12 Comments

Ο αρχιεπίσκοπος αυτός είναι τό λογικό επακόλουθο τών αναφωνήσεων "'αξιος!" που πάντοτε σπεύδουν νά αναφωνήσουν όλοι εκείνοι οι ευσεβοφανείς καί θρησκόληπτοι "πιστοί", οι οποίοι μόλις ακούσουν γιά χειροτονία τούς τρέχουν τά σάλια καί σπεύδουν νά συμμετάσχουν στήν βλάσφημη θεατρική παράσταση. Πού πάς βρέ καραμήτρο; Μέ ποιά σιγουριά αναφωνείς άξιος; Ούτε που τό έχεις ξαναδεί, δέν αντιλαμβάνεσαι τό μέγεθος τής ευτθύνης σου; Προφανώς δέν δίνεις καμιά σημασία...Λοιπόν, κατά τόν λαόν καί οι άρχοντες αυτού, πολιτικοί τε καί πνευματικοί!

Expand full comment

"«Ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν»"!!!

Expand full comment

Τὰ ἔργα, αἱ ἡμέραι καὶ ἡ ἐκ τῶν πραγμάτων "σταδιοδρομία" τοῦ Ἱερωνύμου πείθουν καὶ τοὺς πλέον ἀπίστους εἰς συνομωσιολογίας ὅτι, ἡ καλπάζουσα (καὶ δῆ δίς πρωτογενής!) ἐπάρατος ἀσθένεια τοῦ μακαριστοῦ Χριστοδούλου κάθε ἄλλο παρὰ τυχαία ἦταν.

Expand full comment

«Ἄν οἱ “ἱερές μπίζνες” εἶναι γιά καλό σκοπό, τότε θά κάνουμε πολλές»,

ΤΙ ΛΕΕΙ ΡΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΑΥΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΟΥΤΣΟΥΝΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΛΟΓΟ ,ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΡΝΕΙΑ.,ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ , ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ.

Expand full comment
Feb 25, 2023·edited Mar 1, 2023

Σπάσανε τα φρένα όλων τους και του Αρχιεπισκόπου και είναι μέσα στ όχημα πολύς κόσμος.... Με προσευχή πάνω απ όλα, αλλά δεν είναι άραγε που χρειάζονται κι άλλοι ποιμένες σαν τον ευλογημένο π. Θεόδωρο Ζήση, να μπουν στην πράξη της αποτείχισης; της επισήμως θεσμοθετημένης υπό των Αγίων Πατέρων, δια του 15ου κανόνος , στην ΑΒ' Οικουμενική Σύνοδο, ο οποίος κανών, τιμά πρεπόντως τους αποτειχισθέντας, οι οποίοι όχι μόνον Σχίσμα δεν επέφεραν, ...αλλά σχισμάτων και μερισμών την Εκκλησίαν εσπούδασαν ρύσασθαι.-

Expand full comment

Αὐτό λοιπόν πού ὁ Χριστός λέει γιά τούς πονηρούς, τό παίρνει τώρα ὁ φερόμενος ὡς Ὀρθόδοξος προκαθήμενος καί τό διαστρέφει,........... Καί ὅτι οἱ ἄλλοι, οἱ ἀπειροελάχιστοι πού προσπαθοῦν νά βάλουν λίγο φρένο στόν κατήφορο, εἶναι τά ἀγριόχορτα, πού βρίσκονται σέ ἐκτροπή (καμμία σχέση με ἐμᾶς τούς 80 πού... «δουλεύουμε σωστά»), ἀλλά δέν τούς διώκουμε κιόλας, τούς ἀφήνουμε στόν Θεό γιά νά τούς κρίνει, μιά πού ἐμεῖς δέν εἴμαστε μόνο σωστοί, ἀλλά καί μεγαλόθυμοι, ἀνεκτικοί καί ἔχουμε... μεγάλη καρδιά!>>>> ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο <ΑΝΘΡΩΠΟΣ> ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΥΠΩΝ,,,,ΟΟΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΑ -- ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΥΝ,,,ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΙΛΗΔΟΝΙΑ,,,,,ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ,,,,,,ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ.....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΣ ΖΩΗΣ....N,W,O...AYTO ΞΕΡΟΥΝ,,,ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ......ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.....

Expand full comment

Ο κλήρος και πάλι υπάρχει για να ευλογεί τη διοικούσα τάξη, όπως έκανε σε διάφορους τυράννους ανά την ιστορία. Η αρχή τους είναι να εξυπηρετούν τα κοσμικά τους αφεντικά· η αρχή τους δεν είναι ο Θεός. Οπότε είναι αιρετικοί πολύ απλά και πρέπει να τους αντιμετωπίζετε αναλόγως.

Expand full comment

Ενας παπάς που είναι γνήσιος κληρικός Του Υψίστου και έχει την αγάπη και τον σεβασμό προς αυτό που ασκεί και απέναντι στον λαό Του Θεού,δεν θα φθάσει πότε στην αυτοκτονία αλλά στη μετάνοια,που είναι η αυτοκτονία του παλαιού ανθρώπου για να αναστηθεί ο νέος.Δυστυχως όλοι αυτοί οι ρασοφοροι,οι δήθεν εκπρόσωποι του Θεού δεν θυμίζουν σε τίποτα με όλα αυτά που κάνουν και δηλώνουν,το σημαντικό τους ρόλο.Ξεπεσμός δυστυχώς

Expand full comment
Feb 26, 2023·edited Feb 26, 2023

Φυσικά και θα τα συζητήσουν όλα και θα τ'αλλάξουν όλα αφού πλέον έχουν δείξει ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρονται να κρατηθεί η Ορθόδοξη ιερά παράδοση αλλά η προώθηση της παναίρεσης του οικουμενισμού. Η έβδομη Οικουμ. Σύνοδος εν πράξει Ή λέει: <<Ει τις πάσαν παράδοσιν εκκλησιαστικήν έγγραφον τε και άγραφον αθετεί ανάθεμα>>. Επίσης στο βιβλίο του Αγίου Νεκταρίου, Μελέτη περί της αθανασίας της ψυχής και περί των ιερών μνημοσύνων, εκδ. Βασ. Ρηγοπουλου, κεφάλαιον ΄Β, σελ. 95 αναφαίρονται ρητώς τα εξής : <<Η ψυχή της αποστολικής Εκκλησίας ήτο η ιερά παράδοσις, ήτις μόνη συνεκτρότει τον θεσμόν της Εκκλησίας. Η Εκκλησία ως πιστός θεματοφύλαξ διεφύλαξεν απαραμείωτον και απαράτρεπτον την ιεράν παρακατήθηκην και αλώβητον παρέδιδε πιστοίς ανθρώποις ικανοίς, ίνα και ετέρους διδάσκωσιν... Η ιερά παράδοσις έστιν η Εκκλησία, άνευ ιερά παραδόσεως Εκκλησία δεν υφίσταται. Οι αθετούντες την Ιεράν Παράδοσιν αθετούσι την Εκκλησία και αρνούνται το Αποστολικόν κήρυγμα.>> Οι Άγιοί μας, έχουν μιλήσει ξεκάθαρα για το θέμα, εμείς είμαστε ακατατήχητοι και δεν τα γνωρίζουμε και φυσικά εκείνοι θέλουν να παραμένουμε στο σκοτάδι!

Expand full comment
Comment deleted
Expand full comment

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΤΡΙΣ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΜΟΙΡΑΚΙΟ .

ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΙΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ.

Expand full comment

Πόσα θές νά μάς τρελλάνης; Αλλά γιά τούς χαρακτηρισμούς σου επί τής θεωρήσεως τών πραγμάτων από έναν γνήσιο καί ακάματο εργάτη τής τού Χριστού αληθείας, τόν κ. Δαπέργολα, μιά απάντηση σού αξίζει: ΑΙΔΩΣ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΕ! Άν έχης τά πνευματικά κότσια νά αντιμετωπίσης τά γραφόμενα μέ επιχειρήματα καί όχι μέ τσιτάτα!

Expand full comment
Comment removed
Expand full comment

Έχετε κάποια στοιχεία (π.χ. δημοσιεύματα στον τύπο) να θέσετε υπ' όψιν μας; Θα ήταν χρήσιμα, εφόσον έχετε κάνει ήδη την έρευνα. Σας ευχαριστώ.

Expand full comment