8 Comments

Δυστυχώς και εκείνη την εποχή που τα έλεγε ο Χριστόδουλος υπήρχε μεγάλη σήψη και δυσωδία δεν είχε βγει τόσο πολύ στην επιφάνεια. Ο Νεο - Έλληνας νόμιζε ότι είχε πιάσει την ΄΄καλή΄΄εφόσον είχε διοριστεί σε μια δημόσια θέση οπού η εκάστοτε κυβέρνηση για να την ψηφίζουν διόριζε άχρηστους, οι οποίοι αρνούνταν πεισματικά να εξυπηρετήσουν τον ταλαίπωρο πολίτη που γινόταν ΄΄μπαλάκι΄' από το ένα γραφείο στο άλλο. Δεν δούλευαν, δεν εξυπηρετούσαν αλλά το χιλιαρικάκι και το διχιλιαράκια και ούτω κάθε εξής έμπαινε στην τράπεζα. Σήμερα επίσης συμβαίνει αλλά σε μικρότερο βαθμό εφόσον έχει κλείσει πολλές δημόσιες υπηρεσίες λόγω ψηφιοποίησης. Τώρα ο Έλληνας είναι σαν κλαμένο γατί γιατί δεν τον χρειάζονται ως πελάτη έχουν χτίσει το κράτος της διαπλοκής, διαφθοράς και της αυθαιρεσίας και ο Έλληνας κοιτάει το σπίτι του( Ελλάδα) να γκρεμίζεται χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα.

Expand full comment

Κάποια στιγμή θα πιάσουμε "πάτο" και δεν θα μας ανεχθεί ούτε ο πλανήτης μας, ο οποίος παρεπιπτώντως είναι ζωντανός οργανισμός. Οτι κι αν έπλασε ο Παντοδύναμος είναι ζωντανό. Στη μακραίωνη ιστορία της Ανθρωπότητας, όταν ευτελίζονταν το ανθρώπινο είδος, συνέβαινε ένας κατακλυσμός, μία καταστροφή γιγατόνων και ξανά restart. Διάβασα κάπου ότι 8 άνθρωποι ακολούθησαν τον Νώε στην Κιβωτό... Και αυτοί υπήρξαν αντικείμενο γέλωτος και κοροϊδίας. Κατάφεραν όμως να πάρουν μια θέση στην μνήμη και την Αθανασία.

Expand full comment

Κάτι, επίσης πολύ σημαντικό που πρέπει οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να προσέξουν, είναι ο <<νοθευμένος Χριστιανισμός>>. Οι Άγιοι, έδωσαν ακόμα και το αίμα τους ώστε το Ορθόδοξο δόγμα να μην αλλοιωθεί και να παραμείνει ακριβώς όπως παρόθηκε από τον Χριστό στους Αποστόλους μας. Όμως, τα τελευταία έτη, γίνεται προσπάθεια να ενσωματωθούν νέες, πιο <<προοδευτικές>> ιδέες στην Ορθοδοξία, και όταν κάποιος δεν τις δέχεται και τις απορρίπτει τότε κατηγορείται ως φονταμενταλιστής ή σκοταδιστής. Η αλήθεια όμως είναι, ότι ο <<νοθευμένος Χριστιανισμός>> ακολουθεί το μονοπάτι της αίρεσης και με ύπουλο τρόπο, χωρίς ο πιστός να το συνειδητοποιεί, βρίσκεται εκτός της Εκκλησίας του Χριστού. Ο Ιερομόναχος Σεραφείμ Ρόουζ προειδοποιεί για την θρησκεία του μέλλοντος, και παραθέτει τα λόγια κάποιων εξ'αυτών που θέλουν με πονηρό τρόπο να μας την επιβάλουν:

<<Οι θρησκείες σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει να βάλουν σε παρένθεση τις μυθικές δοξασίες τους, π.χ. το χωρισμό της Ερυθράς θάλασσας στα δύο από τον Μωυσή, τη γέννηση του Ιησού Χριστού από Παρθένο και τη δημιουργία του κόσμου σε έξι μέρες. Επιπλέον, η θρησκεία θα πρέπει να προσαρμόσει τη συμπεριφορά της γενικά απέναντι στην εξέλιξη και όποια θρησκεία προσπαθεί ν'απορρίψει την εξέλιξη, επισφραγίζει τη μοίρα της στο σύγχρονο κόσμο>>. (Ιερομόναχος Σεραφείμ Ρόουζ, Η Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος, εκδ. Μορφή εκδοθήτω, 2011, σελ.277)

Expand full comment

Good point!!

Expand full comment
deletedSep 22, 2023·edited Sep 23, 2023
Comment deleted
Expand full comment

Ο Χριστόδουλος, όντως χαλούσε τη σούπα της θρησκοληψίας. Διότι υπηρετούσε την ελευθερία του Χριστού, απέναντι στις απαγορεύσεις των Καλβινιστών της «Ορθοδοξίας». Ενώ οι περισσότεροι, της από 'δω πλευράς, κρατούν την απειλή του θανάτου ως λαιμητόμο πάνω απ' το κεφάλι των πιστών, εκείνος δεν μίλησε ποτέ για θάνατο. Μιλούσε μόνο για ζωή και γι' αυτό έμεινε στην ιστορία ως ο «γελαστός παπάς». Ο Χριστόδουλος υπήρξε ότι πιο ορθόδοξο παρήγαγε ποτέ αυτός ο τόπος. Υπήρξε εκφραστής αγάπης και όχι απειλής. Γι' αυτό και μάζεψε τα πλήθη δίπλα του και όχι τους «εκλεκτούς». Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εντός της εκκλησίας, πρόσωπα που αντί να προσπαθούν να αφυπνίσουν τους κοιμισμένους συνανθρώπους τους και να δείξουν αγάπη στην πλάνη τους, αναμένουν τον Θεό-τιμωρό να 'ρθει να «κάψει» τους «αμαρτωλούς» και να σώσει τους ιδίους... Περιμένουμε ΚΑΠΟΙΟΝ που θα μας δεχτεί «με τα σκουλαρίκια» (δεν διαθέτω) και θα μας «πει ανέκδοτα» για την κατσίκα του γείτονα. ΑΥΤΟΣ θα διαφέρει σίγουρα απ΄τους σημερινούς εξουσιαστές της επιστήμης της λογοκρισίας.

Expand full comment

Αν επιτρέπεται, εντάξει οι δύο πρώτοι, αλλά τον Καντιώτη;

Expand full comment
Comment deleted
Expand full comment

άκουσα ότι εμβολιάστηκαν στη Σουρωτή γερόντισσα και μοναχές που είχαν πνευματικό οδηγό τον Αγιο Παϊσιο., στην Κεχαριτωμένη του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου εμβολιάστηκαν οι του άβατου.. Είμαστε για κλάματα! Διαπιστώνω ότι η ΝΤΠ κοινώς η σατανίαση έχει χακάρει τα πάντα...

Expand full comment

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Το τελευταίο που λέτε, είναι κάτι που συνέχεια συμβαίνει και σίγουρα απαγοητεύει. Τώρα, στα άλλα που λέτε, δεν έχω ξανακούσει κάτι. Μάλιστα είχε προχωρήσει και σε αποτείχιση, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ''φαινομενικά'' πράγματα.

Expand full comment