28 Comments

1) Κυβερνήτης κράτους, εν έτει 2023 και να μην είναι μέρος ενός απόλυτα διεφθαρμενου και διαπλεκόμενου αντιχριστου συστήματος, απλώς ΔΕΝ γίνεται.

2) Η Ρωσία, όπως και η Ελλάδα, αλλά και πολλές άλλες χώρες του κόσμου έχουν ορθόδοξη ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Δεν είναι, όμως, δυστυχώς πλέον ορθόδοξες χώρες, από τη στιγμή που η πλειοψηφία του κόσμου έχει υποχωρήσει στο εμβολιαστικό/τεσταριστικό χάραγμα του αντιχρίστου. Είχαμε ένα υπέροχα ένδοξο παρελθόν (τόσο εμεις όσο και κάθε άλλη ορθόδοξη χωρα) το οποίο δυστυχώς -ως πλειοψηφία τουλάχιστον- αποτύχαμε να υπερασπιστούμε. Όσο ο καιρός περνά, πιστεύω πως θα «πέφτουν» και περισσότερα οχυρά, εκτός από λίγους αριθμητικά ανθρώπους που θα παλέψουν με τη χάρη του Θεού να τα χάσουν όλα, ακόμα ίσως και την ίδια τους τη ζωή, για το χατίρι του Χριστού.

3) Αναλαμπή της ορθοδοξίας και μαρμαρωμένους βασιλείς όποιος περιμένει πιστεύω πως είναι είτε αφελής ή βαλτός/αιρετικός (* ιδιαιτέρως, αν οι βασιλείς αυτοί έχουν κοσμικό-αντίχριστο φρόνημα, και όχι πνεύμα ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ταπείνωσης, μετάνοιας, ομολογίας και θυσίας, πράγμα που θα σήμαινε βέβαια τον αυτόματο και λυσσαλέο διωγμό/εξορία τους από οπουδήποτε συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, πόλεις, αστικά κέντρα κτλ.). Εκτός κι αν ο όρος «αναλαμπή» ιδωθεί κάτω από το πρίσμα του αίματος του μαρτυρίου των καινούργιων (και τελευταίων, πριν την Β’ έλευση του Κριτή Χριστού) Αγίων. Σε κάθε περίπτωση, για τους ανθρώπους με ορθή πίστη, αναμενόμενος βασιλιάς είναι ΜΟΝΟ ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, κατά τη Β’ Παρουσία Του.

4) Η τοποθέτηση «ο μπολιασμός μπορεί μεν να υπάρχει, αλλά να μην είναι υποχρεωτικός» κρύβει παγίδα. Είναι ή δεν είναι το χάραγμα του αντιχρίστου τα μπόλια (και πιθανώς και τα τεστ)? Σημαίνουν ή όχι τον θάνατο ψυχής και σώματος σε όποιον τα λάβει? Αν ναι, τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να υπάρχουν και να προσφέρονται ως επιλογή, σε ΚΑΝΕΝΑΝ ανθρωπο (διότι κανένας άνθρωπος με σώας τας φρένας δε θα επέλεγε ποτέ να πεθάνει αιώνια με τον δι#βολο, έναντι του να ζήσει αιώνια με τον Χριστό).

Καλημέρα.

Expand full comment
author

Αγαπητή Μαρία, δείχνεις να έχεις μια αξεπέραστη, αρνητική εμμονή με την Αναλαμπή. Κάθε φορά που γράφεται εδώ κάτι για το ελπιδοφόρο αυτό σενάριο, βγαίνεις και εξαπολύεις μύδρους, ρίχνοντας χολή περί δήθεν αιρετικότητας. Ξαναδιάβασε την Αποκάλυψη του Ιωάννη και δες μήπως κάτι σου έχει ξεφύγει. Ουδείς κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Οφείλεις να είσαι πιο προσεκτική και διστακτική σε τέτοια ζητήματα. Αυτήν την στιγμή διεξάγεται ένας τεράστιος πνευματικός πόλεμος των δυνάμεων του Φωτός εναντίον των δυνάμεων του Σκότους. Τα πάντα είναι ανοικτά. Το ότι ένας καθηγητής Ποινικού Δικαιου εγκατέλειψε την θέση του και αγωνίζεται νυχθημερόν ενάντια στον Σατανά και τα τσιράκια του, θα έπρεπε να σου λέει πολλά. Αν είναι να μεμψιμοιρούμε και να περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια τον Αντίχριστο, τότε θα έρθει μια ώρα νωρίτερα. Χρειαζόμαστε μια Άνωθεν βοήθεια αυτήν την στιγμή. Σε κάθε περίπτωση δεν βλάπτει να παίρνουμε λίγη ελπίδα από μια ευλογημένη προσδοκία. Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει από μια τέτοια προσμονή. Οι αναφορές περί ενδεχομένου συγχύσεως του ευσεβούς βασιλέως με τον Αντίχριστο είναι αστειότητες. Όσοι έχουν καθαρούς τους νοερούς οφθαλμούς της καρδίας, θα καταλάβουν εύκολα ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός. Για την Δευτέρα Παρουσία έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, δεν νομίζω ότι θα την προλάβουμε εμείς. Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά ακόμη.

Expand full comment

Δεν με καταλαβαίνετε, κυριε καθηγητά. Δεν εχω κατι προσωπικο μαζι σας, απλώς νιώθω την αναγκη να γραψω την αλήθεια. Δεν ειναι χολή, ειναι αγανάκτηση, ειναι θυμος! Θυμός που η πλήρης αληθεια φιμώνεται. Θυμός που τόσα και τόσα δημοσια προσωπα λένε την αληθεια, αλλά.. μεχρι ενος σημειου. Αυτό το "μεχρι ενός σημειου" προσπαθω να σπάσω, να βοηθησω κι άλλους να δουν, να βοηθησουμε ο ένας τον άλλον. Το ότι εχετε παραιτηθει μου λεει πολλά, παρα πολύς άλλος κοσμος το εχει πραξει τα τελευταια χρονια από διάφορα πόστα, σιωπηρά ή λιγοτερο σιωπηρά. Οι καιροί το απαιτούν, απαιτούν θυσια και εγρήγορση. Θα περασουμε όλοι δυσκολιες, αυτο ειναι αναπόφευκτο.

Γραφετε "Αν είναι να μεμψιμοιρούμε και να περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια τον Αντίχριστο, τότε θα έρθει μια ώρα νωρίτερα.".. Και παλι, δεν με καταλαβαίνετε.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ προσπαθω να πω, τόσον καιρό σχολιαζοντας κατω απο αναρτησεις σας.

Ο σκοπός που προσπαθω να καταρριψω με τα ταπεινα μου (αν και αιχμηρά πολλες φορες) σχολια την αβάσιμη και πολύ επικινδυνη θεωρια περι αναλαμπής ειναι ακριβως για να αποτρέψω αυτό το... "με σταυρωμένα τα χερια"!

Ο καιρός είναι πολύ κοντά, παρα πολύ κοντά. Νομιζω ισα που προλαβαινουμε να κανουμε ό,τι κανουμε για να σωθουμε, οι χριστιανοί.

Η πιστη σε μια πλανη όπως η αναλαμπη προωθει αυτη τη νοοτροπια του "με σταυρωμενα τα χερια", διοτι "αφου ερχεται κατι καλυτερο, γιατι να αγωνιστουμε?

Σε ό,τι αφορά τη συγχυση του όποιου "μαρμαρωμενου βασιλιά" με τον αντιχριστο, πολύ φοβαμαι ότι η πραγματικοτητα θα διαψευσει αυτο που λετε περι αστειοτητων. Γιατι πολυς κοσμος, παραβλέποντας τη σταυρικη και ματωμενη πορεια που πρεπει να ακολουθησει ο χριστιανός (κατά το Ευαγγελιο), θα ακολουθησει δυστυχως τον αντιχριστο (που αλλοι θα τον πουν "μαρμαρωμενο βασιλιά"), γιατι προφανως θα έρθει δινοντας στον κόσμο υποσχεσεις (για χρημα, περιουσίες, ανέσεις κτλ.) που θα αρεσουν σε πολλούς.

Θα επιλεξουν λοιπον τις καλπικες υποσχεσεις του, που θα αποδειχθουν φρουδες ελπιδες, και στη συνεχεια θα χασουν ψυχη και σωμα στη Β' Παρουσία του Χριστού που ΕΡΧΕΤΑΙ.

Υποσχομαι πως δε θα ενοχλήσω αλλά ξανα εδω, με αναρτησεις μου.

Ο,τι ήταν να γραψω απο πλευρας μου το εχω γραψει, το εχω πει.

Ισως καποτε με καταλαβετε, ισως καποτε δειτε, ισως καποτε κι άλλος κοσμος μπορεσει να δει για να ΣΩΘΕΙ πριν να ειναι πολύ αργα.

Το εύχομαι ολόψυχα σ' εσας, αλλά και σε όλον τον κόσμο που ακολουθει τη σελιδα σας.

Καλο υπολοιπο Κυριακης.

Expand full comment

Οι Η.Π.Α. είναι το μόνο κράτος που απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού για είσοδο σε αυτό,και συζητιέται να εξαλειφθεί κι εκεί.Σαν να φαίνεται ότι με τον covid ''δεν τους βγήκε''...Ιδομεν βέβαια...

Expand full comment

Εἶστε σίγουρος; Τὸ τὶ ἰσχύει στὶς ΗΠΑ ὅσν ἀφορᾶ τὸν COVID τὸ ἔχω δεῖ αὐτοπροσώπως, ὅταν στὴν Ἐλλάδα τὸ 2021 κυκλοφορῦσαν οἱ Ἕλληνες μὲ διπλὲς μᾶσκες κατακαλόκαιρο. Οἱ ΗΠΑ ἔχουν ἄλλα προβλήματα, στὸ θέμα τοῦ COVID ἦταν οἱ μόνες ποὺ ἡ χούντα τοῦ Μητσοτάκη τοὺς ἔβαζε τὰ γυαλιά, ἐδῶ ἐμεῖς δίναμε τὰ ρέστα μας κατὰ τὸ κοινῶς λεγόμενο. Ἔχουμε τὸ χειρότερο καθεστῶς στὸ Δυτικὸ ἡμισφαίριο καὶ ἔχω γνώση ἱδίοις ὅμμασιν.

Expand full comment

Είμαι απολύτως σίγουρος.Ακολουθώντας βέβαια πιστά τον Μπάιντεν(αφού δεν διαθέτει ιδίαν κρίση το παιδί),είμασταν οι πρώτοι, μέσω του κούλη,που προτείναμε το covid pass!!!!!!Παγκοσμίως!!!Βέβαια τώρα οι Η.Π.Α. έχουν τα πρωτεία στην υποχρεωτικότητα σε αρκετές πολιτείες(στους υγειονομικούς,σε διάφορες εταιρείες,στην είσοδο στη χώρα...).

Expand full comment

Στα τέλη Ιουνίου, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν διέταξε τους εργοδότες σε βασικές βιομηχανίες υπηρεσιών και λιανικής να εξασφαλίσουν ότι τουλάχιστον το 60 τοις εκατό του προσωπικού ήταν πλήρως εμβολιασμένο μέχρι τα μέσα Αυγούστου και δεκάδες άλλες επαρχίες ακολούθησαν το παράδειγμά τους. Εκείνη την εποχή, το 11 τοις εκατό των Ρώσων είχε εμβολιαστεί με δύο εμβόλια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, παρόλο που τα ρωσικά εμβόλια είναι δωρεάν και ήταν ευρέως διαθέσιμα από καιρό.Τώρα, το 16 τοις εκατό έχει κάνει δύο βολές, σε σύγκριση με περισσότερο από 49 τοις εκατό στις Ηνωμένες Πολιτείες και σχεδόν 56 τοις εκατό στη Βρετανία.28/7/21.Παρόλο που ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να λέει ότι τα εμβόλια δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικά, το αποτέλεσμα για πολλούς Ρώσους είναι ακριβώς αυτό.

«Ο όχι πολύ γρήγορος ρυθμός εμβολιασμού είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους μέχρι στιγμής δεν καταφέραμε να περιορίσουμε ριζικά την εξάπλωση της νόσου», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. https://www.bing.com/ck/a?!&&p=248b251f808bba2bJmltdHM9MTY3NTM4MjQwMCZpZ3VpZD0xMzlkZDMzYy1kNTVmLTZiNWMtM2IyZC1jMmFhZDE1ZjY5NjMmaW5zaWQ9NTE4Nw&ptn=3&hsh=3&fclid=139dd33c-d55f-6b5c-3b2d-c2aad15f6963&psq=does+russia+require+vaccination&u=a1aHR0cHM6Ly93d3cud2FzaGluZ3RvbnBvc3QuY29tL3dvcmxkL2V1cm9wZS9ydXNzaWEtdmFjY2luZS1ydWxlcy1wdXRpbi8yMDIxLzA3LzI3LzY0MGVhOGI2LWViZmYtMTFlYi1hMmJhLTNiZTMxZDM0OTI1OF9zdG9yeS5odG1s&ntb=1 Επίσης,ο ίδιος ο Πούτιν αλλά και στρατηγοί του έχουν καταφερθεί εναντίον του ΝΑΤΟ κατηγορώντας το για δημιουργία και εξάπλωση ιών... Ρωσικές κατηγορίες

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε δήλωση στο Telegram κατηγορώντας την Ουκρανία ότι έχει καταστρέψει παθογόνους παράγοντες που μελετώνται σε εργαστήριο στην Ουκρανία, το οποίο σύμφωνα με το υπουργείο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

«Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αποκαλύφθηκαν τα γεγονότα της έκτακτης εκκαθάρισης του καθεστώτος του Κιέβου από τα ίχνη ενός στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ που εφαρμόζεται στην Ουκρανία», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στη δήλωσή του στις 6 Μαρτίου .

Η δήλωση αναφέρει ότι το ρωσικό υπουργείο έλαβε έγγραφα που έδειχναν ότι το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας «έστειλε οδηγία σε όλα τα βιολογικά εργαστήρια» στις 24 Φεβρουαρίου να καταστρέψουν επειγόντως τα «αποθηκευμένα αποθέματα επικίνδυνων παθογόνων», συμπεριλαμβανομένης της πανώλης, του άνθρακα, της τουλαραιμίας και της χολέρας .

Σε ξεχωριστή δήλωση στις 7 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία «έχει ενώσει μια αλυσίδα περισσότερων από 30 βιολογικών εργαστηρίων» με εντολή της Υπηρεσίας Μείωσης Αμυντικών Απειλών (DTRA), μια υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Το κινεζικό καθεστώς φάνηκε επίσης να επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς της Ρωσίας για τα βιολογικά εργαστήρια στις 7 Μαρτίου. Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε στους The Epoch Times ότι ο ισχυρισμός είναι «ρωσική προπαγάνδα και απόλυτη ανοησία».

«Τέτοιοι ρωσικοί ισχυρισμοί έχουν καταρριφθεί οριστικά και επανειλημμένα εδώ και πολλά χρόνια», είπε ο εκπρόσωπος. «Όπως έχουμε πει από παλιά, η Ρωσία θα εφεύρει ψευδείς προφάσεις για να δικαιολογήσει τις φρικτές ενέργειές της στην Ουκρανία».

Τέτοιοι ισχυρισμοί από τη Ρωσία μεταδόθηκαν στα κρατικά μέσα ενημέρωσης εβδομάδες πριν από την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Από τα τέλη Φεβρουαρίου υπήρξε μια αξιοσημείωτη εντατικοποίηση των ρωσικών κατηγοριών ότι η Ουκρανία αναπτύσσει πυρηνικά ή βιολογικά όπλα», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε δήλωση της 8ης Μαρτίου. «Αυτές οι αφηγήσεις είναι μακροχρόνιες, αλλά επί του παρόντος πιθανότατα ενισχύονται ως μέρος μιας αναδρομικής αιτιολόγησης για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

https://email.mg2.substack.com/c/eJwlkcuOhSAMhp_muNMggpcFi9nMa5gKVcnhYqCO49sPZ0xI2_zlT5uvGgi3mG51xEzVJ8x0H6gCXtkhEabqzJhma5QcJz5ME6uMEqYd5VjZPK8J0YN1itKJ1XEuzmogG8Pj6Dhj1a4EQN9JEJxr3umFw4JSgJEdF92ITD-D4TQWg0aFP5juGLByaic68qv7evHv8q7ramhHPKLeyXrMjY6-6P5d3MdRqjPXNtdHioSabNjqxUYXt7KUqxNmhKT3egVtnSWL5XOoz3cCG7BeU_R1OnO2UMd1tdqCm0XH5STGZifvKqs445x1bVsSb4eGN5ORmumVCY4GeL82951lHP3PSzC_8SafSybQ78-iVVIbRnD428vS3j7c_vWCbS7Zn8HSPWOAxaF5iNJzmH_G84YBUzmYmYFU24t-6mU3yGkQD8APcta27VCEMtjE4goqXR5coenNH4lfqaQ

https://email.mg2.substack.com/c/eJxVkMGOhCAMhp9GbhoEUTlw2GQzr2EqVIcsggEc17dfZjxt0vZP2rR_82nIuIZ4qT2kTN5lyteOyuOZHOaMkRwJ42SNEqNkg5SUGNWZdhQjsWlaIuIG1qkcDyT7MTurIdvg7w3OKCVPtYAcBzoaKWTPl04KMFrrgXGtuxn4eBvDYSx6jQpfGK_gkTj1zHlPFf-q2KPEWtz8Cc406ZhTBv3T6LCVwV7yZXUO0ULtDwfe1MdPBOuxfkKqZxtcWMtrruKPcu_7JFYxyhjlbVuEtUPDGmmEpnqhHUMDrF-a60oijNur6ui2sn-mJKoVAzj87UUZr28In35hMBXdDm_zNaGH2aG58eSb8gfYtKLHWOibCbJq-66XveCDkEN303jzo23bDqVRjE0oW17FcwNX0GzmD6F8llA

Expand full comment
Feb 4, 2023·edited Feb 5, 2023

Η αιώνια πάλη, που συντελείται μεταξύ των δυο γνωστών αδελφοτήτων ‘’της μαύρης και της λευκής’’, οι οποίες εκπροσωπούν στην ουσία τον ίδιο ΄΄αφέντη (master of darkness)’’, αντιμαχόμενες σθεναρά και υπογείως για την επικράτηση της μίας έναντι της άλλης, δίνει απάντηση στο ερώτημά μας. Η αφύπνιση των νόων μας ή αλλιώς των διανοιών μας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ακόλουθο δίλημμα : Ή θα εγκαταλείψουμε επιτέλους τον πνευματικό λήθαργό μας και θα αναγεννηθούμε ηθικοπνευματικά, μη προσδοκώντας ''ανθρώπινους σωτήρες'' δεξιά και αριστερά (εφόσον ο μόνος Σωτήρας που σώζει και δεσπόζει στη ζωή μας είναι, ο Ιησούς Χριστός), ή θα απολέσουμε διαπαντός την ψυχή μας δίνοντας τη συγκατάθεσή μας και την ελευθερία μας σε σκοτεινά όργανα και κατ’ επέκταση στον ίδιο τον Αντίχριστο, αντί πινακίου φακής.

Ο κόσμος, δυστυχώς, συνεχίζει να παραμένει ως ένας αδρανής θεατής μπροστά σε ένα καλοστημένο παγκόσμιο θεατρικό έργο, τιτλούμενο ‘’τα παιδία παίζει ‘’ που επιβάλλει στην ανθρωπότητα τις αυταρχικές, παράλογες και σκοτεινές , σατανικές διαθέσεις και αποφάσεις τους , χωρίς πλέον να τολμά, είτε από δέος, είτε από άγνοια και πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί, να αντιδράσει.

Ο πρόδρομος του Αντίχριστου έχει ήδη κάνει την παρουσία του στο Ισραήλ και εν ευθέτω χρόνω, αναμένεται να εμφανισθεί και ο ίδιος αυτοπροσώπως… ! Ας έχουμε λοιπόν στο νου μας, την ευαγγελική ρήση του Κυρίου μας ΄΄ερευνάτε τας γραφάς΄΄ όχι μόνο υπό την στενή αλλά και υπό την ευρεία έννοια του όρου, αλλά και το “γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς” καθώς οι εποχές που διανύουμε είναι πονηρές και η πλάνη κυριαρχεί παντού!!! Την προσοχή και επαγρύπνησή μας λοιπόν, ώστε να μην πλανηθούμε!

Καλό Τριώδιο σε όλους και όλες!

Expand full comment

Εύστοχοι οι προβληματισμοί του κ. Δασκαλάκη σχετικά με το πρόσωπο του Πούτιν και δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στο κατά πόσο ενεργεί κατά τις επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων ή όχι.

Διαπιστώνω στο κείμενο όμως μια αντίφαση: ενώ εκφράζονται οι εύστοχοι προβληματισμοί για το πρόσωπο του Πούτιν και κατά συνέπεια, εκφράζονται οι προβληματισμοί κατά πόσο, μέσω αυτού, η Νέα Τάξη Πραγμάτων ελέγχει την Ρωσία όπως το κάνει με τις ΗΠΑ και την Κίνα, στο τέλος εκφράζεται η πεποίθηση ότι αυτές οι ελεγχόμενες από τον ίδιο αφέντη, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, θα τα σπάσουν μεταξύ τους, για τα εθνικά τους συμφέροντα...

Γιατί να το κάνουν εφ' όσον, ελέγχονται;

Expand full comment

Αν λέγοντας "Αναλαμπή της Ορθοδοξίας"

εννοούμε "καιρό Ορθοδόξου Συνόδου",

(σύμφωνα με τον Όσιο Θεόδωρο τον Στουδίτη, σελίδες 244-245

[...] ἡ ἀποκατάστασις τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως διά τῆς ἐπισήμου καί συνοδικῆς καταδίκης τῆς αἱρέσεως καί τῆς τοποθετήσεως ὀρθοδόξων ποιμένων εἰς τίς θέσεις τῶν αἱρετικῶν.

"Αὐτό ὀνομάζεται ἀπό τόν ἅγ. Θεόδωρο τόν Στουδίτη «ἀναλαμπή τῆς Ὀρθοδοξίας»

ἤ «Ὀρθοδοξίας αἰθρία» ἤ «καιρός Ὀρθοδόξου Συνόδου»."

https://drive.google.com/file/d/1BXd3KdOXcMlXO85flwoDa7B6zWVGlZ0f/view)

θα ήταν σίγουρα καλό αν συνέβαινε

αλλά πώς θα γίνει αυτό,

όταν ο Οικουμενισμός έχει κατοχυρωθεί συνοδικά

με την Σύνοδο της Κρήτης το 2016;

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν σταματημό οι προδοσίες στην Ορθόδοξη Πίστη;

Το Ουκρανικό Σχίσμα, το Σκοπιανό Σχίσμα, το κλείσιμο των Ιερών Ναών,

η αλλαγή της ημέρας της Αναστάσεως, η μασκοφορία εντός των Ιερών Ναών,

η ποινικοποίηση της Θείας Κοινωνίας...

συγνώμη, αλλά πού φαίνεται ότι έρχεται η Αναλαμπή της Ορθοδοξίας;

Όσον αφορά τα έσχατα, ο ίδιος ο Κύριος είπε

«Πλήν ο Υιός του ανθρώπου ελθών

άρα ευρήσει την πίστιν επί της γης;» (Κατά Λουκά 18, 8)

Αν είχαμε Αναλαμπή της Ορθοδοξίας, δηλαδή Ορθόδοξη Οικουμενική Σύνοδο

(που θα καταδίκαζε τις αιρέσεις και τους αιρετικούς)

τότε θα υπήρχε η ανωτέρω "απορία" στο Άγιο Ευαγγέλιο;

Όταν

"διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν

ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν" (Αποκάλυψη Ιωάννου 24,12)

περιμένουμε τον Αντίχριστο και όχι καιρό Ορθόδοξου Συνόδου....

Expand full comment

2 διαφωνίες. 1)Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε ότι η Ρωσία δεν θα καταστήσει υποχρεωτικά τα εμβόλια κατά του Covid για τους πολίτες της, λέγοντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να δουν μόνοι τους την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.( 27 ΜΑΪΟΥ 2021).Η Ρωσία είχε σκεφτεί να κάνει τους εμβολιασμούς υποχρεωτικούς, αλλά ο Πούτιν το χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικό».Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης για την οικονομία, ο Πούτιν είπε ότι οι αξιωματούχοι είχαν αναλύσει επιλογές που περιλαμβάνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό για ολόκληρο τον πληθυσμό ή για εργαζόμενους σε ορισμένους τομείς που έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Αυτό θα μπορούσε να έχει κάνει τις λήψεις Covid να γίνονται υποχρεωτικές για άτομα που εργάζονται σε τομείς όπως το λιανικό εμπόριο, η εκπαίδευση ή οι μεταφορές. Ο Πούτιν είπε ότι δεν συμφωνεί με μια τέτοια κίνηση.(2 δήμαρχοι επέβαλλαν υποχρεωτικότητα σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες ,αυτός της Μόσχας,και ο της Αγ.Πετρούπολης αν θυμάμαι καλά.).Η Ρωσία έχει 1 από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού mrna. https://www.bing.com/ck/a?!&&p=ee9bca0d812a0c61JmltdHM9MTY3NTM4MjQwMCZpZ3VpZD0xMzlkZDMzYy1kNTVmLTZiNWMtM2IyZC1jMmFhZDE1ZjY5NjMmaW5zaWQ9NTE2NQ&ptn=3&hsh=3&fclid=139dd33c-d55f-6b5c-3b2d-c2aad15f6963&psq=does+russia+require+vaccination&u=a1aHR0cHM6Ly93d3cuY25iYy5jb20vMjAyMS8wNS8yNy9ydXNzaWEtY292aWQtdmFjY2luZXMtd29udC1iZS1jb21wdWxzb3J5LXB1dGluLXNheXMtYW1pZC1za2VwdGljaXNtLmh0bWw&ntb=1 2)Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την πιθανότητα του κινδύνου της ''κλιματικής αλλαγής''.Πολύ απλά,και χειροπιαστά,επειδή μεγάλωσα σε παραλιακή πόλη του Κορινθιακού, μέσα σε 50 χρόνια η θάλασσα έχει ανέβει προς τη στεριά 20 μέτρα περίπου και υποσκάπτει πλέον τον παραλιακό δρόμο.Σε 1 σημείο εκτός της πόλης,τον ''έφαγε'' τον δρόμο,και έχουν χρησιμοποιηθεί δεκάδες τεχνητές προβλήτες που συνεχώς αχρηστεύονται.Αυτό το έχω δει με τα μάτια μου και δεν χρειάζομαι ούτε ειδικούς,ούτε διαγράμματα...

Expand full comment
author

Κύριε Αναγνωστόπουλε, το άρθρο περιείχε αρκετούς ενδείκτες ύποπτης δράσης του Πούτιν, τους οποίους νομίζω ότι δεν κονιορτοποιήσατε. Άλλο η κλιματική αλλαγή και άλλο η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, την οποία χρησιμοποιουν οι Νεοταξίτες ως όχημα για την επιβολή της παγκόσμιας δικτατορίας. Ουδείς αμφισβητεί ότι έχει ανεβεί η στάθμη της θάλασσας ή της θερμοκρασίας, αλλά το ζήτημα είναι: πρόκειται για φυσιολογική πορεία, η οποία έχει ακολουθηθεί ξανά στο παρελθόν, ή για πρωτοφανή εξέλιξη που οφείλεται στον άνθρωπο; Θα πρέπει να δείτε συνολικά την διαχειριστική φιλοσοφία της ΝΤΠ. Εφευρίσκουν αόρατους εχθρούς και μετά φέρνουν την λύση που τους συμφέρει. Την κλιματική αλλαγή θα πρέπει να την δείτε ως ένα πρόσθετο βαγόνι που είναι εζευγμένο στα προηγούμενα: 11η Σεπτεμβρίου, οικνομική κρίση, υγειονομική κρίση. Όλες αυτές οι κρίσεις είναι τεχνητές. Μόνο η κλιματική αλλαγή μας προέκυψε γνήσια κρίση;

Expand full comment

1)Η ψηφιοποίηση είναι αναπόφευκτη και όχι απαραίτητα κακή (αρκεί να μη συνδέεται π.χ. με πιστοποιητικά mrna εμβολιασμού).Κάτι σαν την πυρηνική ενέργεια. 2}.Η κλιματική αλλαγή πιστοποιείται από την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη (ραγδαία τα τα τελευταία 100 χρόνια ,και προφανώς ανθρωπογενής).Το κακό είναι να ενοχοποιούνται οι...αγελάδες,όπως έγινε στην Ολλανδία ,και αυτό είναι όντως κακοπροαίρετο!!!Και ύποπτο.Ιστορικά ,υπάρχουν αυξομοιώσεις στη θερμοκρασία του πλανήτη αλλά σε τέτοια άνοδο που βρισκόμαστε,κανείς δεν εξασφαλίζει την επόμενη κάθοδο...Θα προσπαθήσω να επισυνάψω διαγράμματα.Αν δεν τα καταφέρω,υπάρχουν εδώ: https://www.bing.com/ck/a?!&&p=9c2a90a6f52da787JmltdHM9MTY3NTU1NTIwMCZpZ3VpZD0xMzlkZDMzYy1kNTVmLTZiNWMtM2IyZC1jMmFhZDE1ZjY5NjMmaW5zaWQ9NTE2Mg&ptn=3&hsh=3&fclid=139dd33c-d55f-6b5c-3b2d-c2aad15f6963&psq=earth+temperatures+by+centuries&u=a1aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvR2xvYmFsX3RlbXBlcmF0dXJlX3JlY29yZA&ntb=1

Expand full comment
Feb 5, 2023·edited Feb 5, 2023

Μπορεῖτε νὰ μοῦ πῆτε τὶ γινόταν τὸ 430 π.Χ σὲ σχέση μὲ τὸ κλῖμα;

Μοῦ θυμίζετε ἕνα ρητὸ ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ Ἄρη Φακίνου, Τὸ Κάστρο τῆς Μνήμης, τὸ ὁποῖο λέει σὲ κάποιο σημεῖο, ὅποιος ἐλευθερώνεται μὲ τὴν βοήθεια τῶν ξένων μοιάζει σὰν καὶ αὐτὸν ποὺ γκαστρώνει τὴν γυναίκα του μὲ ξένους ὄρχεις. Τὸ ποῦ ταιριάζει αὐτὸ σὲ σχέση μὲ τὸ ἀνωτέρω σχόλιο; Εἶναι κάτι σὰν τὸ χρῆμα, ἀφοῦ δὲν τὸ ἐκτυπώνεις ἐσὺ γιά ποιά ἀνεξαρτησία μιλᾶμε. Τὸ λογισμικὸ καὶ τὴν ψηφιακὴ τεχνολογία ποιός τήν ἐλέγχει, ποιός τὴν χρηματοδεοτεῖ καὶ γιατὶ τὴν χρηματοδοτεί; Γιὰ τό καλό μας; Νομίζω τὰ πράγματα εἶναι πολὺ ἁπλὰ καὶ ὅλα ξετυλίγονται μπροστὰ στὰ μάτια μας. Πρέπει νὰ παύσουμε νὰ βλέπουμε ὁριζοντίως ἀλλὰ διαγωνίως ὅπως ἐλεγε ὁ Νῖκος Πεντζίκης.

Expand full comment

Η Ψυχρή Εποχή της Εποχής του Σιδήρου (που αναφέρεται επίσης ως κλιματικό πέσιμο της Εποχής του Σιδήρου ή νεοπαγετώνας της Εποχής του Σιδήρου) ήταν μια περίοδος ασυνήθιστα κρύου κλίματος στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού, που διαρκούσε από περίπου 900 π.Χ. έως περίπου 300 π.Χ., με ένα ιδιαίτερα κρύο κύμα στο 450 π.Χ. κατά την επέκταση της αρχαίας Ελλάδας. Ακολούθησε η Ρωμαϊκή Θερμή Περίοδος (250 π.Χ. – 400 μ.Χ.). Οι Gill Plunkett και Graeme T. Swindles από το Queen's University Belfast χρησιμοποίησαν στρώματα ηφαιστειακής τέφρας και χρονολόγηση ραδιοάνθρακα για να περιορίσουν την έναρξη της κλιματικής υποβάθμισης της Εποχής του Σιδήρου στην Ιρλανδία στο 750 π.Χ. The Iron Age Cold Epoch (also referred to as Iron Age climate pessimum or Iron Age neoglaciation) was a period of unusually cold climate in the North Atlantic region, lasting from about 900 BC to about 300 BC, with an especially cold wave in 450 BC during the expansion of ancient Greece. It was followed by the Roman Warm Period (250 BC – 400 AD). Gill Plunkett and Graeme T. Swindles of Queen's University Belfast used volcanic ash layers and radiocarbon dating to constrain the start of Iron Age climate deterioration in Ireland to 750 BC.

https://www.bing.com/ck/a?!&&p=4eb1fa9369fb11ddJmltdHM9MTY3NTU1NTIwMCZpZ3VpZD0xMzlkZDMzYy1kNTVmLTZiNWMtM2IyZC1jMmFhZDE1ZjY5NjMmaW5zaWQ9NTAwNg&ptn=3&hsh=3&fclid=139dd33c-d55f-6b5c-3b2d-c2aad15f6963&u=a1aHR0cHM6Ly9rb3R0a2Uub3JnLzEzLzA5L3RlbXBlcmF0dXJlLWNoYXJ0LWZvci10aGUtbGFzdC0xMTAwMC15ZWFycw&ntb=1

Expand full comment
Feb 6, 2023·edited Feb 6, 2023

Ὁπότες τὴν ἀλήθεια τὴν γνωρίζετε. Δηλαδὴ ἔρχεστε σὲ ἀντίφαση μὲ τὴν ἄποψη νούμερο 2 τοῦ σχολίου σας παραπάνω. Τὸ 900 π.Χ ἢ τὸ 400 μ.Χ οὔτε αὐτοκίνητα ὑπῆρχαν, οὔτε ἀεροπλάνα, οὔτε βιομηχανίες ποὺ παράγανε πλαστικά, οὔτε φορητὰ τηλέφωνα, οὔτε ὑπῆρχαν πόλεις μὲ 4 ἢ 5 ἑκατομμύρια ποὺ τρώγανε καθημερινὰ κρέας καὶ ντομᾶτες Δεκέμβρη μήνα ἂν ὑπήρχαν ντομᾶτες στὴν ἐποχὴ ἐκείνη τοῦ Περικλῆ, ποὺ δὲν ὑπῆρχαν διότι ἦρθαν ἀπὸ τὴν Λατινικὴ Ἀμερικὴ πολὺ ἀργότερα. Ἄρα τί; Ἄρα τὸ κλῖμα ὅπως καὶ τὸ καθετὶς στὸ σῦμπαν κάνει κὐκλους καὶ δὲν ὑπάρχει καμία ἀνθρώπινη παρέμβαση. Μὴν μοῦ πῆτε τὰ πλαστικὰ ποὺ πετᾶμε στὶς θάλασσες ἢ στοὺς δρόμους διότι αὐτὸ δὲν συμβάλλει πουθενὰ στὴν καραμέλα ποὺ λέγεται κλματικὴ ἀλλαγή. Ἡ καραμἐλα αὐτὴ ἐφευρέθηκε ἀπὸ τὸν Ἄλντους Χάξλευ κάπου στὸ 1960 ὄντως καὶ ὁ ἴδιος μέλος τῆς συμμορίας ποὺ ἔχει διάφορα ὀνόματα, Ἰλλουμινάτοι, Μασώνοι κ.ο.κ γιὰ ἔλεγχο τῆς πλέμπας. Ὅσο γιὰ τὴν Ἀμερικὴ ἐπειδὴ ἐγὼ πηγαίνω λόγω τῆς δουλειᾶς μου αὐτὸ ποὺ ζητούσανε ἦταν ἕνα PCR, τίποτες παραπάνω, ὅπως τὸ ζητάγανε σχεδὸν ὅλα τὰ κράτη. Πάντως ἡ μασκοφορία σὲ πόλεις ὅπως τὸ Port Camden, Charleston, Jackοnsville τὸ καλοκαίρι τοῦ 2021 δὲν εἶχε νὰ κάνῃ μὲ τίποτες μὲ τὴν χούντα ποὺ ἐπικρατοῦσε στὸ ἑλλαδικὸ κρᾶτος.

Expand full comment

Foreign nationals must be fully vaccinated against COVID-19 before entering the U.S. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/noncitizens-US-air-travel.html ALL TRAVELERS

This page is for all international travelers including U.S. citizens, U.S. nationals, U.S. lawful permanent residents, immigrants, and non-U.S. citizens who are not U.S. immigrants.

On This Page

Before You Leave the United States

During Travel

Before You Travel to the United States

After Arrival in the United States

What You Need to Know

Protect yourself and others from COVID-19:

Get up to date with your COVID-19 vaccines before you travel.

Consider getting tested before travel.

Follow CDC’s recommendations for wearing masks in travel and public transportation settings.

Get tested after arrival.

Expand full comment

Το κακό που κάνανε στην Ολλανδία(και αλλού) επικαλούμενοι την κλιματική αλλαγή!!!! https://www.linkedin.com/posts/iampaullange_even-weer-de-focus-activity-7027848736609357824-N3Ls?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Expand full comment

''Πριν προχωρήσω στην έκθεση των λόγων που αποδεικνύουν την συμπόρευση της ρωσικής ηγεσίας με το εκάστοτε κυρίαρχο αφήγημα της νεοταξίτικης υπερεθνικής ελίτ,'' Σκεφτείτε απλώς αυτό: Russia exposes Ukrainian biolab operator Metabiota and its connections to the Pentagon, Hunter Biden, EcoHealth Alliance, and the WEF https://citizens.news/697077.html

Expand full comment
Comment deleted
Expand full comment

Μεγάλωσα όντως στο νότιο Κορινθιακό...

Expand full comment

Αν δείτε τι γράφει και ο Π.Τραιανου στο δικό του ιστολογο τότε ναι και ο Πούτιν και το καθεστώς του είναι όργανο της Νέας Τάξης Πραγμάτων που οντως δεν ταυτίζεται με τον διεθνή Σιωνισμό αλλά τον υπερβαίνει. Ο Πούτιν υπάρχει και λειτουργεί ως φόβητρο για τους Ευρωπαίους έτσι ώστε να δικαιολογείται η αμερικανική στρατιωτική εμπλοκή στα της Ευρώπης(διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς). Με φόβητρο τον Πούτιν Σουηδια , Φιλανδία θέλουν να γίνουν χώρες του ΝΑΤΟ. Με φόβητρο τον Πούτιν η Γερμανία θα δαπανήσει 100 δις ευρώ τα δεδομένα χρόνια. Αμερικανοι και Ρώσοι παίζουν παιχνίδια εις βάρος των Ευρωπαίων.

Expand full comment

Παναγιώτη διάβασε τὰ παρακάτω καὶ ἂν συμφωνῇς σημαίνει ὅτι ἀντιφάσκεις μὲ τὸν ἑαυτό σου. Εἶναι ἀπόψεις τοῦ Τραϊανοῦ. Ὅταν τὸν πρωτοδιάβαζα πρὶν κάποια χρόνια μὲ ἔβρισκε σύμφωνο ὁ τρόπος μὲ τὸν ὁποῖο <βουτοῦσε> σὲ κάποια θέματα. Ἆν καὶ ὁ τίτλος τῆς ἱστοσελίδας μοῦ φαινόνταν ὅτι ἔκρυβε κάτι μυστηριακό. Ἡ παραπομπή του στὸν ὑδροχόο καὶ στὸν ὑδροχοϊσμὸ ποὺ δηλώνει τὸ ἀνακέτεμα, τὴν μίξη, τὴν σύγχυση ἰδεῶν, ἰδεολογιῶν συστημάτων ἀρχίζει καὶ μὲ ἀπωθεῖ καὶ μοῦ γεννᾶ ἀντανακλαστικά. Ἂν νομίζῃς ἢ ἀκόμα χειρότερα πιστεύης ὅτι περιμένουμε τὸν μεσσία καὶ ἡ ἐπιστήμη θὰ μᾶς κάνει θεοὺς τότες ἀκολουθεῖς λᾶθος μονοπάτι. Προσωπική μου ἄποψη. Δὲν τὰ λέω ἐγὼ ἀλλὰ ὁ Τραϊανοῦ. Μᾶλλον συμφωνεῖς ὅτι τὰ ἐμβόλια εἶναι δῶρο θεοῦ συνεπῶς εἶσαι στὴν σωστὴ πλευρὰ τῆς ἱστορίας. Συμφωνεῖς καὶ μὲ τοὺς Σιωνιστές καὶ μὲ τὸν Ποῦτιν. Πρέπει νὰ εἴμαστε πολὺ προσεκτικοὶ ποιός γράφει τί καὶ πῶς τὸ λανσάρει, ἑλληνιστί πῶς διαφημίζει τὴν πραγμάτεια του. Σὲ αὐτὸ ὁ Τραϊανοῦ εἶναι ἀρκετὰ καλός.

Αὐτόν περιμένουμε τώρα καὶ ὄχι τὸν Ἀντίχριστο, ὁ ὁποῖος «πέρασε» καὶ οὔτε κατάλαβε ὁ ἄνθρωπος τί ἔγινε …Περιμένουμε τὸ Ἅγιο Πνεῦμα, τὸ ὁποῖο θὰ μᾶς «φωτίσει» μὲ τὴν ἀπόλυτη Ἀλήθεια....

Οἱ μελλοντικὲς γενιές, οἱ ὁποῖες θὰ ζοῦν σὲ μία κοινωνία ἰδανική, ἡ ὁποία θὰ μποροῦσε νὰ ὀνομαστῇ καὶ «Ἄνω Κόσμος», θὰ εἶναι σίγουρες γι’ αὐτό τὸ ὁποῖο οἱ προηγούμενες γενιὲς ἁπλά ὑποπτεύονταν.…

Ἡ τεχνολογία, ἡ ὁποία σήμερα ἀποτελεῖ τὴν ἐγγύηση ὅτι ὁ ἄνθρωπος μπορεῖ νὰ ζήσῃ γιὰ πάντα ὡς θεός, εἶναι «δῶρο» τοῦ Θεοῦ...

https://traianou.gr/2022/12/poios_genithike_ta_christougenna.html

Expand full comment

Αμφισβητούν τις ΗΠΑ

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για την γεωστρατηγική πολιτική κάνει η γνωστή εφημερίδα «Financial Times», η οποία σε σχετικό της άρθρο αναφέρει ότι «αμφισβητείται πλέον η επικυριαρχία των ΗΠΑ» από τις λεγόμενες «αναθεωρητικές δυνάμεις» αναφερόμενη κατ’ αρχήν στη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.

Το γεγονός αυτό αιτιολογεί παραθέτοντας αναλύσεις γνωστών ακαδημαϊκών και καθηγητών σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ενώ δεν παραλείπει να κάνει αναφορά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ανά τον κόσμο, στις οποίες κυριαρχούν οι μεγάλες περιφερειακές κρίσεις στην Ουκρανία, το Ιράκ και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Γεγονότα που όπως επισημαίνει έχουν συνδετικό κρίκο που τα ενώνει μεταξύ τους.

Ειδικότερα, σε πρόσφατο άρθρο του στο περιοδικό Foreign Affairs, o καθηγητής Ουόλτερ Ράσελ Μιντ στο Bard College, η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν δεν αποδέχθηκαν ποτέ τη γεωπολιτική διευθέτηση που ακολούθησε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και καταβάλλουν προσπάθεια να το ανατρέψουν. «Η οργή της Ρωσίας για τις συνοριακές διευθετήσεις μετά το 1991 την οδήγησε να προσαρτήσει την Κριμαία.

Οι όλο και πιο έντονες εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας και η εμφανής δυσαρέσκεια του Ιράν με την περιφερειακή τάξη στη Μέση Ανατολή συμπληρώνουν αυτή τη θεωρία. Ο δρ. Μιντ αποκαλεί τις τρεις αυτές χώρες «αναθεωρητικές δυνάμεις» και επισημαίνει ότι αμφισβητούν όλο και περισσότερο το στάτους κβο. http://alfeiospotamos.gr/?p=7892

Expand full comment

Κατ εμε δεν υπάρχει κανενα αντικρουόμενο συμφέρον μεταξύ τους. Ειναι ολοι στρατευμένοι και εφαρμόζουν σχέδιο αιώνων.

Αν παρατηρησετε την ταινια Avengers ο "θανος" σκοτώνει τον Iron Man (σιδηρουν γενος)

Εκεινοι θελουν να αντικαταστησουν πληρως την βιολογικη ζωη με συνθετικη.

Υπαρχουν σαφως αρχεγονες δυναμεις που συστρατεύονται εναντια σε αυτα τα σχέδια

Αλλα χρειαζεται η ενεργοποιηση και συστρατευση ολων μας

Expand full comment

Υπάρχει μια δυναμική μεταξύ των νεοταξιτών «ελίτ» που δεν είναι εμφανής σε εμάς· θα φάει μετά χαράς ο ένας τον άλλο για να έχει περισσότερη εξουσία. Εμείς νομίζουμε ότι είναι φιλαράκια, αλλά μισεί ο ένας τον άλλο πιο πολύ από όσο τους μισούμε εμείς. Και αυτό συμβαίνει επειδή είναι διεστραμμένοι μεγαλομανείς και ντοπάρουν με την κατάχρηση των εξουσιών τους.

Ο Πούτιν είναι το ίδιο. Είναι ένας τύραννος που εμπνέεται από την Δύση για τα εργαλεία υποδούλωσης (κλιματική αλλαγή, εμβόλια, κτλ). Αλλά είναι και μεγαλομανής αρκετά για να νομίζει πως μπορεί να κυριεύσει τους υπόλοιπους νεοταξίτες τυράννους.

Expand full comment

Η κυριαρχία αυτού του κόσμου από αρχαιοτάτων χρόνων βρίσκεται σε διαμάχη μεταξύ οικογενειών, οι οποίες προέρχονται από αρχαίους πολιτισμούς. Στο πέρασμα των χρόνων προσάρμοσαν τις εξουσίες τους σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα των λαών που κατείχαν ή κυριάρχησαν.

Οι οικογένειες που προέρχονται από διάφορες φυλές, στο πέρασμα των χρόνων έκαναν συμμαχίες για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους, αλλά πάντα στο μυαλό τους υπήρξε ο στόχος της μεγάλης κυριαρχίας ή απόλυτης κυριαρχίας. Οι φυλές ή ράτσες είναι φυσικοί διαχωρισμοί και εντάσσονται στη φυσική επιλογή και την επικράτηση του ικανότερου.

Αυτό σαν σχόλιο τι είναι ο Πούτιν και ο κάθε Πούτιν!

Το παρακάτω θέμα επισημαίνει αυτήν την παράμετρο και την προχωράει.

https://plirophoria.blogspot.com/2021/11/blog-post.html

Expand full comment

αν αναλογιστουμε οτι η Ρωσια ξεφορτωθηκε με χρηματοδοτηση ΝΤΠ τους τσαρους (που δεν ετρωγαν σανο) , το οτι η ανερχομενη δυναμη των brick s ,βαφτιστικε και προβλεφθηκε απο το κεφαλι της goldmann sachs to 2001 .το οτι οντως υλοποιείται το BRIC S 21 χρονια μετα ενω σε αλλες περιπτωσεις καταστρεφονται οικονομιες γιατι δηθεν δε το προβλεψαν π.χ κριση 2008 . το οτι η Ρωσια αυτη τη στιγμη αποδεκατιζει τις γενειες που θα την πηγαιναν δημογραφικα ισως μεχρι το 2050 .τοτε ο κυρ πουτιν να ξερει που χρωσταει χαρες αλλωστε δε θα ηταν ο πρωτος που δε θα προλαβαινε να ζησει μετα απο αντιρρηση

Expand full comment
Comment deleted
Expand full comment

Οι γιατροί και οι δάσκαλοι χαρακτηρίζονται ως ''μωροί'' γιατί μωραίνονται από τη συνεχή ενασχόληση και φροντίδα ασθενών και παιδιών .Οι ασθενείς και τα παιδιά έχουν στοιχεία μωρού,(βρέφους) ,οι πρώτοι λόγω του άγχους και της ασθένειάς τους,και τα παιδιά λόγω της ηλικίας τους...

Expand full comment