το κοίταξε ποτε το θεμα αυτο σοβαρά , μα φυσικα γιατί εξυπηρετεί έναν δολιο σκοπο.

Ερωτηση 2 : Ολοι αυτοί που κλαίνε στα καναλια , γιατί δεν δείχνουν την ιδια ευαισθησία στην Ξαφνικιτιδα ; Η μήπως εκει ισχύει το δόγμα « μη ηχηρά όπλα για ήσυχους πολέμους ;

Ερωτηση 3: Δεν φτανουν οι χιλιαδες νεκροί ετσι στα ξαφνικα σαν θυσία ; Μήπως οι νεκροί πρέπει να πολλαπλασιάζονται με κάθε τρόπο ; Με φωτιές , με συγκρούσεις τριαινών κλπ

Expand full comment

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ,

ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ

είναι θρασύτατος και γάτα ο Κούλης

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.

είναι μάγκας αφού μπορεί και μιλά και κυκλοφορεί παντού ακόμα .

μάγκας αν και τζάμπα και εμείς γιδοπρόβατα >80%.

Expand full comment

Μήπως τελικά είναι όλα στημένα; Μήπως τελικά φτάσαμε στο σημείο εκείνο, που συλλήβδην οι λαοί σιχάθηκαν τους πολιτικούς τους; Αν βρισκόμαστε τότε στο σημείο αυτό, τότε θαρρώ πως έφτασε κ η ώρα για τον αόρατο-ορατό μαριονετίστα να επιβάλλει την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ως την μόνη επιλογή για τη λύτρωση των ταλαιπωρημένων λαών από τις ηγεσίες τους. Οι ίδιοι που δημιουργούν τις συμφορές, οι ίδιοι θα δώσουν κ τις λύσεις. Κ δεν είναι μακριά κ η έλευση του Αντιχρίστου κ η αναγόρευσή του ως σωτήρα των εθνών…

Expand full comment
Mar 3, 2023·edited Mar 3, 2023

Πρώτη ἀπορία : Εἶδα τὰ πλάνα στὴν τηλεόραση καὶ ὅπως δείχνουνε κανένα βαγόνι τῆς ἐμπορικῆς ἁμαξοστοιχείας δὲν ἐκτροχιάστηκε ἀλλὰ μόνον τὸ πρῶτο, δηλαδὴ ἡ μηχανή. Πῶς γίνεται αὐτό; Σύμφωνα μὲ τὴν φυσική, ἡ ὁρμὴ ἐκφράζεται μὲ τὸ γινόμενο τῆς μάζας ἐπὶ τῆς ταχύτητας. Ὅσο μεγαλύτερη ἡ ταχύτητα καὶ ἡ μάζα ἑνὸς σώματος τόσο μεγαλύτερη ἡ ὁρμή. Ἀπὸ τὴν ἄλλη, ροπὴ εἶναι ἡ τάση ἑνὸς σώματος γιὰ νὰ στραφῇ, ἐκφράζεται ὡς τὸ γινόμενο τῆς δύναμης ἐπὶ τῆς ἀπόστασης ἀπὸ τὸ σημεῖο ἐφαρμογῆς. Ἂν θεωρήσουμε τὴν ὁρμὴ ὡς τὴν δύναμη στὸν τῦπο τῆς ροπῆς τότες καὶ οἱ δύο ἁμαξοστοιχεῖες ἂν κινιόντουσαν δὲν θὰ ἔπρεπε νὰ ὑπάρχῃ καὶ ἐκτροχιασμὸς καὶ ἀπὸ τὴν πλευρὰ τῆς ἐμπορικῆς ἁμαξοστοιχείας, ἐκτὸς τοῦ πρώτου βαγονιοῦ ποὺ εἶναι καὶ ἡ μηχανή του;; Γιατί δὲν ἔγινε;;;

Δεύτερη ἀπορία : Πῶς βρέθηκε ἡ κάμερα στὴν μέση τοῦ πουθενά, στὶς 23:20 μ.μ, νὰ ἐστιάζῃ πάνω στὰ τρένα τὴν ὥρα τοῦ (δυστυχήματος);;; Περιμέναν νὰ στείλουν τὸ ἀποτέλεσμα τῆς ἐπιτυχοῦς ἐκτέλεσης τῆς ἐπιχείρησης;

Expand full comment