Ο προγνωστικός προγραμματισμός για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν»
Ρετρό 52.0: Από το 1980 η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» προέβαλλε την οικογένεια Ξηρού
Ανακαλύπτει, αντιγράφει και σχολιάζει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης
Πλήρη πρόσβαση στο κείμενο που ακολουθεί έχουν μόνο οι συνδρομητές του ιστολογίου. Αναδημοσίευση από άλλα ιστολόγια, εφημερίδες ή περιοδικά μόνο κατόπιν συνεννοήσεως.
Λεπτομέρειες σχετικά με την συνδρομή στον ακόλουθο σύνδεσμο:
kvathiotis.substack.com/subscribe
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΙΙ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ» ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 1981
ΙΙΙ. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΞΗΡΟΥ
ΙV. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΞΗΡΟΥ
V. ΜΙΑ ΥΠΟΠΤΗ ΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΥΠΟΠΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
VI. ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ
VII. ΤΡΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Α. ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Β. ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Γ. ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΑΠΙΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Στις 13 Ιανουαρίου 1981 (σελ. 9), δηλ. 21 χρόνια προτού ξεκινήσει η εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν» μετά την πρόωρη έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετούσε στα εκδοτήρια ακτοπλοϊκής εταιρίας στο λιμάνι του Πειραιά ο Σάββας Ξηρός (29 Ιουνίου 2002), η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δημοσίευσε μια επιστολή την οποία είχε στείλει στα γραφεία σύνταξής της ένα μετέπειτα μέλος της «17Ν», που, σύμφωνα με την προανακριτική του κατάθεση, είχε ρόλο εκτελεστή στις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Νίκου Μομφεράτου, Παναγιώτη Ρουσσέτη, Νίκου Γεωργακόπουλου, Δημήτρη Αγγελόπουλου και Γουίλιαμ Νορντίν, ενώ είχε ρόλο συνεργού στα αντίστοιχα χτυπήματα κατά των Ρόμπερτ Τσαντ, Αλέξανδρου Αθανασιάδη, Ρόναλντ Στιούαρτ και Γιάννη Παλαιοκρασσά.
Στην τελευταία περίπτωση, ο Παλαιοκρασσάς είχε επιζήσει, αλλά είχε σκοτωθεί ο περαστικός από τον τόπο του εγκλήματος ο έφηβος Θάνος Αξαρλιάν, στην μνήμη του οποίου είχε αφιερωθεί η μονογραφία του γράφοντος «Δόλος: Θεμελίωση και αποκλεισμός του στο Ποινικό Δίκαιο», εκδ. Π.Ν. Σάκκουλα, 2003.
Είναι γνωστό στους παλαιότερους ότι η «Ελευθεροτυπία» ήταν η εφημερίδα εκείνη που, ως επί το πλείστον, ελάμβανε και δημοσίευε τις προκηρύξεις της «17Ν», δευτερευόντως δε και η εφημερίδα «Το Ποντίκι».
Επομένως, είναι εξαιρετικά ύποπτο το γεγονός ότι η «Ελευθεροτυπία» είχε δώσει βήμα σε έναν 23χρονο «σπουδαστή-οικοδόμο και πρώην κατηχητόπουλο», για να εκφράσει τις απόψεις του σε σχέση με τον «χρεοκοπημένο θεσμό» των κατηχητικών (επ’ αυτού βλ. παρακάτω υπό ΙΙ.).
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται βήμα σε ένα άτομο παντελώς άγνωστο στο ευρύ κοινό, το οποίο, όμως, πολλά χρόνια αργότερα έμελλε να παίξει σημαντικό-αρνητικό ρόλο στον δημόσιο βίο.
Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα θυμούνται καλά την συνέντευξη που είχε δώσει το 1990 στην εκπομπή της Άννας Παναγιωταρέα «Τετ-α-τετ με την Άννα» ένας επίσης παντελώς άγνωστος στο ευρύ κοινό μαθητής Λυκείου.
Ο μαθητής εκείνος, που τότε κοιτούσε ντροπαλά την δημοσιογράφο της ΕΤ-1, προσπαθώντας με κόπο να μιλήσει σωστά ελληνικά, επρόκειτο να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδος 25 χρόνια αργότερα! Ο λόγος, βεβαίως, για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος το 1990 είχε την ιδιότητα του «Προέδρου του δεκαπενταμελούς».
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Truth revealed to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.