21 Comments

Εὐστοχώτατον, καυστικώτατον καί ταυτοχρόνως διασκεδαστικόν ἄρθρον! Ἐσχάτως, ἐκυκλοφόρησαν εἰς τό διαδίκτυον ντοκουμέντα πού ἀποδεικνύουν ὅτι οἱ γνωστοί λαλίστατοι προδόται τῆς Ἀληθείας καί τῆς Ἐπιστήμης ἔλαβον πολλά ἀργύρια γιά νά λέγουν τά γνωστά ψεύδη των, τά ὁποῖα ὡδήγησαν πολύν κόσμον εἰς τόν «ἐμβολιασμόν», ὁ ὁποῖος δυστυχῶς ἀπέβη ὀλέθριος γιά πολλούς ἀπό αὐτούς καί εἶναι πολύ πιθανόν ν' ἀποβῇ ὀλέθριος καί πολλούς ἀκόμη. Αὐτοί, λοιπόν, οἱ «ἐπιστήμονες» νομίζω ὅτι ὁμοιάζουν ὄχι μέ τόν Πέτρον, ἀλλά μέ τόν Ἰούδαν! Καλήν Ἀνάστασιν νά ἔχετε, κ. Βαθιώτη! Εἴθε ὁ Κύριος νά σᾶς προστατεύῃ, νά σᾶς φωτίζῃ καί νά σᾶς εὐλογῇ. Χρόνια Πολλά!

Expand full comment

Χριστός Ανέστη!

Τό Πασχάλιο αυτό άρθρο είναι ένα ηχηρό χαστούκι σέ όλους εκείνους οι οποίοι όχι μόνον αρνήθηκαν νά αντιδράσουν στό διαβολικό ψεύδος αλλά αντιθέτως έγιναν (καί εξακολουθούν νά είναι...) βραχίονες τού ολοκληρωτισμού.Από τόν απλό πολίτη μέχρι τόν ανώτατο αξιωματούχο τού κράτους, σέ όλα τά επίπεδα τής κοινωνικής ζωής.

Δύο μόνον μικρά παραδείγματα θά αναφέρω τά οποία όμως στήν αρχή αυτού τού εφιάλτη έδειξαν τό μέτρο τής προδοσίας:

α) Έσπευσαν οι μαγαζάτορες νά αναρτήσουν στίς εισόδους τών καταστημάτων τους τά γνωστά διαβολόχαρτα τά οποία ενημέρωναν τούς πελάτες περί τής υποχρεωτικότητος του φιμώτρου, παρά τό γεγονός ότι αυτή ταύτη η ανάρτηση δέν προεβλέπετο από τήν (βλα)ΚΥΑ. Επιπροσθέτως δέ, καί ενώ ο κάθε πολίτης έφερε προσωπική ευθύνη έναντι αυτής (τής ΚΥΑ) ως πρός τήν επιβολή προστίμου, οι μαγαζάτορες έδιωχναν κακήν-κακώς τούς πελάτες!

β) Τήν ίδια συμπεριφορά πρός τούς πιστούς επεφύλαξε καί τό ελεεινό καί τρισάθλιο παπαδαριό φθάνοντας μάλιστα καί μέχρι τού σημείου νά καλούν τήν αστυνομία νά επιβάλλη πρόστιμα! Οι ψάλτες δέν αντέδρασαν σ' αυτήν τήν βλασφημία (αρνούμενοι νά ψάλλουν) αλλ' αντιθέτως προτίμησαν τά ματωμένα αργύρια τής προδοσίας!

Κι αυτά είναι δύο μόνον παραδείγματα...

Expand full comment

Καλή Ανάσταση. Ψυχική και σωματική ανάταση. Να είστε καλά να μας δίνετε πνευματική τροφή. Την έχουμε ανάγκη.

Expand full comment

Χριστός Ανέστη!

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μας δίνετε και τη δυνατότητα να σχολιάζουμε τα κείμενα και τις απόψεις σας. Παίρνοντας μια βαθιά ανάσα και συγκεντρώνοντας όλο μου το θάρρος αποφάσισα να καταθέσω κι εγώ τη δική μου άποψη και να τοποθετηθώ «ανάποδα» στον «όρο ανάποδο κόσμο» που χρησιμοποιείτε στο βιβλίο σας αλλά και στα κείμενα που δημοσιεύετε εδώ.

Ρωτάτε πόσο εύκολο είναι να πούμε «Πάτερ άφες αυτοίς» δίχως όμως να συμπληρώνετε το «οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι.» του Κυρίου μας. το αν «οἴδασι», όμως, ή όχι οι ενορχηστρωτές της παγκόσμιας υγειονομικής δικτατορίας που ζούμε εδώ και 2,5 χρόνια είναι μείζονος σημασίας. Κατά την ταπεινή μου άποψη, λοιπόν, οἴδασι και «παρα..οἴδασι».

Αν αναλογιστούμε τα χρήματα που πρέπει να δαπανήθηκαν παγκοσμίως για την προβολή της πανδημίας και την προώθηση των εμβολίων ως πανάκεια, καταλαβαίνουμε πως απώτερος σκοπός δεν είναι το κέρδος, ούτε η ενίσχυση των Big Pharma. Αυτοί που έστησαν όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου δεν μπορεί να έχουν ανάγκη από χρήματα ή μάλλον… Σίγουρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ από τα χρήματά μας.

Προς τι λοιπόν αυτή η υγειονομική δικτατορία; Οι υποψιασμένοι πολίτες της σύγχρονης κοινωνίας μας εύκολα αντιλήφθηκαν ότι διακυβεύονται οι ατομικές μας ελευθερίες και συνταγματικά κατοχυρωμένα μας δικαιώματα και δε θα διαφωνήσω μαζί τους. Ως Χριστιανή Ορθόδοξη, όμως, οφείλω να εκφράσω και την ανησυχία μου πως αντικείμενο κατάκτησης των κυβερνώντων τον «θαυμαστό και ανάποδο κόσμο» μας, δεν είναι άλλο από την ΨΥΧΉ μας. Οἴδασι τί ποιοῦσι και συντάχθηκαν με τον αιώνιο εχθρό για να πραγματοποιήσουν αυτή την παγκόσμια «πρόβα τζενεράλε» του χαράγματος. Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι.

Γιατί όμως ο κόσμος μας μοιάζει «θαυμαστός και ανάποδος»; Υποθέτω πως επειδή τόσα χρόνια δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος μας ήταν ήδη ανάποδος. Νομίζω πως αν όχι όλοι, τουλάχιστον η πλειοψηφία, αναμέναμε τη λήξη της πανδημίας προκειμένου να επανέλθουμε στην «κανονικότητα» όπως τη γνωρίζαμε: στις βόλτες μας, τη διασκέδασή μας, τα ταξίδια μας, τα ψώνια μας, τις εξόδους, τα φλερτ, το «κους-κους» όλα αυτά με τα οποία συντηρούσαμε την καλοπέρασή μας. Στη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου αυτά έλειψαν. Αναλογιστείτε πόσους ανθρώπους είδατε στην Εκκλησία προχθές τα μεσάνυχτα στο «Χριστός Ανέστη» και πόση παρέμειναν για την Αναστάσιμη Ακολουθία και τη Θεία Λειτουργία. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: πρωτίστως μας έλειψε αυτή η καλοπέρασή. Στην πραγματικότητα όμως «στενὴ ἡ πύλη καὶ τεθλιμμένη ἡ ὁδὸς ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ζωήν»! Τι σχέση έχει με το δρόμο της «κανονικότητας» που βαδίζαμε μέχρι και πρότινος; Ναι είχε κι εκείνος τις δυσκολίες του, αλλά συνειδητές αποφάσεις είχε; Ομολογία είχε; Θυσία του προσωπικού μας θελήματος;

Ένιωθα λοιπόν τον κόσμο μας ανάποδο γιατί δυσκολευόμουν να αποδεχτώ πως η ζωή που έκανα προ πανδημίας ήταν ήδη ανάποδη. Κάποιοι ενέδωσαν / υπέκυψαν στους εκβιασμούς ή/και στις υποσχέσεις περί επιστροφής στην κανονικότητα, συμμετέχοντας στο project «Ελευθερία». Κάποια άλλοι τελικά βρήκαμε μια «ανάποδη λογική» σε όλη αυτή την παράνοια: Στους παράλογους νόμους, στις ΚΥΑ, τις αποφάσεις, τη «στέρηση ελευθεριών», την αναστολή των υγειονομικών, τη μασκοφορία, τα πρόστιμα… Όλα τελικά έχουν κάποια λογική, έστω και ανάποδη!

Από την έναρξη της πανδημίας μιλάμε για την real-time παρακολούθηση και συμμόρφωσή μας στις επιταγές της ΝΤΠ μέσω εφαρμογών εγκατεστημένων στα κινητά μας, μιλάμε για υποχρεωτικό εμβολιασμό με σκευάσματα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και αγνώστου περιεχομένου. Ακούμε για τη νέα μορφή που θα έχει η παγκόσμια οικονομία μετά τη λήξη της πανδημίας, για την 4η βιομηχανική επανάσταση. Ακούμε επίσης για την έννοια του μετανθρώπου και φυσικά για τη Μεγάλη Επανεκκίνηση. Μα γιατί να χρειαστεί μια πανδημία για να προχωρήσουμε σε αυτή την επανεκκίνηση; Ήταν απαραίτητη για να «κουκουλώσει η ΝΤΠ τους απώτερους σκοπούς της;

Δεν ξέρω αν τα εμβόλια περιέχουν συστατικά που θα τροποποιήσουν το DNA μας ή θα καταστείλουν τις αντιστάσεις και την ελεύθερή μας βούληση. Αν υπήρχε τέτοιος σκοπός θα μπορούσαν κάλλιστα να τροποποιηθούν υπάρχοντα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε για διάφορες παθήσεις μας, εύκολα, άνετα και χωρίς καν να το αντιληφθούμε. Αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο. Κατ’ αυτόν όμως τον τρόπο, ο «έξω από ‘δω» με τους υπηρέτες του, θα μπορούσαν να φυλακίσουν μόνο τα σώματά μας, όχι και τις ψυχές μας. Αυτές όμως είναι το πραγματικό ζητούμενο και γι’ αυτό απαιτείται η ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ μας. Υπήρχε ανάγκη να ξεδιπλωθεί ο «ανάποδος κόσμος» μπροστά στα μάτια μας για ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ αν θα συνταχθούμε μαζί τους ή αν θα συνταχθούμε με το Χριστό. Από αυτή την άποψη, λοιπόν, όλα τα απάνθρωπα και παρανοϊκά που βιώνουμε ξαφνικά είναι απολύτως «λογικά» και ας τρελαινόμαστε κάθε φορά που μας ανακοινώνουν μέτρα, αποφάσεις, νόμους. Δεν έχουν το δικαίωμα να μας κρύψουν την αλήθειά τους γιατί τότε η όποια επιλογή μας δε θα είναι ελεύθερη και συνειδητή και ως εκ τούτου δε θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην ψυχή μας!

Οίδασι λοιπόν και «τι ποιούσι» και για ποιον εργάζονται και μας το δείχνουν απροκάλυπτα. Και αν αυτό ισχύει για τους «άρχοντες αυτού του κόσμου», το ίδιο, πιστεύω, ισχύει και για τα πιόνια τους, τους προδότες «Επιστήμονες – αρνητές του ανθρώπου» όπως τους αποκαλείτε αλλά και όλους τους τηλε-μαϊντανούς θα έλεγα εγώ.

Θυμηθείτε τις θέσεις τους για τη Θεία Κοινωνία και την πρότασή τους Αυτή να γίνεται με «πλαστικά κουταλάκια», θυμηθείτε για την ανάρτηση τηλε-ειδικού σχετικά με την Υπεραγία Θεοτόκο μας, θυμηθείτε την τοποθέτηση της Ιεραρχίας μας. Ο Πέτρος μετανόησε. Ο Ιούδας δε μετανόησε, αλλά μετάνιωσε και ενέδωσε όπως αναφέρετε «στον σατανικό πειρασμό της αυτοκτονίας». Οι σύγχρονοι όμως Ιούδες πέραν της προδοσίας, διώκουν ασταμάτητα τόσο το Χριστό όσο και το αγαπημένο Του πλάσμα, τον άνθρωπο με μίσος, χλεύη και εμμονή. Αλλά όσο ελεύθεροι είμαστε εμείς για να επιλέξουμε αν θα υπακούσουμε στα προστάγματα της ΝΤΠ, τόσο ελεύθερα είναι και τα πιόνια της. Έτσι, επαναδιατυπώνοντας το ερώτημά σας, ρωτώ με τη σειρά μου:

- Πόσο εύκολο είναι να πούμε «Πάτερ άφες αυτοίς ΚΑΊΤΟΙ οἴδασι τί ποιοῦσι.».

Βάλτε στη θέση των (υποχρεωτικών) εμβολίων και των covid-pass το χάραγμα και, πιστεύω, θα έχετε την απάντησή σας.

Χρόνια πολλά!

Υ.Γ. Ζητάω συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, για ορθογραφικά και συντακτικά λάθη και κυρίως για τη σύγχυση που ίσως προκάλεσα στους αναγνώστες στην προσπάθειά μου να αποτυπώσω και να συνδέσω ορθά τις σκέψεις μου.

Expand full comment
author

Υποκλίνομαι στην ανάλυσή σας! Θα ήταν μεγάλο το όφελος του αναγνώστη από μελλοντικά σας σχόλια. Μη διστάσετε, έχετε το ελεύθερο.

Expand full comment

Χριστος Ανεστη Κωνσταντινε!!ενθυμουμενη πολυ καλα, ο,τι μου εχεις απαντησει,,απλα στελνω κατι ακριβως για αυτο το μειζον θεμα, απο τον Αγιο Πα'ι'σιο....γραψε,αν θελεις..<<ο διαβολος δεν θελει να μετανοησει,,,Αγιος Πα΄ι'σιος>>σε ευχαριστω ουτως η αλλως,ευχομενη η Ανασταση του Κυριου να κανει μεγα σεισμο μεσα μας,για να δουμε ο καθενας πραγματικα με αγια ταπεινωση, την προσωπικη και την παγκοσμια αληθεια...με πολλλη αγαπη...

Expand full comment

Κάθε άλλο από σύγχυση ήταν το σχόλιο σας. Κατατοπιστικότατη υπήρξατε και ένα μεγάλο εύγε για σας.

Expand full comment

Aληθως Ανεστη αδελφη ο Κυριος...μιας και το κειμενο σας ειναι απο τα ωραιοτερα αυτου του χωρου,και επειδη προσωπικα δεν θα ξαναγραψω τιποτε αλλο παρα 2 τελευταια μηνυματα σημερα,διοτι μου δοθηκε, δοξα τω Θεω, ευκαιρια να δω και να πω καποια πραγματα που πολυ με αγγιζουν,και δεν ειχα βρει αλλο χωρο να το κανω αυτο, επιτρεψτε μου να κανω μια οσο πιο συντομη μπορω θεολογικη παρεμβαση... ο Διαβολος δεν βλεπει τις βαθειες μας σκεψεις και επιθυμιες,και το μονο που μπορει να κανει απο ζηλοφθονια, διοτι εμεις μετανοουμε ενω αυτος οχι,,ειναι να μας πειραξει ακριβως στα σημεια που πειραξε το Χριστο στο Σαρανταριο ορος,με τους 3 πειρασμους που του υπεβαλε...ως σκοτεινο πνευμα φερνει κυριως σκοτασμο του νοος και ακολουθουν αισθηματα και πραξεις...βλεπει δε μονον τα εξωτερικα στοιχεια μας,δηλαδη τα λογια μας,τα εργα μας,τους μορφασμους μας,και απ΄εκει βγαζει συμπερασμα για το ποιον μας,και αναλογα παλι στελνει λογισμους,αναλογα με τα παθη που εχει δει στον καθενα μας,και δωσ'του απο την αρχη...δεν βλεπει τα βαθεια αισθηματα μας,τις βαθειες επιθυμιες μας και τις βαθειες μας σκεψεις,διοτι ΔΕΝ μπορει,επειδη απομακρυνθηκε ετσιθεληματικα απο το Θεο και φυσικα δεν γνωριζει το μελλον...Οι δε δαιμονανθρωποι της καθολου νεας πλεον,Ν.Τ.Π.,δεν μπορουν καθολου να δουν την κακια του Σατανα,δεν γνωριζουν τι τους περιμενει μετα θανατον,διοτι επιδιωκουν την εντελως διαστρεβλωμενη καλοπεραση και δεν νοιαζονται για την αληθινη μετα θανατον ζωη...οποτε ΟΥΚ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ...Ειναι πολυ σημαντικο για τον ορθοδοξο να γνωριζει ακριβως αυτες τις αληθειες,για τον απλουστατο λογο, οτι θα κυνηγησει να κολασει ειδικα τους εκλεκτους,αυτους που εχουμε διαλεξει δηλαδη να ζησουμε κατα Χριστον...ο δε Ιουδας δεν μετενοησε-τα ρηματα μετανοω και μετανοιωνω ειναι το ιδιο το ενα στην απλη καθαρευουσα και το αλλο στη δημοτικη-απλως μετεμεληθη,εξηγουν οι Πατερες της Εκκλησιας, οτι η μεταμελεια ειναι μια στιγμιαια θλιψη,ενα συναισθημα δηλαδη φευγαλεο,το οποιο δημιουργειται απο τον εγωισμο,οτι εξεπεσα του δικαιου,, οποτε απελπιζομαι,,, γι αυτο και αυτοκτονησε οπως κι εσεις λετε,,,ειναι το κομβικο σημειο της καθε ψυχης,,,η μετανοια ειναι σταθερη κατασταση αναγνωρισεως της πτωσεως μου και αναζητηση συνεχης και εντονη του Θειου Ελεους...σας παραθετω και 3 τουλαχιστον χωρια που ο ιδιος ο Χριστος ομολογει οτι οι δαιμονανθρωποι ουκ οιδασι τι ποιουσιν,,,επισης εχει πει να μην αλλαξουμε< ιωτα εν η μια κεραια >απο τα λογια Του( και τα εργα Του βεβαια)...λοιπον 1)κατα Ιωαννην ευαγγ.κεφ.8,,στ.12--19,ο 19 ειναι η σφραγιδα οτι αυτος που δεν φερει το Αγιο Πνευμα,,Δεν γνωριζει τα του Θεου 2)κατα Λουκαν,κεφ.23,στ.34,,Πατερ αφες αυτοις ου γαρ οιδασι τι ποιουσι (αφου το λεει ο Χριστος ειναι επικινδυνο και χρονοβορο να αναρρωτιομαστε,,οιδασι, δεν οιδασι....ειπεν ο Κυριος...τερμα) 3)κατα Ιωαννην,κεφ.15,στ.18,19,20,21,,,,κεφ.16,στ.1,2,3,4...Εδω αναπτυσσεται διεξοδικα,το οτι ,,ουκ οιδασι....χαρηκα παρα πολυ που ειστε Αναζητητρια του Χριστου...σας ευχομαι καθε ευλογια και σας χαιρετω...καλη Ανταμωση καποτε στα Ποδια του Χριστου μας...

Expand full comment

Χριστός Ανέστη και Καλό Μήνα αγαπητή Βασιλική!

Με αφορμή την προσφώνηση «αδερφή», αφού όλοι είμαστε εν Χριστώ αδέρφια, μου επιτρέπεις, ελπίζω, τον ενικό. Αν όχι, ελπίζω να με συγχωρήσεις.

Ήθελα να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για το σχόλιό σου, το οποίο διάβασα μες στην εβδομάδα και κατέληξα ότι έχεις πάρα πολύ δίκιο. Για να μην πλατιάσω, θα ξεδιπλώσω τις σκέψεις και τις αντιδράσεις μου για να εξηγήσω πού και γιατί τελικά συμφωνώ μαζί σου.

Αντίδραση 1η : Πώς θα καταρρίψουμε τα επιχειρήματα (εγωισμός!)

Αντίδραση 2η : Η σκέψη: «Ναι, αλλά κάναμε λόγο για φράση που είπε ο Κύριος… και ο Λόγος του Θεού είναι διαχρονικός, αιώνιος, παντοτινός. Μήπως τα λέει σωστά η Βασιλική;»

Αντίδραση 3η : «Γκουγκλάρισμα». Όντως, βρήκα σχετικά κείμενα και μάλιστα κι ένα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κκ Χριστόδουλου. Βρήκα εξηγήσεις για όσα μου είχες ήδη εξηγήσει.

Αντίδραση 4η : Ξαναδιάβασα το κείμενό μου και εντόπισα το λάθος: ενώ ο κύριος Βαθιώτης κάνει λόγο για αρνητές-επιστήμονες, εγώ «τσουβάλιασα» και τους έβαλα στην ίδια κατηγορία με τους ενορχηστρωτές της παγκόσμιας υγειονομικής δικτατορίας.

Αντίδραση 5η : Ζήτησα τη βοήθεια του «κοινού» ή μάλλον του «τηλεφώνου» - όπως σε παλιό τηλεπαιχνίδι, κι επιβεβαίωσα το σφάλμα μου.

Εν κατακλείδι, στο αρχικό μου κείμενο οδηγήθηκα σε λάθος συμπεράσματα και ζητάω συγνώμη απ’ όσους «παρέσυρα» με τους συλλογισμούς μου. Ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια. Οι παραινέσεις είναι χρυσός όταν κάποιος κάνει τα πρώτα του βήματα σε ένα χώρο. Το διαμαντάκι όμως στο πουγκί της πνευματικής μου ανάπτυξης το εναπόθεσες εσύ, γιατί η διόρθωση, όταν γίνεται με τόσο καλοπροαίρετο τρόπο και ειδικά σε θέματα πνευματικά έχει αξία διαμαντιού!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ κι ελπίζω να αναθεωρήσεις την απόφασή σου να μην ξανασχολιάσεις. :)

Expand full comment

Σ Ε Παρακαλω πολυυ επειδη εχεις ευαισθησια την οποια πηρα και αγαπη,,γραψε μου στο email vasilikivag@hotmail.com...θελω να γνωριστουμε προσωπικα,,,,ευχαριστω για την Α ΓΑΠΗ ΣΟΥ...περιμενω...Χριστος Ανεστη!!!

Expand full comment

Η προδοσία είναι βαρύ πλήγμα στη συγκρότηση ενός "οργανισμού" γιατί προέρχεται από τα ίδια του τα "κύτταρα". Διδει από πριν, προ-δίδει, άρα φαίνεται να συνοδεύεται από επίγνωση τέλεσης "αξιοποινης" πράξης. Ετσι οι Επιστήμονες Ιούδες συνειδητά παραμυθιαζουν τον λαό εξαργυρωνοντας το μισθό τους. Οι Επιστημονες Πετροι συνειδητα παραμυθιαζουν τον εαυτό τους νομιμοποιώντας ετσι τη δράση των πρώτων και εξασφαλίζοντας πραιτωριανη ασυλια.

Φαινεται ότι ενώ ένας Ιούδας αρκεί για τη μεθόδευση της "συλληψης", θέλει πολλούς Πετρους για την ευρεία συναίνεση στη "σταύρωση".

Ωστόσο, αν όλα οδηγούν στην Ανάσταση, τότε Ιουδες και Πετροι πρέπει να υπάρχουν για να μετριέται το ανάστημά της ανθρώπινης ύπαρξης και μέσα από την συντριβή και την μετάνοια να έρχεται η ελπίδα της κάθαρσης.

Χριστός Ανέστη.

Expand full comment

Το τελευταιο μου μηνυμα για σας...ευχομαι πολυ φωτισμο στη ζωη σας,,,και πολλη αγαπη,που ξεκιναει απο δω,,και με τη Χαρη του Θεου μας ταξιδευει στη ΖΩΗ μετα θανατον...και παλι μια οσο μπορω συντομη θεολογικη παρεμβαση,,γιατι οι πνευματικες καταστασεις ειναι δυσδιακριτες στις πλειστες των περιπτωσεων...και ο εχθρος Διαβολος εμφανιζεται με πολλες και δυσδιακριτες μορφες,αποψεων και γνωμων κ.λ.π...ως λεων ωρυομενος ζητων τινα καταπιη....που το απευχομαι για ολον ει δυνατον τον κοσμο...1)ο Αποστολος Πετρος ειχε ηδη τη γευση του αγιασμου,διοτι ο Χριστος επαιρνε συνεχως μαζι Του τον Πετρο, τον Ιακωβο και τον Ιωαννη...οποτε το παιδι που εχει νοιωσει βαθεια την Αγαπη του Πατερα,,,ο,τι και να συμβει,γυρναει στον Πατερα,,,εξ αλλου στο Μυστικο Δειπνο ο Κυριος τουπε τα παντα για να τον ετοιμασει τελειως,,οποτε ο Πετρος ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΕ ,διοτι το λεει η ιδια η λεξη,προ-διδω,τοχω απο πριν στο αιμα μου,στο DNA μου,στη βιοτη μου,κατι που δεν ισχυει για τον Πετρο.Ο Πετρος φοβηθηκε το μαρτυριο γι αυτο αρνηθηκε,και η αρνηση του δεν επιασε τα μυχια της υπαρξης του,διοτι γνωριζε πολυυ καλα τη Δυναμη και την Αγαπη του Πατερα του...Τωρα ο Ιουδας,εχει ενα εμετικο background,ηταν πορνος,φυλαργυρος,φονιας του αδελφου του και του πατερα του,χωρις να το καταλαβει παντρευτηκε τη μανα του,,και μετα απ'ολα αυτα κατι του μιλησε να παει να βρει το Χριστο,ο Οποιος του εδωσε ακριβως το ταμειο Του,το γλωσσοκομον οπως λεγεται, και των αποστολων, οπου απο κει συντηρουνταν η ομαδα τους και γινοταν και η χρηματικη ελεημοσυνη.Αυτο τοκανε ο Χριστος για να γυμναστει πνευματικα ο Ιουδας,να διωξει τη φιλαργυρια του.Τωρα ο Ιουδας,παρ'ολη την αγαπη του Χριστου δεν εκανε υπακοη στα πνευματικα,αλλα ηθελε το Χριστο ως κοσμικο αρχοντα,,,δηλαδη ουσιαστικα ενδιαφεροταν μονο για μια επιγεια ζωη..δεν καταλαβε τον αληθινο σκοπο της Ενανθρωπησεως του Κυριου,,,δεν εκανε πνευματικη ασκηση,μετα την προδοσια,δεν ταπεινωθηκε να παει να ζητησει συγγνωμην,ναχει αληθινη μετανοια.Ο αγιος Ιωαννης της Κλιμακος στον λογο του περι μετανοιας λεγει,εκτος των αλλων οτι <μετανοια σημαινει καθαρισμος της συνειδησεως>οπως λετε και σεις.Ετσι λοιπον,οι προδοτες οταν προδιδουν και δεν μετανοουν και πανε απο προδοσια σε προδοσια,εξαφανιζουν απο μονοι τους τη συνειδηση τους,η οποια τελικως αδρανοποιειται...αν καποια στιγμη,αρχισουν εστω και λιγο αλλα σταθερα μια μετανοια εμπρακτη,τοτε χαριτωνονται απο το Χριστο.Οι αμετανοητοι λοιπον δρουν τελειως ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.Τωρα,επειδη ο Θεος εκανε τα παντα <καλα λιαν>,κι εκανε απο πνευματικο κοσμο μονο αγγελους φωτος,,εξ ου και Εωσ-φορος,εως ειναι το φως,ο Διαβολος μοναχος του διεστραφη ,παρεσυρε κι αλλους αγγελους κι εγιναν δαιμονες, οποτε,απο ζηλοφθονια θελει να παμε ολοι στην Κολαση,και οι Πρωτοπλαστοι παλι καναν ανυπακοη ,αλλα δεν ζητησαν αμεσως συγγνωμην,να παρουν τις ευθυνες τους,και να τελειωνε μια χαρα η ιστορια εκει...Ετσι το ανθρωπινο γενος κληρονομησε τη ροπη προς την αμαρτια...Ομως αλλο το κατ'ευδοκιαν θελημα του Θεου κι αλλο το κατα παραχωρησιν,η δικαιοσυνη του Θεου, δεν μοιαζει καθολου ομως με την ανθρωπινη δικαιοσυνη...Ειναι βλασφημια να λεμε οτι <πρεπει να υπαρχουν Ιουδες...>.Επρεπε, ο,τι εκανε ο Θεος,μονο αυτο επρεπε,πρεπει και θα πρεπει εις τους αιωνες...Αλλο τωρα που ο Θεος στην πολλη Του Αγαπη μεσα χρησιμοποιει το ταγκαλακι,,για να αγωνιστουμε εμεις κατα των παθων μας και ειδικα κατα της καταραμενης περηφανειας.Γινεται σαφες οτι αφου ο Διαβολος επεσε απο εγωισμο, η μητερα αλλα και το τελος των αρετων ειναι η Αγια Ταπεινωσις,ετσι ονομαζεται ο Εσταυρωμενος...Επισης ,ολα οδηγουν στην Ανασταση, και θλιψη και στενοχωρια και ευκολια και ο,τι ναναι,,αν και μονο, αυτο το ο,τι ναναι, το βαλουμε μεσα στη ζωη του Χριστου,,,ανοιγουμε μια μικρη τρυπουλα στο νου μας και στην πνευματικη καρδια,κι απο κει φωτιζει ο Χριστος,,,κι αν επιμενουμε,κι αγωνιζομαστε κοιτωντας Εκεινον και οχι τις φουρτουνιασμενες θαλασσες,τοτε ερχεται ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ, και κανει το παιδι Του φως,μεσα στο δικο Του μοναδικο Φως,,,το ευχομαι για σας να το ευχεσθε και σεις για μενα,,,χαρηκα παρα πολυ εστω το μικρο αυτο διαστημα που συνομιλησαμε,,προσωπικα το ειχα και το εχω πολυ αναγκη,,να κοινωνω-ησω με ανθρωπους που Νοιαζονται για το ποιοι ειναι ,που πανε,Ποιοι θελουνε να ειναι και σε Ποιον θελουνε να μοιασουνε και να ζησουν μαζι Του αιωνιως Αναστημενοι...Χαιρετε...

Expand full comment

Χριστος Ανεστη για ολους μας!!...Και αφου το ονομα ειναι οιωνος,Κωνσταντινος,Constantia=Σταθεροτητα= να εισαι σαν ακλονητος βραχος,απεναντι σε καθε αναλγητο θεοτυφλο αναποδο κοσμο,μικροτερης η μεγαλυτερης εμβελειας...ο Αναστας Κυριος και ο Φοβερος Μεγας Κωνσταντινος,να σε οδηγουν παντα σε νικες...σε ευχαριστω πολυ....

Expand full comment

Και ο Π Καρπάθιου και οι ιατροί-υγειονομικοι που βγαίνουν να πουν την αλήθεια, δεν ακούγονται λογοκρινονται και ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ από τους μασωνικους νόμους της δαιμονοκρατιας που ζούμε.βλεπε νόμο περί διασποράς ψευδών ειδήσεων.... (ποιος καθορίζει την αλήθεια άραγε; οι κκ εντελοδοχοι της εκτελεστικής εξουσίας ή της φιμωμενης και μη ανεξαρτητης δικαστικής εξουσίας) Όλοι μα όλοι από οποίο μετερίζι και αν προέρχονται επαγγελματικό ή κοινωνικό σιωπούν, βολεύονται κ συντηρούν με τη στάση τους δυστυχως αυτό το σύστημα του αντιχριστιανικου ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ και της ψηφιακής υποδούλωσης σε μια πλασματική φυλακή ζωή.

Expand full comment

Ενδιαφέρουσα η αναλογία σας σχετικά με τους δύο διαφορετικούς τύπους προδοσίας. Της ισχυρής του "Ιούδα" και της πιο "ελαφριάς" του Πέτρου. Ποιά είναι πιο επιζήμια; Χρειάζονται και οι δύο συνεργοί. Ο ένας προδίδει για τα άμεσα οφέλη. Ο άλλος διότι θεωρεί μάταια (δηλ. χαμένη εκ προοιμίου) την πάλη με το "κακό".

Expand full comment

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!!

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΤΥΧΙΑ!!!(ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ)

ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ!! ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ !!!

ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ!!

ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ (Η ΚΑΙ ΟΧΙ) ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ???

ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ????

ΜΕΤΑ! ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ!!!

ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ??

ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ Η ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΤΥΧΙΑ(ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ , Η ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ) ΜΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΣΕ ΕΠΑΛ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ-ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΤΑΔΕ ΜΥ, ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ , ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΑΣΕ??? ΠΩΣ???? ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ!!!

ΕΑΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ!!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΓΑΜΕ!!!

Ε.Π.Ε (ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ)

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!!! ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ,ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ !!!ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ!! ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!!! ΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!! ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!!!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΗΘΗ!!!!!

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!!!!

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΟΙ!!!

ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ!!!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!!! ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ!!!!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!! (ΟΜΩΣ)

Expand full comment

Χριστός Ανέστη κ. Βαθιώτη. Εύστοχος όπως πάντα.

Expand full comment

Καλή Ανάσταση!Εύχομαι ο Χριστός να μας δίνει πνευματική υγεία και φώτιση!

Expand full comment

Καλή και ελπιδοφόρα Ανάσταση🙏

Expand full comment

Τοίχος ανοησίας, σωστότερα.

Expand full comment

Χριστος Ανεστη! Υποκλινομαι!

Expand full comment