18 Comments

Εξαιρετικο!

Η κλωνοποίηση προβάτων, με πρωθιερεια τη Ντολυ, φαντάζει ως η συμβολική αφετηρια μιας επιστημονικα μεθοδευμένης διαδικασίας μαζικής αναπαραγωγής βελαζοντων τετράποδων που μηρυκαζουν μακαριως το χορταρι της λήθης. Με κάθε αναμασηση, συντονίζονται σε ένα κοντσέρτο για ζωντο-βολα, όπου κανένα αποκλίνον βελασμα δεν πρέπει να στοναρει και να διαταράξει την αρμονία του ανσαμπλ για την οποία πασχίζει ο "μαέστρος".

Όσο για τα καλλιγραμμα πτηνά με τα ωραία ματοτσινορα, πέρα από το να θάβουν το κεφάλι στο χώμα και να ποιούν έτερα πτηνά, αν ζοριστουν πολύ περνουν στην αντεπίθεση και δεν διστάζουν να αρχίσουν τα "δαγκώματα" και τα "λακτισματα" σε όσους διαταράσσουν την ησυχία τους.

Οποτε μηπως δεν είναι τυχαίο το φλερτ του αναποδου κόσμου και με τις νυχτεριδες; Κρεμασμένες ανάποδα, βλέπουν ισια, και βλέποντας αυτά που δεν βλέπουν οι αλλοι, βλέπουν καλύτερα.

Expand full comment

Εξαιρετικό σχόλιο, όπως συνηθίζετε άλλωστε.

Ενδιαφέρων ο συμβολισμός της Ντόλυ...

Expand full comment

💯

Σημ. Το σοκ του φθινοπώρου; Χμμμ

Προφανώς χρειάζεστε διακοπές κυρία Ορφανίδου... είμαι σίγουρη πως η χαλάρωση θα σας βοηθήσει να απαλλάξετε την ψυχή σας από εμμονικές συνομωσιολογικές ατραπούς...

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Κτηνοτροφίας κ Δημοσίας Μακαριότητος πράττει τα δέοντα προς την ευζωία των πολιτών.

Εμβολιαστειτε κ ηρεμήστε... όλα καλά θα πάνε...

Expand full comment

ΠΟΛΥΥΥΥΥ ΕΞΥΠΝΟ....ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ......

Expand full comment

Χαίρομαι.🤍 Όντως είναι για γέλια 💯

Το γεγονός ότι αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων, είναι για κλάματα 🕳️.

Expand full comment

Το προτιμότερο για εσάς κ.Στασινού είναι να βελάξετε...Έτσι θα συνεννοηθείτε καλύτερα με όλους εκείνους που ακόμη και σήμερα θεωρούν όλα αυτά θεωρίες συνωμοσίας

Expand full comment

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Κτηνοτροφίας κ Δημοσίας Μακαριότητος έχει φροντίσει και γι' αυτό ανώνυμε συναναγνώστη.

Το υπακούω κ παραθερίζω βελάζοντας 1984 φορές την ημέρα...τουλάχιστον.

Expand full comment

Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!!!! ΤΟ EMAIL MOY AN ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ vasilikivag@hotmail.com

Expand full comment

Σας ευχαριστώ πολύ αλλά όπως θα έχετε ήδη αντιληφθεί πρόκειται για οργουελικούς παραλληλισμούς, οπότε τα εύσημα θα πρέπει με την σειρά μου να τα αποδώσω στην πηγή! 1984 🤍

Expand full comment

Εξαιρετικο άρθρο. Η δημοκρατία απευθύνεται σε ενεργούς πολίτες. Η πλειονότητα έχει παραδοθεί στο να ακολουθεί και όχι να ενεργεί. Αυτο αντανακλάται παντού. Άνθρωποι πανομοιότυποι, λες και βγήκαν απο το ιδιο εργοστάσιο. Η κοινωνία ως άλλο Κολοσσαίο με το νόημα του εκάστοτε "Παντοκράτωρ" χόρευε στους ρυθμούς που τους υποδείκνυαν. Άραγε η ανθρωπότης έφυγε ποτέ απο αυτό;

Expand full comment

ΕΦΥΓΕ,,,ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΥΥΥ ΜΙΚΡΟ.....ΠΑΑΝΤΑ....ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ,,,,ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ......

Expand full comment

Ναι κάποια μειοψηφια...παντα. Οπως τα λες

Expand full comment

Φέτος, νιώθω μια παράξενη ντροπή να πω "καλές διακοπές". Νιώθω ντροπή ακόμα και να το ακούω. Κατ' αρχάς, για ποιες διακοπές μιλάμε (και για ποια "δήθεν ελευθερία" από την εργασιακή καθημερινότητα) όταν πρώτον, η ανεργία έχει χτυπήσει ταβάνι και δεύτερον όταν για την είσοδο των επιβατών σε όλα τα αεροπλάνα, πλοία, τρένα, και κτελ ισχύουν ακόμη οι περιορισμοί των τεστ/μπολιών? Παράλληλα, ο Τούρκος παραμονεύει στο Αιγαίο, η ακρίβεια έχει τσακίσει καθε νοικοκυριό, τα επιδόματα τρέχουν βροχή έχοντας εξευτελίσει τους ανθρώπους που τα δέχονται σε κρατικούς ζητιάνους, και (το σπουδαιότερο) από το 2016 η παναιρεση του Οικουμενισμού αλωνίζει ανενόχλητη μεσα στην επισημη εκκλησία (*ισχυει για το 98% των ενοριών, εκτός κι αν μιλάμε για επισημα και ξεκάθαρα αποτειχισμένους ιερείς). Κι εμείς, θα έχουμε το νου μόνο στις διακοπές μας? Άραγε οι προγονοί μας, όταν είχαν να αντιμετωπίσουν ανάλογες δυσκολίες, έδιναν προτεραιότητα στις διακοπές τους ή στο μέλλον των επόμενων γενεών? Δυστυχώς, μάθαμε όλο να δικαιούμαστε, και ποτέ να οφείλουμε... Ε όχι. Οφείλουμε και εμείς κάτι. Στις επόμενες γενιές. Ένα λουλούδι, ένα περιστέρι, ένα χαμόγελο, τη σημαία μας καθαρή και την Πίστη μας αλώβητη. Ειδάλλως, τι θα τους μεταδώσουμε? Μίσος, οσφυοκαμψία και συμφέρον? Ευχαριστούμε πολύ, κύριε καθηγητά για το μοίρασμα. Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλους.

Expand full comment

Στην εκδήλωση των υγειονομικών στο Λαύριο στις 29-7-2022,την οποία παρακολουθούσα σε ζωντανή μετάδοση στο youtube, αναμεταδόθηκε η ηχητική ομιλία υγειονομικού ( 1:23:30), από την οποία μεταφέρω αυτολεξεί το ακόλουθο απόσπασμα:

"""Στο όνομα , ωστόσο,της πανδημίας καταργήσαμε κάθε κανόνα ηθικής και δεοντολογίας, καταργήσαμε την ίδια την ιατρική και επιστημονική σκέψη.

Καταργήσαμε τη διαφοροδιαγνωση στα επείγοντα, ακολουθούμε απλώς κατευθυντήριες οδηγίες, τυφλά χωρίς ιατρική ευθύνη και χωρίς εξατομίκευση της κάθε περίπτωσης...""""

Ακούγοντας αυτή την παραδοχή ερωτω: Αυτή η στάση σιωπής κ. Ορφανίδου ,σε ποιο μηχανισμό εντάσσεται;

Διαβάζουμε στο βιβλίο "Από την τρομοκρατία στην πανδημια -Υποχρεωτικες ιατρικές πράξεις στον πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού"",του κ.Βαθιωτη, εκδ.Αλφειος, σελ.119, για τον ""κανόνα της συγκατανεουσας σιωπής,ότι δηλαδή ο σιωπων δοκει συναινείν.""

Ισχύει αυτό στην προαναφερθείσα περίπτωση;

Αναφέρει στο βιβλίο του "Από την Πανδημία στην Κλιματική Αλλαγή -Συντονισμενα Τρομο-Κρατη σε φόντο Παγκόσμιας Διακυβέρνησης",εκδ Αλφειός,2η εκδ.σελ.434., ο κ.Βαθιωτης , σύμφωνα με το πόνημα του Timothy Snyder,"

Απέναντι στην τυραννία"", το ακόλουθο απόσπασμα:

""Η επαγγελματική δεοντολογία πρέπει να είναι η πυξίδα μας, ιδίως όταν η εξουσία επιχειρεί να μας πείσει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία ιδιάζουσα, εξαιρετική κατάσταση.Το """ απλώς ακολουθούσα διαταγές""δεν υφίσταται ως δικαιολογία...

Διερωτωμαι,αν πραγματικά υπήρχε συστράτευση πολύ πριν η υποχρεωτικοτητα χτυπήσει την πόρτα, θα είχαν αποφευχθεί πολλές οδυνηρές καταστάσεις;;

Expand full comment
author

Όπως καταργήθηκε/αναποδογύρισε η ιατρική επιστήμη, το ίδιο συνέβη και με τη νομική επιστήμη. Αλλά και με τη θρησκεία μας! Ο κορωνοϊός ήρθε, για να φανερώσει μιαν απέραντη συνωμοσία που υλοποιείτο υπογείως επί μακρόν, σε φόντο εθισμού στον ωχαδερφισμό ή/και στην υπεπρόθυμη οσφυοκαμψία ενώπιον της μισάνθρωπης εξουσίας. Η συστράτευση είχε προετοιμασθεί από το σύστημα συμπεριλαμβάνοντας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα... "ροδάκια" του. Η από δω πλευρά απεδείχθη σκορποχώρι. Και σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό παραμένει!

Expand full comment
Aug 3, 2022·edited Aug 3, 2022

Αγαπητή κ. Ασπασία, απαντώ καθώς με επικαλείστε.

Οι σκέψεις σας εύστοχες και τα ερωτήματα εύλογα, ωστόσο το παρόν άρθρο δεν είχε ως στόχο να καλύψει όλους τους μηχανισμούς άμυνας, ούτε εξειδικεύει σε μια μερίδα πολιτών, π.χ. υγειονομικοί.

Απευθύνεται γενικότερα στον κάθε πολίτη, με στόχο την αφύπνιση και την παρότρυνση για εσωτερική (πνευματική) και εξωτερική (πρακτική) εγρήγορση εν όψει ενός πιθανώς δυστοπικού χειμώνα.

Τα ερωτήματά σας είναι πιο εξειδικευμένα, και αφού χρησιμοποιείτε εύστοχα χωρία από τα 2 βιβλία του κ. Βαθιώτη, ο οποίος είναι και ο οικοδεσπότης του ιστολογίου, ίσως θα ήταν πιο αρμόδιος να τοποθετηθεί, τόσο λόγω της ιδιότητας του συγγραφέως όσο και της ιδιότητας του νομικού.

Σας ευχαριστώ για το μοίρασμα του γόνιμου προβληματισμού.

Σωτηρία Ορφανίδου

Expand full comment

Ευχαριστώ θερμά κ.Ορφανιδου για την απάντηση σας. Απολύτως κατανοητή.

Expand full comment

Η ΠΡΟΒΑΤΟΠΟΙΗΣΗ==ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ,,,ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ,,,,,ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Μ Ο Ν Ο Ν ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ,,,,ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΑΚΟ-ΠΡΟ-ΒΑΤΑ,,,,ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ 1...ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 2...ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ,,,,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΛΑΝΙΟΥΝΤΑΙ,,,,ΑΜΑ ΟΜΩΣ,,,,ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΣΗΜΕΙΟ,,,,ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ,,,,ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΠΟΙΜΕΝΑ,,,,ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,,,,ΠΑΡ''ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΙΑΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥΧΟΥΝ ΦΑΕΙ,,,,ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΝ,,,,,

Ε Α Ν.......ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ..........

Expand full comment