18 Comments
Apr 8, 2022·edited Apr 8, 2022

Ο πατέρας του Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο "Η πολιτική προπαγάνδα" (Εκδόσεις Ήλεκτρον, 2012) στο οποίο αναλύει διεξοδικά τους μηχανισμούς προπαγάνδας. Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι ο γιος του Θάνος, όπως και σύσσωμη η κυβέρνηση, ακολουθούν πιστά πολλούς από αυτούς τους μηχανισμούς! Μόνο που ο πατέρας έγραψε το βιβλίο για να ξεσκεπάσει τέτοιες καταστάσεις (ελπίζω), ενώ ο γιος τις εφαρμόζει! Κάτι αντίστοιχο με το διδακτορικό του υπουργού, ο οποίος άλλα υποστήριζε εκεί περί υποχρεωτικότητας ιατρικών πράξεων, και άλλα εφαρμόζει σαν υπουργός! Θαυμαστός ανάποδος κόσμος!!!

Expand full comment
Apr 7, 2022·edited Apr 7, 2022

Μίλησε και απείλησε ο μέγας επιστήμονας. Μιλάνε και μας κουνάνε το δάχτυλο, οι συνένοχοι των εγκλημάτιων κατά της ανθρωπότητας, Ας μη γράψω κάτι περισσότερο, γιατί σίγουρα θα εκφραστώ άσχημα, Ας μας τα πεί καλύτερα, ο π.Σάββας https://youtu.be/BYkNANPxruU

Expand full comment

Δυστυχώς πέρασαν ήδη 62 ημέρες απεργίας πείνας των γιατρών και τα βοθροκάναλα "παίζουν" μόνο "Μήδεια" και "Ουκρανούς Ναζί"!

Expand full comment

Στα πλαίσια της προπαγάνδας για την πανδημία κόβιντ, χρησιμοποιήθηκε και η τεχνική “καλός μπάτσος, κακός μπάτσος”. Έτσι για τις καθημερινές ενημερώσεις είχαμε τον Τσιόδρα σαν πατρική φιγούρα με το μελιστάλαχτο λόγο και απο την άλλη το “σκληρό” Χαρδαλιά που έπρεπε να είναι σκληρός και να δείξει πυγμή “για να μας σώσει”. Προφανώς το μοντέλο αυτό δεν εφαρμόστηκε μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

Και επειδή όλα μας τα έχουν δείξει στον κινηματογράφο, θυμήθηκα την ταινία Vanilla Sky, όπου ένας πάμπλουτος εκδότης που τον υποδύεται ο Τομ Κρούζ πέφτει θύμα σοβαρού τροχαίου με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί το πρόσωπο του. Στη μετέπειτα πορεία του για να ξεπεράσει τις συνέπειες του ατυχήματος, τον βοηθάει ένας συμπαθής γιατρός. Κάποια στιγμή αποκαλύπτεται οτι ο γιατρός ήταν προιόν ενός είδους virtual reality που είχε κατασκευαστεί επίτηδες με χαρακτηριστικά πατρικής φιγούρας και οι δημιουργοί του μάλιστα είχαν χρησιμοποιήσει σαν πρότυπο τον ηθοποιό Γκρέγκορι Πεκ και τη συμπαθητική πατρική φιγούρα που είχε ενσαρκώσει στην ταινία ¨Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια”!

Expand full comment

"Cognitive warfare is the weaponization of public opinion, by an external entity, for

the purpose of (1) influencing public and governmental policy and (2) destabilizing public institutions." (Innovation Hub Nato)

Παίζουν με τον τρόπο γνωστικής λειτουργίας και αντιδρασης, όχι απλα την επιφάνεια πληροφορίας. Ο πολίτης εκπαιδεύεται στη γνωστική παράλυση. Για κάθε επιχείρηση επιστρατευονται οι κατάλληλες τακτικές, εργαλεία και διεκπεραιωτες ώστε η κατάρρευση να έρθει από μέσα.

Ο πρώτος υ ψ η λ α ισταμενος Υγειονομικός μας άρχοντας ήταν για το μήνα του μελιτος. Παλαμάκια στα μπαλκόνια, 2 ολόκληρα τηλεοπτικα δάκρυα για τους ήρωες γιατρούς (αλά Ματ Χανκοκ τότε, του Βρετανου ομολογου του), κανας ψεκασμός με... "αντισυλληπτικό".

Κι ύστερα ήρθαν οι μέ λ(υ)σσες..

Ο κοουτς χ α μ η λ ώ ν ε ι το σχημα και ρίχνει μέσα τον καλό τον σουτερ για να πάρει την ομάδα πάνω του. Ψυχρός εκτελεστής στις βολές, καλός στο pick 'n roll, πιστός στο πλάνο του προπονητή.

Κι ο νεοέλληνας παρακολουθεί με μπύρα κ πίτσα.

Expand full comment

Οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια της τηλεόρασης έχουν πάρει πολλά εκατομμύρια (Λίστες Πέτσα) για να ξεπλένουν την κυβέρνηση και να τους παρουσιάζουν ως ''σωτήρες'' που όλα τα κάνουν σωστά. Ο κόσμος που δεν τους παρακολουθεί και δεν έχει γίνει το μυαλό τους πουρές απ' την προπαγάνδα νομίζω πως μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η τηλεόραση είναι ένα είδος εθισμού και κρατά το μυαλό σε αδράνεια. Όταν επιχείρησα να την ξανανοίξω, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να παρακολουθήσω τίποτα! Ήταν τόσο απογοητευτική που γρήγορα την ξαναέκλεισα.

Expand full comment

Κατά μάννα κατά κύρη, λέει ο λαός. Τί πατέρα είχε που θάβγαινε αυτός διαφορετικός;

Expand full comment

ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΟΣΜΟ!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!

ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΩΣ ΕΔΩ!!!

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ,ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ?

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ!!ΣΤΕΛΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ κ.ΒΑΘΙΩΤΗ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ(ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ) ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ!!!

ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΤΕ κ.ΒΑΘΙΩΤΗ ΣΤΟ ΦΟΚΟΥΣ ΦΜ ΚΑΙ ΕΙΠΑΤΕ ... ΟΤΙ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ "ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ" ΑΛΛΟΙ....

ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ "ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ"

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΑΣΗ!!

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Expand full comment