19 Comments

Πρό 40-50 ἐτῶν, οἱ νεοταξῖται (=ἀκραιφνεῖς Σατανισταί) δέν θά διεννοοῦντο κἄν νά περάσουν στίς μᾶζες (ἀλλά καί στόν Ποινικόν Κώδικα!) τίς ἀκραῖες διαστροφές των! Σήμερον, ἔχουν κατορθώσει νά «ἐκπουστεύουν» καί νά «ἐπουτανεύουν» (Σαράντος Καργᾶκος) τήν κοινωνίαν καί ὅποιος ἀντιλέγει ... παραπέμπεται διά «ρητορικήν μίσους», «ρατσισμόν», «ὁμοφοβίαν» καί τά τοιαῦτα, ὅλα ὑπαγορεύματα τοῦ Σατανᾶ, μαζί βεβαίως μέ τίς ἕξ αἱρέσεις καί τά τρία σχίσματα εἰς τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν! Αὐτός ἦτο ὁ σκοπός των ὅταν ἀπό τά τέλη τοῦ 19ου αἰῶνος ἄρχισαν νά τοποθετοῦν μασσώνους (=Σατανιστάς) ψευδοπατριάρχας καί ψευδεπισκόπους, οἱ ὁποῖοι εἶχον ὡς ἀποστολήν τήν καταστροφήν τῆς Ἐκκλησίας, ὥστε ν' ἀποδυναμωθῇ Αὐτή καί νά μήν ἀντισταθῇ στά ὡς ἄνω ΑΚΡΩΣ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΑ σχέδιά των. Ὅπερ, δυστυχῶς, ἔχουν κατορθώσει, χάρις εἰς τήν ἰδικήν μας ἀδιαφορίαν περί τήν πίστιν, ἡ ὁποία, κατά τόν Ἅγιον Γρηγόριον Παλαμᾶν, εἶναι τό τρίτον εἶδος ἀθεΐας!

Expand full comment

Είναι πάντα τόσο ενδιαφέρον να παρακολουθώ τον συλλογισμό σας,στην ανάλυση και τη σύνθεση των στοιχείων που έχετε! Μια και μιλάμε για τα σημάδια των εσχάτων χρόνων,κατά την ταπεινή μου γνώμη,θα βοηθούσε μια ανάλυση των λόγων του Ιησού και της μεθοδευμενης διαστρέβλωσης της σωτηρίας διδασκαλίας Του.

Expand full comment

Αυτό που πραγματικά συνιστά πανδημία είναι η γλωσσοκτονος-ιδεοκτονος δράση του "ιου" της πολιτικής κορεκτιλας σε συνδυασμο με τη νεοταξιτικη λεξιπλασια (= νεοπλασια). Θεωρώ ότι η γλωσσική τρομοκρατία σαν καρκίνωμα επιτιθεται με τα ίδια της τα "κύτταρα" στο σύστημα γλωσσας-σκεψης εξουδετερωνοντας την άμυνα του σε κακοήθη "μορφώματα".

Ενώ φαινομενικά αποκαθιστά κοινωνικές αδικίες, η πολιτικη ορθοτητα στην ουσία τεμαχίζει τον κοινωνικό και βιολογικό χώρο σε μικρές ψηφίδες τις οποίες, ανακόλουθα συνήθως, επανασυναρμολογει και επαναχρωματιζει για να υπηρετούν καλύτερα το εκάστοτε ντεσεν. Ενώ π.χ. πολύ βολικά δαιμονιζονται με το δίπολο γυναικα-αντρας σε εγγραφα (ατζέντα αποχαρακτηρισμου του βιολογικου φυλου και πλαισιωσης των χρωμοσωματων Χ&Υ με πολυχρωμοσωματα), το ιδιο δίπολο που υπονοεί η λεξη "γυναικοκτονια" όχι μόνο δεν προκαλεί τη γνωστή υστερική αντίδραση αλλά το βιολογικό φύλο υπερτονιζεται κιόλας για να υποδείξει τον έτερο πόλο συλλήβδην ως εχθρό. Είναι άλλωστε πολλά τα κοινωνικα θραύσματα που πρέπει να κατασκευάζονται και να τίθενται κάθε σεζόν σε αντιπαράθεση ώστε να χορηγούνται οι απαραίτητες "χημειοθεραπειες" κορεκτιλας.

"Το να στερηθεί κάνεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει μια έννοια προκειμένου να εκφράσει τη σκέψη του είναι μια πράξη βίας", λέει ο Fitoussi. Ακόμα πιο τρομακτική όμως θεωρώ την καπηλεία των λέξεων. Την ψευδαίσθηση ότι επειδή σου άφησαν τους φθόγγους, σου άφησαν και τα νοήματα.

Expand full comment

Κωνσταντινε, συμφωνω απολυτα ως συνηθως! ηθελα να καταθεσω τη βαθιά απογοήτευση κ οργή μου σχετικά με τη φοίτηση του 14χρονου γιου μου σε ιδιωτικό σχολειο. Τις προάλλες προβλήθηκε στο σχολειο ενα βιντεο τρίωρης διαρκείας αναφορικά με τις gay friendly ευρωπαϊκές χώρες! Δεν μπορω ακομη να συνέλθω.. Οταν καποια στιγμη ο γιος μου τους δήλωσε οτι θεωρεί τους γκει μη φυσιολογικούς δεν φανταζεσαι πως αντέδρασαν! Τον εχουν στοχοποιήσει, τον επιπλήτουν με την παραμικρή αφορμή, του ασκούν ψυχολογικό πόλεμο για τις μη αρεστές σε κεινους πεποιθήσεις του κ ειμαστε σε φαση εσκεμμένου θεωρω διωγμού του! Αυτο ερχεται να προστεθεί στο γεγονός οτι ολο αυτο το διάστημα της δια ζωσης φοίτησης αρνείται να συμμορφωθεί στον τραγικο κανονισμό του σχολειου για την «ορθή» χρήση του φιμωτρου. Δεν την αντέχει πανω απο τη μύτη ακομη κ στο προαύλιο !!!! κ ως εκ τούτου δεχεται ολη μερα παρατηρήσεις κ οργισμένες αντιδράσεις απο καθηγητές συμμαθητές γονεις συμμαθητών στους οποίους μεταφέρεται το «απαράδεκτο» σκηνικο.. Το αποτέλεσμα; Απο άριστος μαθητής εχει φτασει σε σημειο να νιωθει μίσος κ οργή για τους εκπαιδευτικούς, να αρνείται να μελετήσει.. Για να προσθέσω τελος κ το γεγονός οτι ειναι το μοναδικό ανεμβολιαστο παιδι στην ταξη του κ την πιεση που του ασκούσαν επι ενα χρονο οι καθηγητές του να εμβολιαστεί!!!!!

Expand full comment

Δε νομίζω η επιλογή της τρομοκρατίας να με εκφράζει. Όσο προδομένος κι αν νιώθεις απ' τον κόσμο γύρω σου, δε δικαιολογείται η εκτέλεση ανθρώπων για να αποδείξεις το δίκιο σου. Καλώς απομονώθηκες απ΄τον κόσμο που δεν σε εξέφραζε, κακώς έφτιαξε βόμβες για να διαμαρτυρηθείς.

Expand full comment

Κύριε Βαθιώτη, παρακολούθησα με προσοχή τη σταση και απάντηση σας στην Αιγινα προχτές, όταν αντιληφθήκατε την προσπάθεια σαλαμοποίησης που εξελίχθηκε εκεί... Και κάνατε πολύ καλά.

Ειλικρινά εύχομαι με την ευθικρισία που πλέον σας διακρίνει, να αντιληφθείτε γρήγορα αφενός την πολιτική διάσταση της απαιτούμενης αντίδρασης μας, την ανάγκη συσπείρωσης, ενότητας, αντίδρασης με σκοπό την ανατροπή του πολιτικού μπλοκ που έχουμε απέναντι καθώς ο χρόνος κυλά καταδικαστικά για εμάς.

Και αφετέρου, να διαπιστώσετε ποιός ήταν εκείνος ο πολιτικός φορέας και συμμαχία που δεν προσπάθησε να σας χρησιμοποιήσει ούτε να σας ακυρώσει, αλλά να δημιουργήσει με εσάς και πολλούς άλλους άξιους την δύναμη της σύνθεσης που μας χρειάζεται. Αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα μας τσακίσουν έναν-έναν σαν τα κλαράκια τα μόνα..

Expand full comment

Kύριε Βαθιώτη είστε η φωνή μας, τα λόγια έξω από τα δόντια, το φως στις σκοτεινές και αφανείς πτυχές. ΕΥΓΕ!!

Expand full comment

"Φθάσαμε μέχρι το σημείο να μας ενοχλεί ως δήθεν σεξιστική αναφορά η χρήση μόνο του αρσενικού γένους σε διοικητικά έγγραφα!"... "μετακόμισε σε μια απομακρυσμένη καμπίνα"...

Expand full comment

Έχω βρεθεί σε χώρες υπό ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπως και σε χώρες δυτικού πολιτισμού υποτίθεται προηγμένες, πολυπολιτισμικές και "προχωρημένες".

Και στις δύο περιπτώσεις ένιωσα έντονα την καταπίεση εκ του κοινωνικού περιβάλλοντος της ελεύθερης έκφρασης και γνώμης των πολιτών. Στην πρώτη περίπτωση για οτιδήποτε αφορούσε την ποιότητα ζωής και φυσικά το ίδιο το καθεστώς (σε πολλές των περιπτώσεων οποιαδήποτε αναφορά στα κυβερνώντα πρόσωπα ισοδυναμούσε με καταδίκη).

Στην δεύτερη περίπτωση η ελεύθερη έκφραση ή ο σχολιασμός για οποιαδήποτε "κατηγορία" ανθρώπων, ταμπελο-ετικετο-ποιημένων ατόμων / ομάδων, εντέχνως εγκαθιδρυμένων συμπεριφορών και πολλά άλλα από τα σύγχρονα που ζούμε σήμερα, επισύρει ποινικές κυρώσεις.

Καμία διαφορά δεν διέκρινα στη μορφή καταπίεσης μεταξύ των πολιτών και στις δύο περιπτώσεις εάν εξέφραζες την ελεύθερη άποψή σου για οτιδήποτε συνέβαινε σε αυτές τις χώρες. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΔΕΥΟΥΜΕ.

Expand full comment