5 Comments

Θα ξεκινήσω με τον υπόλοιπο Καβάφη.

"Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,

και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορόνα..."

Μόνο που ο συγκεκριμένος αυτοκρατωρ μας τη "φόρεσε" σε όλους την Corona.

Οποτε, θαρρώ πως "είναι καιροι" για λιγο Χριστιανοπουλο:

Οι μεν της καταστάσεως

οι δε (ανεμβολιαστοι) της αντιστάσεως

μονάχα οι προθέσεις διαφέρουν...

Expand full comment

«Κάποιον λάκκον ἔχει ἡ φάβα», κατά τό δή λεγόμενον! Οὐδέν καλόν ἔχουν οἱ Νεοταξῖται (=Σατανισταί).

Expand full comment

Δεν θα μπω στα βαθυστόχαστα σχόλια των ομοιοπαθούντων αλλά θα ανησυχήσω γι' αυτό που έπεται από Σεπτέμβρη. Ήδη, 2 χρόνια τώρα, μας έχουν ποδοπατήσει. Οι λιδωρείες, οι κοροϊδίες, τα ψέμματα, οι διακρίσεις, οι κρίσεις και επικρίσεις, η προπαγάνδα, οι τιμωρίες. Όχι ότι δεν θα αντισταθώ κι άλλο αλλά νιώθω ξένη ανάμεσα τους. Δεν πρόκειται να πάω πουθενά τώρα που μου το επέτρεψαν γιατί δεν ανήκω πουθενά πια. Σιχάθηκα... κουράστηκα... μπάφιασα... νιώθω προδομένη και έχω μόνο τεράστιο αρνητισμό.

Expand full comment

Νόστιμο και πιπεράτο finger food!

Expand full comment

Χρόνια τώρα, τέτοια εποχή οι Έλληνες και οι Ελληνίδες υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, προκειμένου να καταγραφεί η οικονομική και περιουσιακή τους κατάσταση. Για να γίνει αυτό, είτε οι λογιστές μας είτε μόνοι μας, συνδεόμαστε σε πλατφόρμα – βάση δεδομένων του Υπουργείου Οικονομικών για να δηλώσουμε έσοδα, έξοδα, περιουσιακή κατάσταση κλπ.

Προκειμένου το κράτος να μπορεί να αντιστοιχίσει τα δεδομένα της βάσης δεδομένων με τον σωστό πολίτη ήταν απαραίτητο – όπως σε όλες τις βάσεις δεδομένων - να δημιουργηθεί ένα μοναδικό αναγνωριστικό (πρωτεύον κλειδί) για κάθε πολίτη. Παπαδόπουλοι υπάρχουν πολλοί, Μαρίες υπάρχουν πολλές, έγγραφα ταυτοποίησης χάνονται εύκολα γι’ αυτό και χρόοοοοονια πίσω κάποιος σκέφτηκε και δημιούργησε τον μοναδικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, τον γνωστό σε όλους μας ως ΑΦΜ. Βάζουμε λοιπόν στην άκρη το δεδομένο «ΑΦΜ».

Το 2009 εισήχθη στη ζωή μας ένας ακόμη αριθμός: Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Ο αριθμός αυτός είναι υποχρεωτικός για όσους εργάζονται ή α-σ-φ-α-λ-ί-ζ-ο-ν-τ-α-ι, δηλαδή είναι υποχρεωτικός και για πολίτες που δεν κάνουν φορολογικές δηλώσεις, όπως παιδιά και βρέφη προκειμένου να έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Σημαντικό χαρακτηριστικό του ΑΜΚΑ είναι ότι τα πρώτα έξι ψηφία του αντιπροσωπεύουν την ημερομηνία γεννήσεως του ασφαλιζόμενου. Τα βάζουμε κι αυτά στα δεδομένα μας, δίπλα στον ΑΦΜ και συνεχίζουμε…

Όσοι απολαύουν καλής υγείας και δε λαμβάνουν αγωγή για χρόνιες παθήσεις, ίσως, να χρησιμοποίησαν τον ΑΜΚΑ τους πρώτη φορά επί «λοκντάουν» στην υπηρεσία της «άυλης συνταγογράφησης», αφού ιδιωτικά και δημόσια ιατρεία ήταν στην πλειοψηφία τους κλειστά για το κοινό. Με ένα mail ενημερώναμε το γιατρό μας για την αγωγή που χρειαζόμασταν κι εκείνος μέσω της εφαρμογής «Άυλη Συνταγογράφηση» και με τη χρήση του ΑΜΚΑ μας, μας παρείχε την αγωγή μας, η οποία αποστελλόταν με τη μορφή ηλεκτρονικής συνταγής στο κινητό ή το e-mail μας.

Για την ιστορία, εμπνευστές της άυλης συνταγογράφησης ήταν – ποιοι άλλοι; - οι φίλοι μας οι Γερμανοί. Και το καλύτερο; Η υπηρεσία της Άυλης Συνταγογράφησης εντάχθηκε ως ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της χώρας μας στο 1ο Μνημόνιο το 2010! Καλά που μας έκοψε δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα και ψηφίσαμε νομοσχέδιο για τον ΑΜΚΑ, αλλιώς τι θα έσχιζε λίγα χρόνια αργότερα ο Αλέξης;

Τρίτο δεδομένο λοιπόν, ότι πάνω σε ένα διαδικτυακό συννεφάκι (cloud) κάθονται αλά μπρατσέτα ο μοναδικός για κάθε Έλληνα πολίτη ΑΜΚΑ παρέα με όλο τον ιατρικό του φάκελο μέσω της άυλης συνταγογράφησης, αλλά και της υπηρεσίας του «Οικογενειακού Γιατρού» η οποία υπάρχει από το 2017 και τώρα απλά «αναβαθμίζεται» σε Οικογενειακό – Προσωπικό Γιατρό 2.0.

Φτάνοντας λοιπόν στην εποχή της «πανδημίας» οι Έλληνες πολίτες καλούνται είτε να εμβολιαστούν είτε να πιστοποιούν την κατάσταση της υγείας τους - ως προς τη νόσο κόβιντ, κάνοντας τακτικούς διαγνωστικούς ελέγχους προκειμένου να εργαστούν ή να «κυκλοφορήσουν» στην κοινωνία.

Για να λάβουν όμως τα παραπάνω πιστοποιητικά από το κράτος τι πρέπει να κάνουν; Φυσικά να συνδεθούν σε μία βάση δεδομένων στην οποία προηγουμένως γιατροί, διαγνωστικά κέντρα ή φαρμακοποιοί έχουν καταχωρήσει την κατάστασή τους. Πώς λαμβάνουμε αυτά τα πιστοποιητικά; Εισερχόμενοι με τα δυο αναγνωριστικά κλειδιά που αναφέραμε παραπάνω από την πλατφόρμα του γκοβ.τζιαρ. Το ίδιο γινόταν αν όχι σε όλες, σχεδόν σε όλες τις χώρες του πλανήτη, όπου οι πολίτες συνδέονταν στη δική τους πλατφόρμα «γκοβ». (Αναφέρομαι σε πλατφόρμες «γκοβ» γιατί από τα σχεδόν 200 υπουργεία υγείας των χωρών της υφηλίου που έχουν παρουσία στο διαδίκτυο τα 150 χρησιμοποιούν στη σύνθεση της url τους τα συνθετικά gov, gouv, go, gob, government, όπως επίσης το «moh» ή το «ministry of health». Επίσης, οι πιο προηγμένες χώρες τείνουν να καταργήσουν τους «πρωτόγονους» ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και οι είσοδος στις εφαρμογές για την έκδοση των πιστοποιητικών γίνεται με αναγνώριση προσώπου ή/και ίριδας.)

Συνοψίζοντας λοιπόν, δισεκατομμύρια χρηστών συνδέθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να δηλώσουν:

• Αν εμβολιάστηκαν

o Με την πρώτη δόση

o Με τη δεύτερη δόση

o Με την Τρίτη δόση

• και σε περίπτωση που δε σήκωσαν μανίκι, για να δηλώσουν

o Είτε θετικοί

o Είτε αρνητικοί στον φονικό ιό.

Από υγειονομικής άποψης επίσης, και με βάση τα ιατρικά τους αρχεία, όσοι βρέθηκαν θετικοί (σε πολλές περιπτώσεις και οι εμβολιασμένοι) κατατάχθηκαν σε

o Ασυμπτωματικούς

o Ήπια νοσήσαντες

o Νοσήσαντες με νοσηλεία σε νοσοκομείο

o Βαριά Νοσήσαντες σε ΜΕΘ

o Ανθρώπους που απεβίωσαν

Το ρεζουμέ!

Είμαστε καταχωρημένοι σε μία βάση δεδομένων ως εμβολιασμένοι (υπάκουοι) και ανεμβολίαστοι (ανυπάκουοι) με δύο κλειδιά (μοναδικές εγγραφές) αυτής της βάσης να αποτελούν πρωτεύοντα κλειδιά δύο άλλων βάσεων, από τις οποίες προκύπτουν:

• Η οικονομική και περιουσιακή μας κατάσταση

• Η επαγγελματική μας κατάσταση

• Η ηλικία μας

• Το ιατρικό ιστορικό μας

Από το συνδυασμό των δύο πρώτων δεδομένων προκύπτει το πόσο παραγωγικοί είμαστε, ενώ από το συνδυασμό ηλικίας και ιατρικού ιστορικού προκύπτει πόσο κοστίζουμε στο ΕΣΥ και στο κράτος (πρόνοιας – παράνοιας). Επιπλέον, ειδικά οι ανυπάκουοι κατατάσσονται και σε μία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες που αφορούν στον ιό και τη νόσηση από την ασθένεια κόβιντ.

Ενδεικτικά, λοιπόν, υπάρχουν άνθρωποι που εντάσσονται στην κατηγορία Υπάκουος μεσήλικας, σε καλή οικονομική κατάσταση, με εργασία, χωρίς υποκείμενα που νόσησε ήπια με κόβιντ. Μία άλλη περίπτωση θα μπορούσε να είναι ανυπάκουος νέος άνδρας άνεργος, με υποκείμενα νοσήματα που δε βρέθηκε ποτέ θετικός… υπάκουος υπερήλικας πλήρως εμβολιασμένος με υποκείμενα νοσήματα και πολλοί άλλοι συνδυασμοί.

Φτάνουμε πια στο σήμερα, έχουμε πετάξει τα υγειονομικά μας διαβατήρια αλλά προτού ξαμοληθούμε «ελεύθεροι» στους δρόμους, ας κατατάξουμε τον εαυτό μας σε μία από τις ομάδες που προκύπτουν από το συνδυασμό των παραπάνω κατηγοριών. Για πείτε… Αισθάνεστε ασφαλείς; Είμαστε ασφαλείς; Νομίζω πως θα δούμε από Σεπτέμβριο όταν μπούμε στη νέα πίστα του κόβιντ-γκέιμ με τις αόρατες υγειονομικές ταυτότητές μας, γιατί δε βρίσκω ούτε ένα λόγο αυτά τα δεδομένα να μην αξιοποιηθούν από τη ΝΤΠ.

Enjoy your free..dumb!

Expand full comment