19 Comments

Ἀνεχόμενοι παθητικά - χωρίς νά ἀντιδροῡν - τίς ἠλιθιότητες Κούλη, Τσιπραντρέα καί ἂλλων ἀνικάνων πολιτικῶν πού εὐδοκιμοῦν σέ μία ψευδο-δημοκρατία προεδρευομένην ἀπό τήν ἀπαράδεκτη Κατίνα, οἱ ἂφρονες νεοέλληνες ὁδηγοῦνται μαθηματικά σέ μία νέαν ἐθνικήν καταστροφήν χειροτέραν ἐκείνης τοῦ 1922.....

Expand full comment

Το "έχομεν Δημοκρατία" αποτελεί την μεγαλύτερη απάτη στην νεώτερη Ελληνική Ιστορία!!!

Expand full comment

Κάθε χρόνο, στις 17 Νοεμβρίου, ακούω τα "μαγνητόφωνα" να επαναλαμβάνουν ρυθμικά: "ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ"!!! Γελάω πικρά!!! Η χειρότερη Δικτατορία, η επονομαζόμενη "Μεταπολίτευση" εδώ και 45 χρόνια γίνεται ανεκτή από τον Λαό! Είναι μια τρανταχτή απόδειξη της δυνάμεως των Ψυχολογικών Επιχειρήσεων στην εποχή μας!!!

Expand full comment
Jan 19, 2023·edited Jan 19, 2023

Πολύ σωστά τα λέτε κ. Βαθιώτη. Απορώ με τον Ελληνικό λαό που ψηφίζει αυτό το ανιστόριτο, ανθελληνικό άτομο και απορώ επίσης με τους κάθε είδους υπουργίσκους, βουλευτάκια και λοιπούς που εξευτελίζονται για να διατηρήσουν την θέση τους.

Expand full comment

Ένας δικτάτορας δεν θέλει ν'αφήσει ποτέ τον θρόνο της εξουσίας του, γι αυτό προσπαθεί να βρει τρόπους να την παρατείνει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όπως π.χ. ο Ιούλιος Καίσαρας που είχε δώσει στον εαυτό του τον τιμητικό τίτλο 《δικτάτορας εις το διηνεκές 》(dictator in perpetuum). Δυστυχώς για εκείνον κατάφερε να τον διατηρήσει μόνο για έναν μήνα αφού μετά τον δολοφόνησαν.

Expand full comment

Προσεγμένο άρθρο, ωστόσο δε μπορώ να μην παρατηρήσω τον τρόπο που κλείνει, διακριτικά, αλλά ξεκάθαρα, ωθώντας τον κόσμο να πιστέψει -για άλλη μια φορά- στην έλευση κάποιου επιγειου "καλού" βασιλέα:

"(...) Μπορούμε σημειολογικά να ελπίζουμε στην έλευση κάποιου θεόσταλτου βασιλέως, ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε λίγες βαθιές ανάσες, βάζοντας χειρόφρενο στο αντίχριστο σχέδιο της Παγκόσμιας Δικτατορίας (...)."

Να μου επιτραπεί και πάλι, να εκφράσω τις αντιρρήσεις μου, στο κομματι αυτό.

Ένας πραγματικά θεόσταλτος βασιλέας, θα κατασπαραζόταν σήμερα εντός δευτερολέπτων -όχι από την όποια κυβέρνηση, αλλά από τον εξαγριωμένο, γεμάτο πάθη, κακίες και φθόνο λαό.

Όπως σταυρώθηκε ο Χριστός, όταν ήλθε στον κόσμο, από τους φθονερούς και τους μνησικακους ανθρωπους,

έτσι (ίσως και χειρότερα) θα σταυρωνόταν (δηλαδή θα καταδικαζόταν σε θάνατο ή θα ωθούταν σε αστραπιαία παραίτηση) και ο οποιοσδήποτε "θεόσταλτος" βασιλέας σήμερα.

Η αναφορά και μόνο στην προσμονή κάποιου βασιλιά για να "σωσει" ειτε την Ελλάδα, είτε τον κόσμο,

μόνο στον επερχομενο αντίχριστο μπορεί να παραπέμψει.

Επομένως, για όσους έχουν κριτική διάθεση, προσοχή μεγάλη.

Τέλος, ο πατέρας Αθανάσιος ο Μυτιληναίος μπορεί να είχε μιλήσει για "δικτατορίσκους", αλλά παράλληλα, είχε περιγράψει και με κάθε λεπτομέρεια πώς θα είναι τα έσχατα χρόνια, πώς θα είναι ο αντίχριστος, και τι μέτρα θα πρέπει να λάβουμε οι χριστιανοί. Είχε επισης μιλησει ξεκαθαρα κατά της αιρεσης της αναλαμπής της ορθοδοξίας, και ειχε αναφερθεί πολύ συγκεκριμένα στο γεγονός ότι -όσο προχωρούμε προς τα έσχατα, τα πράγματα θα γινονται χειρότερα για τον πολύ λαό, και μόνο ο καθενας μόνος του (ή σε ολιγομελείς ομάδες-οικογένειες) θα μπορεί να σώζεται με το θελημα του Θεού, κρατώντας ανόθευτη την πίστη και αρνούμενος πάση θυσία το χάραγμα (χερι-μετωπο).

Πουθενά, μα πουθενά, στην Αγία Γραφή δεν υπάρχει αναφορά για επιγειο βασιλεα κατά τα εσχατα χρόνια.

Ουτε "σημειολογικά", ουτε κυριολεκτικά. Πουθενά.

Δεν είναι κακό να ελπιζει κανείς, αλλά αν ειναι να εχει στραμμένη την ελπιδα του καπου,

ειναι σημαντικό να την έχει σταμμένη προς τη σωστη κατευθυνση (προς τον Θεό και προς τον αγωνιστικό εαυτό του, αντι προς τον κάθε ανήθικό ή βλάσφημο ή καιροσκόπο βασιλιά ή πολιτικό).

Καλο βραδυ σε όλους.

Expand full comment

της<< αιρεσης>> της αναλαμπής της ορθοδοξίας, >>>>ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,,,,,,ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ https://www.youtube.com/watch?v=9IG9f0WHbxU.......ΑΓΙΟΣ ΠΑ'Ι΄ΣΙΟΣ https://www.youtube.com/watch?v=ly_5__qkkTE........ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ + ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ https://www.youtube.com/watch?v=W-D2R45w5EQ..........ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ https://www.youtube.com/watch?v=pK60QCk4_nQ.............ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ,,,,,,,,,Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο Ι,,,,,,,,,ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.....ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙ ΑΚΟΥΤΕ......ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΚΟΥΤΕ.......ΚΑΙ ΓΩ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥΥΥ,,,,,,ΚΑΙ ΟΟΛΟΙ ΜΑΣ.......ΑΜΗΝ......ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ......

Expand full comment

Θα φανεί στην πορεία η αλήθεια. Μία ερωτηση μόνο θα σας κάνω, προς προβληματισμό.

Όταν λέτε "θεοσταλτος" πως ακριβως φαντάζεστε/περιμένετε να είναι ο βασιλεας/ηγέτης αυτός?

Τον φαντάζεστε/περιμένετε φτωχό και περιθωριοποιημένο, και να κηρύττει στο λαό αποτείχιση και μετάνοια ?

Ή το φαντάζεστε/περιμένετε πλούσιο και δημοφιλή, και να υπόσχεται στον λαό ενότητα, μισθούς και συντάξεις?

(*μη μου γραψετε την απάντηση, δεν είναι απαραίτητο. Απλώς αναρωτηθειτε μέσα σας, αν ο βασιλεας/ηγετης αυτός θα έμοιαζε -στη φιλοσοφία ζωής- με τον Χριστό και τους Αγίους ή όχι).

Καλο βραδυ.

Expand full comment

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ.....ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,,,,ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ,,,,ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ,,,,ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ......

Expand full comment

Ο τρόπος ζωής μαρτυρά τα πιστευω του καθενός.

Θεόσταλτος και πλούσιος/δημοφιλής/κόλακας/διεφθαρμένος δεν πανε μαζί.

Οι ορθόδοξοι δεν περιμενουμε ΚΑΝΕΝΑΝ λαοφιλή βασιλεα ή ηγετη ή πολιτικό.

Μόνο τον Κύριο μας, στη Β' Παρουσία Του.

Όλα τα άλλα ειναι πλανες, και μαλιστα πολύ επικινδυνες.

Καλο βραδυ.

Expand full comment

ΚΟΙΤΑΞΤΕ,,,,ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΑΛΛΟ,,,ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ,,,ΟΙ ΑΓΙΟΙ,,,,ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ,,,ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,,,ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ <<ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ>>....ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΜΟΥ ΚΕΦΑΛΙ,,,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ,,,,,ΕΙΝΑΙ Α Π Ο Τ Ο Υ Σ Α Γ Ι Ο Υ Σ!!!!!!!....Κατά Ματθαίο ΚΔ'(24) 1-13....καθημένου δὲ αὐτοῦ ἐπὶ τοῦ ὄρους τῶν ἐλαιῶν προσῆλθον αὐτῷ οἱ μαθηταὶ κατ᾿ ἰδίαν λέγοντες· εἰπὲ ἡμῖν πότε ταῦτα ἔσται, καὶ τί τὸ σημεῖον τῆς σῆς παρουσίας καὶ τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος;

καὶ ἀποκριθεὶς ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· βλέπετε μή τις ὑμᾶς πλανήσῃ.

πολλοὶ γὰρ ἐλεύσονται ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου λέγοντες,.......

μελλήσετε δὲ ἀκούειν πολέμους καὶ ἀκοὰς πολέμων· ὁρᾶτε μὴ θροεῖσθε· δεῖ γὰρ πάντα γενέσθαι,,,,,,,,,,,, . <<<<<<<ἀλλ᾿ οὔπω ἐστὶ τὸ τέλος.>>>>>>>

ἐγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους·

πάντα δὲ ταῦτα.................. ἀρχὴ ὠδίνων .....................

τότε παραδώσουσιν ὑμᾶς εἰς θλῖψιν καὶ ἀποκτενοῦσιν ὑμᾶς, ....... διὰ τὸ ὄνομά μου.

καὶ τότε σκανδαλισθήσονται πολλοὶ καὶ ἀλλήλους παραδώσουσι καὶ μισήσουσιν ἀλλήλους.

καὶ πολλοὶ ψευδοπροφῆται ἐγερθήσονται καὶ πλανήσουσι πολλούς,

καὶ διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν.

ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται........Επιστολή Αποστόλου Παύλου – Προς Θεσσαλονικείς Α’, Ε'(5) 14-23...ἐν παντὶ εὐχαριστεῖτε· τοῦτο γὰρ θέλημα Θεοῦ ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ εἰς ὑμᾶς.

τὸ Πνεῦμα μὴ σβέννυτε,

.. <<<<<<<προφητείας μὴ ἐξουθενεῖτε>>>>>>>............

Expand full comment

Δε σας προσβαλα, κανένας δεν ειναι παντογνώστης. Νομίζω τη δωσατε μονη σας την απαντηση. Στο χωρίο που επιλέξατε να παραθέσετε από την Αγία Γραφή, ο Κύριος αναφέρεται στα γεγονότα των εσχάτων, αλλά δεν αναφέρει πουθενά για κάποιον "σταλμένο από τον ίδιο" βασιλιά ή ηγέτη ή πολιτικό. ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ.

Οι Άγιοι, μπορούν να προσθέσουν -θεωρείτε- πραγματα δικά τους μέσα στην Αγία Γραφη?

Εχουν αυτή τη δύναμη, αυτη τη δικαιοδοσία, να αλλάξουν με προφητειες δικές τους τον λόγο του Θεού?

Ποιος είναι ανώτερος? Ο λόγος του Θεού ή οι προφητείες (που μπορεί ΚΑΛΛΙΣΤΑ στους καιρους μας να αλλοιώνονται και να διαστρεβλώνονται ή να παραποιούνται) ?

Επισης, αν η προσμονή κάποιου "βασιλέα" ή "ηγέτη" ήταν κατι σημαντικό για τη σωτηρία των πιστών, θεωρείτε πως ο Κύριος θα την απέκρυβε?

Δε θα μιλούσε γι' αυτό στους ανθρώπους?

Και δε θα καταγραφόταν στην Αγία Γραφη?

Γιατί π.χ. μιλάει ξεκάθαρα για τον Ηλία και τον Ενώχ?

Γιατί μιλάει ξεκάθαρα για τον αντίχριστο?

Ήταν δυσκολο να μιλήσει μέσα και για κάποιον "σωτήρα" βασιλιά ή ηγέτη -αν όντως ήταν κατι σημαντικό, που θα αφορούσε τους πιστούς ??

Τα θέματα που συζητάμε είναι θέματα ΠΙΣΤΗΣ.

Έχουμε ΧΡΕΟΣ να λέμε τα πραγματα ως έχουν, και καθενας ας αποφασισει τι πορεια θα ακολουθήσει.

Ξαναλέω και παλι.

Σημασία δεν έχει τι υπόσχεται κανείς. Αλλά τι ΠΡΑΤΤΕΙ. Τι ζωή ακολουθεί.

Αν ο "ηγέτης" που περιμένετε μοιάζει με τους Αγιους μας, που φορούσαν τριμμένα ράσα και κάναν 15νθήμερες νηστειες κυρήττοντας ΜΕΤΑΝΟΙΑ, τότε ναι, μπορει να ειναι θεοσταλτος (αλλά μαλλον με τα στοιχεία αυτά, δε θα μπορεί να ειναι ηγέτης, αλλά αποτειχισμενος ιερεας διωκόμενος και συκοφαντούμενος φρικτά -σαν κακούργος- σε τίποτα κατσάβραχα της σημερινης καταντημένης και πολύπαθης Ελλάδας).

Αν όμως προέρχεται από τα υψηλά στρώματα της σημερινής κοινωνίας, αν έχει κονέ με ξένες δυνάμεις, αν ζει "βασιλικά", αν κάνει μόκο για τα χαραγματα που έχουν προηγηθεί, αν φορά μεγάλους σταυρούς, αν συμμετέχει στην επισημη σημερινή εκκλησία της παναιρεσης, αν υπόσχεται στον λαό χρήματα ή ενότητα ή καλή ζωή ή επιδόματα ή σπίτια ή εδάφη, τότε είναι 100% του αντιχρίστου (ή και ο ίδιος ο αντίχριστος, κατά πάσα πιθανότητα).

Δείτε και κρίνετε τι ειδους "βασιλια" περιμενετε.

Για τους ορθόδοξους, ο Βασιλιάς είναι Ένας, και δε συγκινείται από τα υλικά αγαθά, ούτε τα προσφερει απλοχερα στην παρουσα ζωή.

Θυμηθείτε το χωρίο: "πιο εύκολα περνά καμήλα από τρύπα βελόνας, παρά πλούσιος στη Βασιλεία του Θεού".

Καλο μεσημερι.

Expand full comment

Αντάξιος του πατέρα του ο Κούλης ,στα βήματα του οποίου περπατάει.θυμηθειτε το βρώμικο '89 που προσπάθησε με ελεγχενο ειδικο δικαστήριο να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου,θυμηθείτε τις οποίες μεταρρυθμίσεις.επεβαλε συνοδεύτηκαν από απίστευτη βία ,θυμηθείτε την ιδιωτικοποιηση των αστικών συγκοινωνιών και τη βια που ακολούθησε .το μήλο έπεσε κάτω απτή μηλιά τελικά.τιποτα δεν είναι τυχαίο με αυτή την οικογενεια

Expand full comment

Λέει είναι φιλελεύθερος αλλά δεν έχω νιώσει λιγότερο ελεύθερος από τότε που εκλέχθηκε - επιλέχθηκε.

Expand full comment

ΟΙ ΔΥΟ ΝΥΦΕΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΕΣ!!! ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ? ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΑΣΚΕΝΑΖΙ

Η πλειονότητα των σύγχρονων Εβραίων του κόσμου είναι απόγονοι λαών της αρχαίας Τουρκίας, αναφέρει μελέτη που πρόσφατα είδε τα φώτα της δημοσιότητας.

Η νέα μελέτη υποδεικνύει ότι ο εβραϊκός πληθυσμός της Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης, οι Ασκενάζι, είναι απόγονοι Ελλήνων, Ιρανών αλλά και άλλων λαών που εποίκησαν τη σημερινή Βόρεια Τουρκία πριν από δύο χιλιάδες χρόνια και ασπάστηκαν τον ιουδαϊσμό κατά τους πρώτους αιώνες μετά Χριστόν, προσηλυτισμένοι από τους Εβραίους από την Περσία.

Την έρευνα εκπόνησε ο γενετιστής δρ Εραν Ελχαϊκ του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περισσότερο από το 90% των Ασκενάζι διαθέτει προγόνους που προέρχονται από μια αρχαία ελληνική κοινότητα στη Βορειοανατολική Τουρκία. Η έρευνα βασίστηκε τόσο σε γενετικά στοιχεία όσο και σε ιστορικές μελέτες, τοπωνύμια κ.ο.κ. Ο δρ Ελχαϊκ πιστεύει ότι τρία τουρκικά χωριά που υπάρχουν ακόμα και σήμερα (Ισκενάζ, Εσκενάζ, Ασανάζ) στο δυτικό τμήμα του παλιού Δρόμου του Μεταξιού αποτελούν μέρος της γενέτειρας των Ασκενάζι. Οπως επισημαίνει, το όνομα Ασκενάζι είναι παραφθορά του Ασγκούζα, όπως Ασσύριοι και Βαβυλώνιοι αποκαλούσαν τους Σκύθες.

Ανάλυση των γίντις υποδεικνύει, εξάλλου, ότι αρχικά ήταν μια σλαβική γλώσσα και ο δρ Ελχαϊκ πιστεύει ότι δημιουργήθηκε κατά τον 8ο και 9ο αιώνα μ.Χ. από Εβραίους εμπόρους που κινούνταν στον Δρόμο του Μεταξιού που συνέδεε την Κίνα με την Ευρώπη. Μετά το 690 μ.Χ. οι διωγμοί αναγκάσαν τους Εβραίους να καταφύγουν στην αυτοκρατορία των Χαζάρων από όπου μετά, τον 11ο αιώνα, μετακινήθηκαν στην Κεντρική Ευρώπη.

ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ doueriostypos.grΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ!!!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!!!!

Χάθηκαν οἱ Ἑλληνίδες; Χάθηκαν οἱ Γερμανίδες; Οἱ Ἀγγλίδες; Τελείωσαν μήπως οἱ πριγκίπισσες στόν πλανήτη;

Ἔπρεπε, ὅλως …«τυχαίως» καί ὅλως …«συμπτωματικῶς» νά εἶναι καί οἱ δύο ἑβραῖες;

Καί τοῦ Παύλου καί τοῦ Νικολάου;

Τς τς… Δὲν κάνει… Τί βασιλεῖς καί πρίγκιπες φιλοδοξοῦν νά εἶναι;; Τοῦ Ἰσραῆλ ἤ τῆς Ἑλλάδος;

Καὶ καλὰ ἡ μία… Καί οἱ δύο νύφες …«περιούσιες»;

Ἀφορμὴ γιὰ νὰ ἀσχοληθῶ μὲ τὸ θέμα ἦταν κάτι …τυχαῖον.

Κάπου διάβασα κάτι γιὰ κάποιον κύριο Μίλλερ. Ἕναν πολὺ πλούσιο κύριο Μίλλερ…

Λίγη ἀναζήτησις στὸ διαδίκτυο καὶ ἔπεσα στὸν πολὺ πλούσιο μπαμπᾶ τῆς Μαρὶ Σαντᾶλ Μίλερ (Marie Chantal, Crown Princess of Greece), τὸν κύριο Ρόμπερτ Γουώρεν Μίλερ (Robert Warren Miller).

Ὁ κύριος Ῥόμπερτ Μίλερ εἶναι ἕνας πάρα πολὺ πλούσιος κύριος. Μὰ πάρα πολύ.

Τὸ ὄνομά του συχνὰ ἐμφανίζεται μέσα στὰ ὀνόματα τῶν ἐπενδυτῶν ἐκείνων, μὲ ἤ χωρὶς ἐρωτηματικά, εἰσαγωγικὰ καὶ σχόλια.Στοχεύει, ὁρμᾶ, …ἐπενδύει καὶ ἀφήνει πίσω του …συντρίμια.

Καὶ φυσικά, βάσει αὐτῶν ποὺ διαβάζουμε στὴν βικιπαιδεία, εἶναι ἕνας σκληρότατα ἐργαζόμενος κύριος ποὺ οἱ καλὲς …συγκυρίες καὶ ἡ τύχη καὶ ἡ καλή του καρδιὰ τοῦ χάρισαν κάτι δισεκατομμυριάκια…

(Μόνον σὲ ἐμᾶς δὲν …βγαίνει τόσο παραμυθένια ζωὴ καὶ πληρώνουμε πάντα ὅλων τῶν εἰδῶν τὰ μάρμαρα, ἰδίως γιὰ κάθε κύριο Μίλλερ…!!!)

Ἐπεὶ δὴ ὅμως οἱ ἐποχές μας εἶναι ὁλίγον …πονηρές…

Κι ἐπεὶ δὴ τὸ χρῆμα, τὸ πολὺ χρῆμα, δὲν τὸ συναντοῦμε συχνὰ στὰ χέρα μὴ …«περιουσίων», ξεκίνησα τὸ ψάξιμο.

Δυστυχῶς, ὅπως θὰ διαπιστώσετε κι ἐσεῖς, ἐὰν δὲν εἶχε συμπεθερέψη μὲ τοὺς Γλύξμπουργκ κι ἐὰν δὲν εἶχαμε ἐμεῖς, οἱ Ἕλληνες, μία …ὑποψία γιὰ κάθε …«περιούσιο», ὡς λαός, δὲν θὰ εἶχε λόγους ὁ κύριος Μίλλερ νὰ κρύψῃ κάτι. Τὸ ἔγραφε ὁ κύριος Μίλλερ πὼς εἶναι ἑβραῖος, διότι, κατὰ πῶς ἀντιλαμβάνομαι, καμάρωνε γιὰ αὐτό…

Τώρα ὅμως, μὲ βασιλεῖς καὶ πρίγκιπες στὸ συμπεθεριό, δὲν γίνεται… Ἔπρεπε νὰ χαθοῦν τὰ ἴχνη τῆς καταγωγῆς του, διότι δὲν κάνει νὰ γνωρίζουμε ἐμεῖς, οἱ χαχόλοι, πὼς αὔριο ἤ μεθαύριο ἤ τέλος πάντων σὲ κάποιο χρονικὸ διάστημα, ὅταν ὁ Νικόλαος θὰ ὁλοκληρώση τὸ κόμμα του, ἤ ὅταν ὁ Παῦλος θὰ λοξοκυττάξη πρὸς τὰ (πρώην) βασιλικὰ ἀνάκτορα, πρῶτες κυρίες ἀν τὶ Ἑλληνίδων θὰ εἶναι ἑβραῖες…

Ἤ, ἀκόμη χειρότερα, ἐὰν αὐτοὶ δὲν προωθηθοῦν, ἀλλὰ μᾶς φορτώσουν τοὺς διαδόχους τους, ἑβραιόπαιδα ξεκάθαρα πλέον, ὡς ὑποψηφίους κυβερνῆτες στὸ μέλλον, δὲν θὰ πρέπη νὰ γνωρίζουμε πὼς ἔχουμε νὰ κάνουμε μὲ …«περιουσίους».

Τί χαχόλοι θά ἤμασταν ἐάν γνωρίζαμε;

Καὶ φυσικὰ ὁ κύριος Μίλλερ, γιὰ νὰ μὴν …κάψῃ τοὺς συμπεθέρους, τοὺς γαμβρούς του καὶ τὰ ἐγγόνια του, καὶ πάντα γιὰ τὸ …καλό μας, ἔσπευσε νὰ μὲ ἐπιβεβαιώσῃ. Ἀσκεναζὶ στὴν καταγωγή του μέν, κρυμμένη ἡ καταγωγή του δέ... Πιὸ …«περιούσιος» δὲν γίνεται, ἀλλὰ νὰ μὴν τὸ …λὲν καὶ τὸ μάθουμε ἐμεῖς…!!!

Κι ἔτσι δικαιολογεῖ κι αὐτὸς τὸ χρῆμα του, ἀλλὰ κι ἐγὼ τὴν …πετριά μου!!!

(Ἀλήθεια; Γιατί ντρέπονται; Γιατί τό κρύβουν;)

Τέλος πάντων…

Ἐφ΄ ὅσον τὴν μία πλευρὰ τὴν εἴδαμε, τὴν καμαρώσαμε, βεβαιωθήκαμε πὼς ὅλα ἔχουν καλῶς καὶ πὼς φιλοδοξοῦν, δίχως προσχήματα, ἑβραῖοι νὰ μᾶς κυβερνήσουν, γιὰ ἀκόμη μία φορά, εἶπα νὰ ἐρευνήσω καὶ τὴν ἄλλην πλευρά. Τὴν Τατιάνα…

Τατιάνα Βπλάτνικ λοιπόν. (Princess Tatiana of Greece and Denmark).

Ἡ Τατιάνα εἶναι καθαρὴ καθαρὴ ἑβραία. Καμαρώνει γιὰ αὐτό.

Καὶ ὁ Νικόλαος δίπλα της φυσικά, ποὺ ἐκτὸς ἀπὸ πρίγκηψ τῆς Ἐλλάδος δηλώνει καὶ πρίγκηψ τῆς Δανίας, μαζὺ μὲ τὴν Τατιάνα του.

Καὶ τὰ παιδάκια τους θὰ πάρουν τῆς μανούλας τους τὸ αἷμα, τὶς ἀρχὲς καὶ τὶς κατευθύνσεις…

Καὶ πολὺ καλῶς θὰ κάνουν…

Ἐμεῖς ὅμως τί φταῖμε;

Δέν μᾶς ἔφθαναν τόσοι …«περιούσιοι» ἔως σήμερα; Ἔπρεπε νά μᾶς τούς φορτώσῃ καί ἡ …βασιλική οἰκογένεια;

Προκαλεῖ ἐντύπωσιν ὅμως ἡ ἐμμονή, ἀνᾲ τοὺς αἰῶνες, στὶς ἐνδογαμίες τους.

Βασιλεῖς, πρίγκιπες, δόγηδες, βαρῶνοι, δοῦκες, λόρδοι μεταξύ τους καὶ μόνον ἀναπαρήγοντο καὶ πολλαπλασιάζοντο…

Τὸ ἴδιο καὶ οἱ ἑβραῖοι, μόνον μεταξύ τους… Μόνον μὲ ἐνδογαμίες πορεύοντο…

Ἔτσι κατάφεραν καὶ οἱ μὲν καὶ οἱ δὲ νὰ κρατήσουν τὸ «αἷμα τους καθαρό». Οἱ μὲν παρέμειναν «γαλαζοαίματοι» καὶ οἱ δὲν …«περιούσιοι»!!!

Τώρα τὸ ἀλλάζουν καὶ μᾶς προκύπτουν ἀνταλλαγὲς γενετικοῦ ὑλικού…

Δῆλα δή, κατὰ πῶς θέλουν νὰ βλέπουμε, οἱ ἐνδογαμίες αἰώνων μᾶς τελείωσαν.

Ἤ μήπως …ὄχι;;;

Ὁπωσδήποτε εἶναι προσωπικὴ ἐπιλογὴ ὁ σύντροφος. Μὰ τὸ νὰ κρατήσουν κρυφὴ τὴν καταγωγή του εἶναι προσβλητικὸ καὶ γιὰ τὴν νοημοσύνη μας ἀλλὰ καὶ γιὰ τοὺς ἰδίους.

Τέλος…

Ἐδῶ ποὺ φθάσαμε καὶ μὲ τὸν τρόπο ποὺ ἐξελλίσσονται τὰ γεγονότα, ἕνα ἔχω νὰ πῶ.

Οἱ …«σωτῆρες» μας χαμογελοῦν, χαιρετοῦν, τάζουν, συμπαρίστανται, αὐτοπροβάλλονται, ὀργανώνονται…

Ἀντιλαμβανόμεθα πολλὰ περισσότερα ἀπὸ ὅσα λέγονται ἤ ἀποκαλύπτονται, ποὺ σαφῶς ΔΕΝ εἶναι γιὰ τὸ δικό μας καλό…

Ὅμως…

Θά μποροῦσαν μήπως, ἐφ΄ ὅσον ἔχουν τὰ …μέσα, νά φέρουν τούς συμπεθέρους τους κατά τά μέρη μας, πρό κειμένου νά ῥίξουν πραγματικά χρήματα στήν ἑλληνική ἀγορά; Ὄχι μὲ τὸν τρόπο ποὺ συνηθίζουν νὰ …ἐπενδύουν, ἀλλὰ νά…

…σὰν προσωπικὴ χάρη στὶς φιλόδοξες θυγατέρες τους.

Ἔτσι γιὰ νὰ σᾶς …συγχωροῦμε τὰ ἀποθαμένα σας βρέ.

Φιλονόη

Υ.Γ. Ποιός ἔσπευσε νά καλύψῃ δημοσιογραφικῶς τόν γάμο τοῦ Νικολάου μέ τήν Τατιάνα; Ὅλα μᾶς τὰ …πρόλαβε. Αὐτήν τήν …λεπτομέρεια τῆς καταγωγῆς της γιατί μᾶς τήν ἔκρυψε;

Σημείωσις

Σὲ μία ἔρευνα ποὺ ἔκανα γιὰ τὸν σύζυγο τῆς Ἀλεξίας δὲν βρῆκα πολλά. (Carlos Morales Quintana).

Βρῆκα ὅμως λίστες μὲ τὰ ὀνόματα τῶν Σερφαραδιτῶν ἑβραίων τῆς Ἰσπανίας, ποὺ περιλαμβάνουν καὶ τὸ ὄνομα Μοράλες.

Σὲ παλαιοτέρα μου ἔρευνα, γιὰ τοὺς Μέντεζ, εἶχα διαπιστώση πὼς ὅλοι αὐτοὶ ἀλλάζοντας τὰ ὀνόματά τους, πρὸ κειμένου νὰ παραμείνουν στὴν Ἰσπανία, περιελάμβαναν καὶ τὸ Μοράλες σὲ αὐτά. Μπορεῖτε καὶ μόνοι σας νὰ τὸ διαπιστώσετε ἐδῶ.

Σαφῶς καὶ δὲν ὑπάρχει κάποια ἀναφορά, σοβαρή, γιὰ τὸ ἐὰν καὶ ὁ σύζυγος τῆς Ἀλεξίας εἶναι …«περιούσιος».

Ἁπλῶς τὸ ἀναφέρω…

Expand full comment

«Θα επιτρέψει ο Κύριος να σας κυβερνούν εμπαίκτες και δικτατορίσκοι»

(π. Αθανάσιος Μυτιληναίος)>>>>>>> ΚΕ ΒΑΘΙΩΤΗ,,,,ΘΕΡΜΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,,,,,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,,,,,,ΔΙΟΤΙ ,,,,,,,ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΤΡΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ <<ΚΑΘΕΔΡΑ>> ΝΟΜΙΚΩΝ , ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ , ΓΙΑΤΡΩΝ , ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ , ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ , ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΛΕ,,,,,,

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ,,,,,ΕΝΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΣΘΕΝΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΝΟΜΙΚΟ.......ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ,,,,ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗ ΖΩΗ..........

Expand full comment

Donation πως μπορώ να κάνω;

Expand full comment

Κατ' αρχάς αποδίδω τά εύσημα στόν κ. Βαθιώτη γιά τό άρθρο! Εκφράζω όμως τήν πλήρη διαφωνία μου στό ζήτημα περί τού άν έπρεπε η κηδεία τού τέως Βασιλέως νά γίνη δημοσία δαπάνη η οποία όταν γίνεται είναι ουσιαστικώς απόδοσις δημοσίας τιμής στό εκλιπόν πρόσωπο.

Τήν κρίσιμη στιγμή τής επιβολής τής δικτατορίας, ο εκλιπών απεδείχθη ανίκανος καί επίορκος. ΔΕΝ υπηρέτησε τό καθήκον του ως εγγυητής τού πολιτεύματος ! Όχι μόνον δέν αντέδρασε αμέσως αλλά καί ώρκισε τήν κυβέρνηση τών δικτατόρων οι οποίοι κατέλυσαν τό Σύνταγμα διά τών όπλων.Αμετανόητος ως τά γεράματά του, τό 2016 δήλωνε σέ σχετική ερώτηση που τού έκαναν ότι "οπωσδήποτε θά ξαναώρκιζε κυβέρνηση δικτατόρων"!Πέραν αυτού, η μοναρχία στήν Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν πηγή προβλημάτων στήν πολιτική ζωή τού τόπου. Ο εκλιπών εξέπεσε τού αξιώματός του διότι αυτό απεφάσισε ο λαός εφόσον δέν υπηρέτησε τήν πατρίδα όπως έπρεπε. πώς λοιπόν θά τού απεδίδοντο τιμές εφόσον έβλαψε τήν πατρίδα; Κανονικά θά έπρεπε νά δικασθή καί νά καταδικασθή μέ τήν πρώτη ευκαιρία μέτά τήν πτώση τής χούντας.

Τό γεγονός ότι η κηδεία του Φλωράκη έγινε δημοσία δαπάνη (πολύ κακώς!) δέν σημαίνει ότι έπρεπε νά γίνη πάλι τό ίδιο.Τό επιχείρημα αυτό δέν στέκει! Βεβαίως ο τύραννος Μητσοτάκης δέν είχε τέτοια ζητήματα στό μυαλό του όταν απεφάσιζε περί τού θέματος αλλά αυτό μού είναι αδιάφορο.

Expand full comment

Ὁ Μητσοτάκης ἔκανε αὐτὸ ποὺ τοῦ εἶπαν τὰ ἀφεντικά του. Ἂν τοῦ ἔλεγαν ἄλλο θὰ ἔκανε τὸ ἄλλο, δηλαδὴ θὰ ἐπέτρεπε τὴν ταφὴ τοῦ Βασιλέως Κωνσταντίνου δημοσία δαπάνη. Αὐτοὶ ποὺ ξερίζωσαν τοὺς Βασιλικοὺς οἴκους ἀπὸ τὴν Εὐρώπη δὲν μποροῦσαν νὰ δεχθοῦν νὰ γίνῃ ἡ ταφὴ τοῦ Βασιλέως δημοσία δαπάνη, θὰ ἦταν σὰν νὰ ἀναιροῦσαν τὴν ἀπόφασή τους. Οἱ Βασιλικοὶ οἶκοι στὴν Εὐρώπη τελειῶσαν ὅταν ἡ μασωνία τοὺς πῆρε τὰ προνόμια, τώρα ἁπλῶς εἶναι γλᾶστρες. Ὁ θεσμὸς τῆς Βασιλεἰας ἦταν πάντα τὸ ἐμπόδιο στὴν ἔλευση τοῦ Βασιλέα τῶν Σιωνιστῶν, καὶ αὐτὸ ἄρχισε νὰ ἐπιλὐεται μὲ τὴν κατάρευση τῶν Βασιλικῶν Οἴκων στὴν Εὐρώπη μὲ σημεῖο ἐνάρξεως τὴν ἐπανάσταση τῶν ξεβράκωτων στὴν Γαλλία. Ἂν καὶ ἡ Ἀμερικανικὴ ἐπανάσταση εἶναι τῶν ἰδίων ἔργο. Τὴν συνέχεια τὴν ξέρουμε. Πρωτόκολλα τῶν Σιωνιστῶν, Πρωτόκολλο 1.

Expand full comment